oyunlarda aldığın fpslerden ve görüntü ayarlarından örnekler verebilir misin ?kardeşım hıc bısı olmaz merak etme ben quadcore 9600q yla gtx 750 ti kullanıyorum
i3 9100f den daha iyi bir i5 almam için onun da 8. ya da 9.nesil olması gerekir. ki bu da 100-200tl ile bi fark değil. yorumları okuyorum herkes 100tl koyup i5 al demiş de. Allah aşkına i3 9100f e 670-700tl vereceğim . 800-900tlye i5 in alsam alsam 3. ya da 4.neslini alırım 0 olarak . şimdi bunları yazıyorum ama o mesajı atan arkadaşlar mesaj puanı kastığı için geri dönmeyecekler bileHocam yapma etme i3 mü kaldı şu zamanda az farkla zaten i5 e çekersin onu kafan rahat olur darboğaz konusunda.
zaten i3 9100f 2019un 2.çeyreğinde üretilen bir işlemci . aynı zamanda gt730um i3 için düşük kalıyorken i5 öneriyorsunuz . isterseniz i9 takayımişlemcını neden i5 yapmıyorsun tas catlasın 200 lıra oynar. bu benım dusuncem grafık kartını sıkmamıs olursun darbogazmıydı neydı ıste...
tabii benim dediğim tam olarak darboğaz sayılır mı bilmem amadar bogaz derken
yeah I try this site . and I was selected i3 9100f and gt730 . result is %100 bottleneck . it said your gpu is too weak for the cpuI use the same cpu and gpu is gt 1030 the bottleneck calculator says that your GPu is too weak for the cpu
çok teşekkür ederim umarım böyle olur çünkü şuan cidden darboğaz yaşıyorum ekran kartım gt730 işlemcim e8400 ve işlemcim çok yavaş olduğu için ekran kartını verimli bile kullanamıyorumDar bogaz demek gpu yuksek cpu düşük kalırsa olur senınkınde dar bogaz olmaz
kanka cidden böyle bir bilgi var mı bilmediğim için soruyorum ilk kez öğrendim nesil farkı darboğazı etkiliyor muhayır kanka etkilemez 5.nesil veya 7.nesil olsaydı darboğaz olurdu ama ikisinin performansıda birbirine yakın
ne gibi sorunlar çıkarabilir dostum ?bu sorun albaya bilir ama sana ilerde çök büyük sorunlar çıkaracak
Mesaj kasmakla alakası bile yok durumun benim dediğim madem bir sistem topluyorsun i3 9100f yerine i5 9400f gibi bir işlemci alıp sistemini daha uzun ömürlü yapman . Bu sayede de aklında herhangi bir dar boğaz yapar mı problemi kalmaz. Neyse şu aşamadan sonra fikirlerimi senin konularına karşı belirtmiyorum . Hayırlı olsun şimdiden sistemin..oyunlarda aldığın fpslerden ve görüntü ayarlarından örnekler verebilir misin ?
Post automatically merged:
i3 9100f den daha iyi bir i5 almam için onun da 8. ya da 9.nesil olması gerekir. ki bu da 100-200tl ile bi fark değil. yorumları okuyorum herkes 100tl koyup i5 al demiş de. Allah aşkına i3 9100f e 670-700tl vereceğim . 800-900tlye i5 in alsam alsam 3. ya da 4.neslini alırım 0 olarak . şimdi bunları yazıyorum ama o mesajı atan arkadaşlar mesaj puanı kastığı için geri dönmeyecekler bile
dostum senden bahsetmiyorum mesajları tek tek oku görürsün kimlere gönderme yaptığımı . kusura bakma yanlış anlamanı istememMesaj kasmakla alakası bile yok durumun benim dediğim madem bir sistem topluyorsun i3 9100f yerine i5 9400f gibi bir işlemci alıp sistemini daha uzun ömürlü yapman . Bu sayede de aklında herhangi bir dar boğaz yapar mı problemi kalmaz. Neyse şu aşamadan sonra fikirlerimi senin konularına karşı belirtmiyorum . Hayırlı olsun şimdiden sistemin..
cpu ya abanan oyunlarda belki biraz sıkıntı yapabiliri3 9100f ile gt730 da işlemci çok güçlü gelecektir biliyorum fakat gpu darboğazı çok kötü etkiler mi ?
(8gb 2666mhz ram düşünüyorum bir de)
Gt730 2 gb ise i3 te 9. Nesil olmasına ragmen dar bogaz yapar islemciyi sikarsan
Yalnız i5 te degil direk normal bi i7 ile o elindeki i3 u takas edebilirsin