PROGRAMMER
Seçkin Üye
C# WPF Dil seçeneği nasıl yapılır?
# Properties settings kısmına strings olarak languageCode alanı açıyoruz değer olarak "en-US" tanımlıyoruz.
# Properties kısmına "Langs" klasörü açıyoruz ve içine 2 adet kaynak dosyası ekliyoruz, isimleri "Lang.resx", "Lang.tr-TR.resx" olacak.
# Xml çalışmamıza şu kodu ekliyoruz; xmlns:language ="clr-namespace : Projeisiminiz.Properties.Langs" // yandaki boşluğu silin lütfen, emoji geldiği için boşluk bırakmak zorunda kaldım.
# C# App.xaml.cs içerisinde bu kodu yapıştırıyoruz
# Son olarak projeye bir button ve bir listbox tanımlıyoruz ve buttonun içersine bu kodları yazıyoruz.
İşinize yaradıysa beğenirseniz sevinirim,takıldığınız yerlerde yorum atabilirsiniz, yorum kasacaklar report.
# Properties settings kısmına strings olarak languageCode alanı açıyoruz değer olarak "en-US" tanımlıyoruz.
# Properties kısmına "Langs" klasörü açıyoruz ve içine 2 adet kaynak dosyası ekliyoruz, isimleri "Lang.resx", "Lang.tr-TR.resx" olacak.
# Xml çalışmamıza şu kodu ekliyoruz; xmlns:language ="clr-namespace : Projeisiminiz.Properties.Langs" // yandaki boşluğu silin lütfen, emoji geldiği için boşluk bırakmak zorunda kaldım.
# C# App.xaml.cs içerisinde bu kodu yapıştırıyoruz
C#:
var langcode = Settings.Default.languageCode;
Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = new System.Globalization.CultureInfo(langcode);
base.OnStartup(e);
C#:
if (listbox.SelectedIndex == 0)// 0 seçeneği TR diline eşitledim.
{
Properties.Settings.Default.languageCode = "tr-TR";
Properties.Settings.Default.Save();
Properties.Settings.Default.languageSelected = true;
Process.Start(Application.ResourceAssembly.Location); // dil seçeneğinin çalışması için başlatıcımızı 1 kere resetlememiz gerekiyor o kodu'da buraya yazdırdım.
Application.Current.Shutdown();
}
if (listbox.SelectedIndex == 1)// 1 seçeneği TR diline eşitledim.
{
Properties.Settings.Default.languageCode = "en-US";
Properties.Settings.Default.languageSelected = true;
Process.Start(Application.ResourceAssembly.Location); // dil seçeneğinin çalışması için başlatıcımızı 1 kere resetlememiz gerekiyor o kodu'da buraya yazdırdım.
Application.Current.Shutdown();
}
Son düzenleme: