Diş ağrısını kesin gideren şey nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Diş ağrısı başıma vurdu, doktor yok.

Moderatörün son düzenlenenleri:
1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Majezik veya parol kullanabilirsin varsa eğer

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kesinlikle doktora gidin, kendi başınıza antibiyotik kullanmak size zarar verir. Doktor kontrolü ile antibiyotik alarak iltihabı kurutup dişe gereken işlem yapılır ve inşallah ağrıdan kurtulursunuz. Ağrı kesici ve rakı gibi yöntemler ile geçici ağrıyı hafifletirsin ama ileride o dişler sorun olur .

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Dişin ağrımaya başladıysa çürüme mine tabakasını aşıp dentine ulaşmış demektir bu durumda ağrı kesiciler çok bir işe yaramaz, direkt olarak doktora gitmeni öneririm. Lokalde bulunan diş hekimi muayenehanelerine gidebilirsin illa hastaneye gitmene gerek yok.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bende doktor bulamadı idim özel doktora gittim çarşı içinde olanlara ilaç olarak arveles alabilirsin ama doktorun sana vereceği antibiyotik kadar etki ettiremez vede tedavisi için doktora erkenden gitmek şart yoksa o dişi çektirirsin mecburen ve apse yaparsa daha beter hale gelir o ağrı ve hangi diş ise o bölge fena şekilde şiser yemek yiyemezsin

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Boşver onları direk Antibiyotik varsa günde 1 tane al zaten ilk gün bütün ağrını alır yanında 1de majezik kullan :)

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Kardeşim benim ben 6 ay çektim bak bu gördüğün yorumlardan en etkilsini şuanda okuyorusun eczaneye git lokalanestazi var sprey pamuk al pamuğua 5 6 fıs sık dişine koy yat uyu dua ediceksin. :)

Live to die 💎axii
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Majezik kullanabilirsin baktın olmuyor ağrıyan yerine üstüne yat bastır biraz rahatlatır

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Elektra iç aga 10 dk ya ağrıyı kesiyor ama fazlası zararlı baktırmanı öneririm

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
arveles tavsiye ederim. parol diyen de ne biliyim hiç ağrı çekmemiş heralde :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Selamlar Dostum Diş Ağrıyosa En yakın Özel Bir Diş Hekimine Git derim Devlet hastanelerinde Uyuşturmuyorlar adam akıllı Dişinin Ağrısı İçin Konuya gelirsekte Kesin Bir Çözümü Yok Ama birkaç Yöntem Var Onları aşşağıya koyucam denersin Daha önce ağrıyordu bunları deneyerek hafifletiyordum ağrıyı
  1. Ağrı kesiciler: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler diş ağrısını geçici olarak hafifletebilir
  2. Soğuk kompres: Diş ağrısını hafifletmek için soğuk kompres uygulayabilirsin Bunun için bir buz torbasını ince bir bezle sar ve ağrıyan bölgeye 10-15 dakika boyunca uygula Soğuk, ağrıyı azaltabilir ve şişmeyi azaltabilir.
  3. Tuzlu su gargarası: Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek tuzlu su gargarası yapabilirsin. Bu, ağrıya neden olan enfeksiyonu ve iltihabı azaltabilir.
  4. Nane yağı: Bir pamuklu çubuğa birkaç damla nane yağı damlatarak ağrıyan dişin etrafına uygulayabilirsin Nane yağı, ağrıyı hafifletmek için doğal bir yöntem olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
15 20 dk lık kesin çözüm veriyorum alkol kullanıyorsan eğer ağrıyan dişini rakı ile çalkala anında ağrın kesilir.

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
karanfil çok iyi oluyo aga dişijnin ağrıdıgı yere koy bekle uyusturuyo

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
yada hidrolik yağı damlatacaksın :D

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
ağrıyan dişine karanfil koyup beklersen rahatlatıcaktır

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
arvales apronax bunlar iyi gelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...