Deprem Sonrası Psikolojim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Red Dead Redemption 2 Sevdalısı
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Geçmiş olsun ben de Kayseri de yaşıyorum durmadan çoğu kez sallanıyoruz .(

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
geçmiş olsun al lah tüm depram zadelere yardım etsın ins duvalarımız sızlerle

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kardeşim geçmiş olsun ypaabilecğeimiz bir şey varsa özelden mesaj at elimden geldikçe yaparım

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Geçmiş olsun Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum bro

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Zor günlerdi fakat hepimiz üstesinden gelicez hocam Allahın izniyle

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ben Diyarbakırlıyım ciddi manada sallandik alt katlardayiz bide ses geliyor çıt çıt diye ev hasarsız çok sükür ama Allah göstermesin birdaha bize bu acıyı

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle s.a. herkese deprem sırasında adanada yaşıyordum çok ağır depremi atlattık ve bina neredeyse yıkılacaktı deprem sırasında bulundugum kat (20) ci kattı depremi önce ufak defek sarsıntılar ile hissettim daha dogrusu bilgisayar bağımlısı birisi oldugum için çok monitöre bakmaktan başım dönüyor sandım başta sonra annemin yanına koştum ve anne deprem oluyor sanırım kalksana dedim ve aradan 5 saniye geçmedi bulundugumuz bina sağa sola yatmaya başladı annem babam ve ben birbirmize sarıldık resmen ölümü bekledik çok şükür olsun allaha bina nekadar hasar alsada çökmedi ve deprem çok az durulur gibi oldu ve 20ci kattan aşagıya koşa koşa düşe kalka indik ailem ile beraber şuan farklı bir şehirdeyiz tamamen taşındık ve üzerimden o geceki psikolojiyi atamıyorum heran aynı olayı yaşıyacakmış gibi tetikde duruyorum bunun stresinden miğdeme agrı giriyor sürekli agrı kesici alıyorum sürekli deprem oluyor sanıp dışarı koşuyorum dün gecede uykumda deprem oluyordu uyandım gerçekten deprem oluyor sandım ve evden dışarı koştuk ailem ile birlikte çığlık attım ve daha sonra sosyal medyaya baktık ve deprem olmadıgını ögrendik sizden tavsiyem kendime ne söylersem bu psikolojiyi düzeltebilirim bir türlü geceleri yatamıyorum banyoya tuvalete giremiyorum çok kötüydü dostlar o gece insan çaresiz 20ci katta ölmeyi beklemesi binanın bir sağa bir sola yatması anlatamam yaşamayanda asla anlıyamaz.
Umarım Kısa Zamanda düzelirsin dostum

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Ustam çok geçmiş olsun üniversitedeki arkadaşım pskolog oldu suan ücretsiz depremzedelere yardım ediyor istersen sana yardımcı olurum

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle s.a. herkese deprem sırasında adanada yaşıyordum çok ağır depremi atlattık ve bina neredeyse yıkılacaktı deprem sırasında bulundugum kat (20) ci kattı depremi önce ufak defek sarsıntılar ile hissettim daha dogrusu bilgisayar bağımlısı birisi oldugum için çok monitöre bakmaktan başım dönüyor sandım başta sonra annemin yanına koştum ve anne deprem oluyor sanırım kalksana dedim ve aradan 5 saniye geçmedi bulundugumuz bina sağa sola yatmaya başladı annem babam ve ben birbirmize sarıldık resmen ölümü bekledik çok şükür olsun allaha bina nekadar hasar alsada çökmedi ve deprem çok az durulur gibi oldu ve 20ci kattan aşagıya koşa koşa düşe kalka indik ailem ile beraber şuan farklı bir şehirdeyiz tamamen taşındık ve üzerimden o geceki psikolojiyi atamıyorum heran aynı olayı yaşıyacakmış gibi tetikde duruyorum bunun stresinden miğdeme agrı giriyor sürekli agrı kesici alıyorum sürekli deprem oluyor sanıp dışarı koşuyorum dün gecede uykumda deprem oluyordu uyandım gerçekten deprem oluyor sandım ve evden dışarı koştuk ailem ile birlikte çığlık attım ve daha sonra sosyal medyaya baktık ve deprem olmadıgını ögrendik sizden tavsiyem kendime ne söylersem bu psikolojiyi düzeltebilirim bir türlü geceleri yatamıyorum banyoya tuvalete giremiyorum çok kötüydü dostlar o gece insan çaresiz 20ci katta ölmeyi beklemesi binanın bir sağa bir sola yatması anlatamam yaşamayanda asla anlıyamaz.
geçmiş olsun umarım bir an önce toparlanırsın

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
allah yardımcınız olsun bizde fay hattı üzerindeyiz inş daha kötüleri olmaz umarım herşey eski haline gelir ve umarım sizde zamanla bu olayı unutursunuz

Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Kardeşim halinden çok iyi anlıyorum. Travmaya bağlı panik atak ve anksiyete yaşıyorsun. Depremzedelere ücretsiz destek veren psikologlar var. Hala var mı bilmiyorum ama acilen bir uzman psikoloğa görünmelisin. Mide ağrıların aşırı stres salınımından oluyor. Diş sıkma, sıcaklanma, kabuslar ve istemsiz tırnak/dudak yeme gibi belirtilerin olabilir. Tekrardan hepimize geçmiş olsun. Umarım tez zamanda iyileşirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Allah beterinden korusun dua edelim geçmiş olsun

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
g.o usta hataylı arkadaşım var 1 hafta boyunca araba içinde yaşamak zorunda kaldılar ordanda istanbula geçtiler yaşamadım ama arkadaşın anlattıklarını dinledikçe tüylerim diken diken oldu şimdi istanbulda olacak diyolar istanbuldakiler taşınıyo umarım kötü bişi olmaz

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Geçmiş olsun kardeşim. Ben de ilk günlerde oradaydım, hatta ankaradan gönderilen motokuryelerin organizasyonunu bizzat biz planladık ANKYUKTESOD olarak. Gerçekten çok zor anlatılması, yaşayan anlar ama kimsenin yaşamaması gereken bir durum. Kırık diz ve kaburgamla ayağa kalkamazken bir hışım oraya gidip o manzarayı o sesleri duyunca acımı nasıl unuttuğumu anlatamam hiçbir şekilde. Umarım ki bir daha böyle şeyler yaşamayız. İhmaller son bulur umarım. Diyecek çok şey var ama söyleyemiyoruz baskılar yüzünden. Tekrar çok geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...