Onaylı Üye
- Çoğumuzun sorunudur C veya D sürücüsünde yer olmaması. Nasıl yer açıcaz diye yakınır dururuz. Bunun için size bir yöntem göstermek istedim.
- Diski Temizleme yöntemi ile kendi dosyalarımıza zarar vermeden yer kaplayan gereksiz dosyaları temizlicez. Gereksiz dosyanın yoğunluğuna göre işlem uzun sürebilir.
- En başta "Karşıdan yüklenenler" dosyasını temizlemenizde fayda var. Eğer kullanmadığınız şeyler varsa orayı temizlemeyi ihmal etmeyin.
- Resimli olarak anlatım yapacağım.
C Sürücüsü temizlendikten sonraki hali:
- Görüldüğü üzere bende 5 GB alan açıldı. 2 Hafta önce temizlemiştim. İlk defa yapıyorsanız daha fazla alan açılması mümkün.
- Temizlemek istediğimiz sürücüye sağ tıklıyoruz.
- Özelliklere giriyoruz.
- Çıkan bu ekranda kapasite bölümündeki diski temizle butonuna tıklıyoruz.
Başlat>Çalıştır>cleanmgr yazıp temizlemek istediğiniz sürücüyü seçerseniz de aynısı olur. Kısa yol olarak bu işlemi kullanabilirsiniz.
- Bu işlemden sonra hesaplamalar yapılıyor. Uzun da sürebilir kısa da sürebilir bilgisayarınıza bağlı.
- Hesaplamalar bittikten sonra karşımıza çıkan bu ekranda temizlemek istediklerinizi seçin.
- Tamam'a basın ve temizlenmesini bekleyin.
- Bilgisayarınızın hızına ve içerideki gereksiz dosya yoğunluğuna bağlı olarak uzun sürebilir.
- Daha önce hiç temizlemediyseniz uzun sürmesi doğaldır.
- Gördüğünüz gibi temizliğe başladı. Bittiğinde farkedilebilir bir değişiklik oluyor. Yukarıda ki ekran görüntüsünde de öncesini ve sonrasını gösterdim.
- İşlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.
- Yardımcı olduysam +rep vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın