CPU ve GPU sıcaklık ve fan hızı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhabalar MH ailesi sizden 2 soru hakkında görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum :)
Öncelikle marka model belirteyim Dell marka İnspiron 5558 (i7) model.
1. CPU ve GPU maximum sıcaklığı kaç olmalı
2.Konuya koyduğum resimden bana CPU ve GPU sıcaklık değerleri hakkında yorum yapmanız. Normal veya değil diye.
3. Fan hızını değiştirme şansım var mı bu makinada
sistem özellikleri şu şekilde

d.jpg

Yakın zamanda SSHD yerine SSD taktım ve ram 4GB vardı +8 ekleyip 12 yaptım merak ettiğim aceba voltaj sorunu olabilir mi ısınmada ki problem (ya da ben boşuna mı endişeleniyorum)
Bilemiyorum bilgisayarın hava aldığı yere elimi 10 saniye tutunca yanıyor elim :D ızgaraya dokunduğumda 2 3 sanıye sonra ateşe tutuyormuşum gibi oluyor ama laptop temiz daha 1 hafta önce temizleyip macunlarını yeniledim ve ilk defa yapmıyorum defalarca yaptım. Kontrolde ettim ısınma sorunu olduğunu düşündüğüm için.
Değerler şu şekilde:
s.jpg

Boştaki sıcaklık değerleri(Bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra)
CPU: 38-44 arası gidip geliyor GPU:44-52 arası gidip geliyor
Yük altında sıcaklık değerleri (15 dakika valorant veya CS GO oynandıktan sonra)
CPU: Min 66 Max 80 ama 75üstüne çok ama çok nadir çıkıyor zar zor görebildim 1 2 defa anca GPU: Min 59 Max 72 ama GPU da 67 68in üstüne çok nadir çıktığını gördüm
Değelerin normal olduğunu biliyorum fakat bilgisayar çok ısınıyor bir türlü anlam veremedim sizce ne yapmalıyım boşuna mı endişeleniyorum yoksa herhangi bir sorun olabilir mi ?
Son olarak sizce laptop için soğutucu almalı mıyım resimlere bakarak söylerseniz sevinirim.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Msi after burner ile fan hızını arttirabilirsin
Denedim hernangi bir tepki vermiyor stock sanırım bu.
soğutucu alıp deniyebilirsin
Soğutucu alacağım birde oyle deneyim haklısın teşşekkürler :)

dostum normalde birkaç iş yaptığında 60 a çıkabilir fakat 70 e cıkarsa sıkıntı bence bi soğutucu yakışır benim düşüncem
70 normal değer yazıyor nette yeni nesil işlemci bile 70 80i görebiliyormuş yük altında ama yine de soğutucu alacağım teşekkür ederim.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Teşekkür ederim herkese :) Soğutucu alma kararı verdim. #Kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...