Çocuğunuz sizin inandığınız dine inanmak istemeseydi ne yapardınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Mesela ben karışmazdım ama öğretirdim. Mesela Müslümanlığı araştırması için her şekilde yardımcı olurdum ya da başka dinleri. Sizler neler yapardınız bir ebeveyn olarak?

Moderatörün son düzenlenenleri:
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Saygı duymaktan başka yapılabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum dostum.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Tatlı dille Ben bir güzel anlatırdım baktım olmuyor mu ,evebeyn olarak bir güzel girişimdim :D o zaman daha güzel öğrenmis olurdu
Deist,ateist olmasindan iyidir derim

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kendi dusuncesi aga her konuda oldugu gibi o konuda da konusur bilgilendirirdim sonrasi kendi fikri

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bence koşullu salmak en mantıklısı tavsiye verilip cocugun kendi kararlarıyla dogruyu ve yanlışı görmesi

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Belirli bir yaşa gelince zaten kendisi karar verebilecek duruma gelecek herhangi bir din dayatmaya çalışmazdım. Özgür bırakırdım.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bi yaşa kadar engel olabilirsin sonra kendi istediğini yapar zaten en iyisi mümkün olduğunca doğru şekilde kendi dinini çocuğa yansıtmak yoksa seni kötü bilirse dini de kötü bilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
fikrine tamamen saygı gösterirdim ama bi yandan da çabalardım

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Tabikide saygı duyar bu konuda da kendisine destek verirdim doğru olanı ona anlatmaya kararı da ona bırakmak isterdim ama şahsen çocuğum dine çok düşkün olsun istemezdim fakat yinede kararında saygı duyarım

Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
beni dini ilgilendirmez ben ateistim ama doğru yolu kendisinin bulmasını isterdim ister hristiyan olsun ister müslüman ben okuluna gönderir merakı varsa bişeye yardımcı olur daha fazla eğitim alabilmesi için destek çıkarım sadece

Üye
2 HİZMET YILI
umrumda olmazdi ona saygi duyardim onun hayati onun görüşü tabii ki ona her daim çocuğum gibi davranirdim

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
saygı duyacaksınki çocukta sana saygı duysun ancak öyle bir düşünceye varana kadar müslümanlığı aşılaman gerekiyor gibime geliyor

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
ben sahsen ateıstım suanda musluman veya herhangı bır dın sahıbı olan ınsanlara kucuklukten hıkaye gıbı konular empoze edılmese yetıskın yaslarında anlatılsa hıcbırının ınanmayacagı kanaaatındeyım hıkaye dedıgım yalanlama veya küfür anlamında degıl olaylardan bahsedıyorum.
cocugumu da dusunebılcek yasa geldıgı zaman kendısı karar verır ama kucuklukten bır dını asılamayacam

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kendi dinime ikna etmeye çalışırdım en azından çok aykırı yaşamasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...