Onaylı Üye
kankam tiyatrocuyum şehrimde gerçekten tanınıyorum, felsefe öğretmenliği okuyorum ama her şeyden sıkıldım cidden hiçbir şey yapasım gelmiyor, kendimi motive dahi edemiyorum.Kanka geçmişte yaşadığın, ulan bu da olur mu be dediğin olayları düşün ve şimdiyi düşün. Sadece her şeyin zaman içinde geçtiğini, geçmese bile depresifliğini azalttığını göreceksin. Spor konusunu zaten arkadaşlar söylemiş. Spor çok ama çok önemli bir etken, vücut olarak düşünme durumu, zihinsel olarak da rahatlatıyor insanı.
çok pahalı...dostum piskoloğa görünebilirsin
sen mükemmel bir ayrıntısın hocam.Depresyondan çıkmak kolay bir süreç değildir ve tek bir çözüm yoktur. Ancak, depresyonla başa çıkmanıza ve iyileşmenize yardımcı olabilecek birçok şey var.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Depresyon bir hastalıktır ve tedavi gerektirir. Depresyondan muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız, bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin.
Depresyondan tek başınıza çıkamazsınız. Aileniz ve arkadaşlarınızdan destek almak çok önemlidir.
Depresyondan kurtulmak zaman alır. Sabırlı olun ve kendinize karşı nazik olun.
Depresyondan kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler:
- Düzenli egzersiz yapmak: Egzersiz yapmak, ruh halinizi iyileştirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
- Sağlıklı beslenmek: Sağlıklı bir diyet, beyninizin ve vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olur.
- Yeterince uyumak: Yeterli uyku, ruh haliniz ve enerji seviyeniz için önemlidir.
- Stresinizi yönetmek: Yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi stresi yönetmenize yardımcı olacak teknikler öğrenin.
- Sevdiğiniz şeyleri yapmak: Sevdiğiniz şeylere zaman ayırmak, ruh halinizi iyileştirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
- Terapi almak: Terapi, depresyonla başa çıkmanıza ve iyileşmenize yardımcı olmak için etkili bir yöntemdir.
- İlaç kullanmak: Bazı durumlarda, antidepresan ilaçlar depresyon belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.
Depresyondan muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız, lütfen bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. Depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır ve doğru yardımla iyileşebilirsiniz.
Ayrıca:
- Depresyonla ilgili birçok kitap ve web sitesi mevcuttur. Bu kaynaklar, depresyon hakkında bilgi edinmenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.
- Depresyonla mücadele eden insanlarla bağlantı kurmak için destek gruplarına katılabilirsiniz. Bu gruplar, deneyimlerinizi paylaşabileceğiniz ve birbirinizden destek alabileceğiniz bir ortam sunar.
Unutmayın, depresyondan tek başınıza çıkamazsınız. Aileniz, arkadaşlarınız ve uzmanlar size yardımcı olmak için buradalar.
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur!
Not: Bu bilgiler 2024-02-23 tarihi baz alınarak hazırlanmıştır. Depresyon tedavisi ve ilaç kullanımı ile ilgili bilgiler zamanla değişebilir. Lütfen en güncel bilgiler için bir uzmana danışın.
sagolun gerçekten hocamÖncelikle, kendine biraz zaman vermenin önemli olduğunu unutma. Kendini kötü hissetmenin sebeplerini anlamak zaman alabilir. Bu süreçte kendine nazik ol ve acele etme.Bir profesyonelle konuşmak istersen, seni anlayacak ve sana yardımcı olacak bir terapist bulabilirsin. Bazen duygularımızı paylaşmak ve dışarıdan bir bakış açısı almak, her şeyi biraz daha net görmemizi sağlar.Ayrıca, kendine keyif aldığın şeylere zaman ayır. Bir hobi edinebilir veya uzun zamandır yapmak istediğin bir aktiviteye başlayabilirsin. Bazen basit şeyler bile ruh halimizi yükseltebilir.Ve hatırla, yalnız değilsin. Bu süreçte seni destekleyecek insanlar var. Aile, arkadaşlar veya yakın biriyle konuşmak bile çok faydalı olabilir.
Kendine iyi bak ve bu süreçte sabırlı ol. Her şey yoluna girecek, inan bana.
sorun da o sosyal olmama rağmen..SOSYALLEŞMEK HER ZAMAN İYİDİR.
bira hayat kurtarmaz hocam inan bira bile içesim gelmiyorbol bira iç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?