C ve D Sürücüsünde Yer Açma [Dosyalarınızı Silmeden]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
  • Çoğumuzun sorunudur C veya D sürücüsünde yer olmaması. Nasıl yer açıcaz diye yakınır dururuz. Bunun için size bir yöntem göstermek istedim.

• Diski Temizleme yöntemi ile kendi dosyalarımıza zarar vermeden yer kaplayan gereksiz dosyaları temizlicez. Gereksiz dosyanın yoğunluğuna göre işlem uzun sürebilir.
  • En başta "Karşıdan yüklenenler" dosyasını temizlemenizde fayda var. Eğer kullanmadığınız şeyler varsa orayı temizlemeyi ihmal etmeyin.

• Resimli olarak anlatım yapacağım.
C Sürücüsü temizlenmeden önceki hali:
LQYMja.png

C Sürücüsü temizlendikten sonraki hali:
6mlLkk.png

• Görüldüğü üzere bende 5 GB alan açıldı. 2 Hafta önce temizlemiştim. İlk defa yapıyorsanız daha fazla alan açılması mümkün.

• Temizlemek istediğimiz sürücüye sağ tıklıyoruz. 
  • Özelliklere giriyoruz. 
  • Çıkan bu ekranda kapasite bölümündeki diski temizle butonuna tıklıyoruz.
-Ayrıca:
Başlat>Çalıştır>cleanmgr yazıp temizlemek istediğiniz sürücüyü seçerseniz de aynısı olur. Kısa yol olarak bu işlemi kullanabilirsiniz.

889OJA.png

• Bu işlemden sonra hesaplamalar yapılıyor. Uzun da sürebilir kısa da sürebilir bilgisayarınıza bağlı. 
yVAada.png

• Hesaplamalar bittikten sonra karşımıza çıkan bu ekranda temizlemek istediklerinizi seçin.
  • Tamam'a basın ve temizlenmesini bekleyin.
  • Bilgisayarınızın hızına ve içerideki gereksiz dosya yoğunluğuna bağlı olarak uzun sürebilir. 
  • Daha önce hiç temizlemediyseniz uzun sürmesi doğaldır.

J379Rq.png

889v9Q.png

• Gördüğünüz gibi temizliğe başladı. Bittiğinde farkedilebilir bir değişiklik oluyor. Yukarıda ki ekran görüntüsünde de öncesini ve sonrasını gösterdim.
  • İşlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.
  • Yardımcı olduysam +rep vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...