Darlandım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Beyler gerçekten zamanın bu kadar hızlı geçmesi normal mi ulan eskiden hayat daha iyiydi be sanki ?

Seçkin Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
banada aşırı yavaş geliyo zaman akışı

sensei
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ne hızlı ne yavaş fakat çok sıkıntılı olduğu belli

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
yavaş geçmesi daha sıkıntı knaka

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sanırım olgunluk yaşlarına gelmişsin

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
pc başında akıp gidiyor işte saate bakıyorum 2 saat sonra bakıyorum birde 5 dk geçmiş

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bilimsel olarak bir açıklama eklemek isterim.

University of Aberdeen'den nörobilimci Amelia Hunt'a göre bu fenomenin adı "durmuş saat illüzyonu" yani "stopped-clock illusion" olarak geçiyor. Bunun sebebi ise beynimizin göreceğimiz şeyi daha gerçekten görmeden algılamaya çalışmasından kaynaklanıyor. Yani kısacası, beyniniz göreceğiniz şeyi siz daha görmeden tahmin etmeye çalışıyor.
Bunun sebebi ise görüş açınızı sürekli değiştirdiğinizde beyniniz siz tekrar aynı yeri görmek istediğinizde, ortama uyum sağlamakta problem yaşamamanız için bulunduğunuz yerin haritasını çıkartması. Siz sürekli olarak arka arkaya saati kontrol etmek için baktığınızda, aralarda eğer başka açılara da baktıysanız, beyniniz siz saate dönüp bakmadan yarım saniye önce saatin haritasını çıkarmış oluyor. Bu yüzden de saate o an için odağınızı sabitleyip bakmazsanız, saati sanki olması gerekenden daha yavaş ilerliyormuşsunuz gibi görmenize sebep oluyor.

Yani bu illüzyondan kurtulmanız için kısaca saate sürekli odağınızı değiştirerek arka arkaya bakmamanız, onun yerine saate bakma aralığınızı ve bakma sürenizi uzatarak bakmanız gerekiyor. Bu sayede saatin aslında gayet normal işlediğini görebilirsiniz. Ha eğer saatin geriye doğru gittiğini görüyorsanız o başka. O zaman sizde birşeyler gerçekten yanlış gidiyor demektir.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
kanka olaya başka bi boyut getirmişsin tebrikler

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
kanka olaya başka bi boyut getirmişsin tebrikler

hahahah nirvanaya çıkardım konuyu '' yav bu zaman akmıyor '' mantalitesini geçmek lazım.

Netice profil ismimdeki şahıs demişki birşeye ne kadar odaklanırsanız o kadar yavaş ilerler.

Yani saate hiç bakmadan gününü yaşayan birine zaman hızlı her saat başı bakan birine göre de zaman yavaş işler.

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
sana göre nasıl işliyo

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
sıkıntıdan ölüyorum zaman geçmiyor hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...