- Yasaklandı
~
Banlı Üye
Herkese tekrar merhaba , belki sizler de duymuşsunuzdur şahsen ben askeriyede yemekhanede kocaman bir tabelada görmüştüm öncesinde okulda hocaların sık kullandığı bilgi kirliliği ağızdan ağıza dolaşan YALAN ' lardan duymuştum bu konumuzda bunu ele alacağız.
Efendim bu bilgi kirliliğine Youtube gibi mecralarda dahildir.
Bazı Youtube kanallarının prim ve çıkar için duygu sömürüsü ve istismarını anlayabilirim lakin bazı TV programlarının bunu yapmasını anlamıyorum .
Türk milletine Türkiye Cumhuriyetinde Türk televizyon ve kanallarında aslı olmayan bilgi ve kaynak verilmesini anlamıyorum.
( Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. )
Sağ tarafta prim için mi yoksa cahilliği için mi bilmediğim ama bunu bu şekilde ele alan TV kanalı , yönetmeni oyuncuları.
Sol tarafta ise yine prim için mi yoksa cahilliği için mi bilmediğim bunu bu şekilde servis eden bir sosyal medya kullanıcısı .
Not çok iyi ama değil mi ' VATAN KOLAY KAZANILMADI BEYLER HANIMLAR ' ...
Konumuza gelecek olursak :
Çanakkale Savaşı’nda 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1917 Yılı Yemek Listesi olarak paylaşılan iaşe cetveli aslında Irak Cephesi’nde görev alan 52. Tümen 43. Alay 1. Tabur’a aittir.
Sebepler kısaca şu şekilde:
Efendim bu bilgi kirliliğine Youtube gibi mecralarda dahildir.
Bazı Youtube kanallarının prim ve çıkar için duygu sömürüsü ve istismarını anlayabilirim lakin bazı TV programlarının bunu yapmasını anlamıyorum .
Türk milletine Türkiye Cumhuriyetinde Türk televizyon ve kanallarında aslı olmayan bilgi ve kaynak verilmesini anlamıyorum.
( Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. )
Sağ tarafta prim için mi yoksa cahilliği için mi bilmediğim ama bunu bu şekilde ele alan TV kanalı , yönetmeni oyuncuları.
Sol tarafta ise yine prim için mi yoksa cahilliği için mi bilmediğim bunu bu şekilde servis eden bir sosyal medya kullanıcısı .
Not çok iyi ama değil mi ' VATAN KOLAY KAZANILMADI BEYLER HANIMLAR ' ...
Konumuza gelecek olursak :
Çanakkale Savaşı’nda 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1917 Yılı Yemek Listesi olarak paylaşılan iaşe cetveli aslında Irak Cephesi’nde görev alan 52. Tümen 43. Alay 1. Tabur’a aittir.
Sebepler kısaca şu şekilde:
- Listenin ilk kez yer aldığı kaynak, menünün Çanakkale’ye değil Irak Cephesine ait olduğunu gösteriyor.
- Çanakkale Savaşı 1917 yılında çoktan sona ermişti.
- Çanakkale’de 43. Alay görev almamıştı.
- Kaynaklar Çanakkale Cephesinde iaşe konusunda böylesi bir sıkıntı çekilmediğini söylüyor. Çanakkale Cephesi’nde Osmanlı ordusu kısa süreli kriz anları dışında açlık çekmemiş ve erzaksız kalmamıştı
Çanakkale Savaşı’nda 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1917 Yılı Yemek Listesi” olarak paylaşılan bu iaşe cetveli aslında Irak Cephesi’nde görev alan 52. Tümen 43. Alay 1. Tabur’a aittir. Bu menü İlhan Selçuk’a ait “Yüzbaşı Selahattin’in Romanı” adlı kitabın 1. cildinde yer almaktadır.
İlhan Selçuk bu kitabın içeriğini, yakın arkadaşı Cengiz Yurtoğlu’nun babası olan Çanakkale, Balkan, 1. Dünya ve Kurtuluş Savaşlarında savaşmış olan Selahattin Yurtoğlu’nun anılarından derlediği aile tarihinden derlemiştir. Yani kitap anı türündedir ve meşhur yemek listesi viral hâle gelmeden çok önce ilk kez 1973 yılında yayınlanmıştır.
-
Bakın bu '' zeki '' arkadaşımız da biraz düzenlemeler yaparak ve dersine çalışarak çanakkale savaşı dönemine denk getirmeye çalışmış ve aynı hikayeyi ufak dokunuşlarla tekrar piyasaya sürmüşAllah sizi bildiği gibi yapsın hemi .
Arkadaşlar konunun kaynağı yani gerçek kaynağı ' Osmanlı istihkak arşivleri ' dir. Onu buraya koyamayacağım çünkü hem latinize etmek gerekmektedir hem de pdf olarak bulabilmek büyük zulüm. Bakın yanlış anlaşılmasın ' ZAHMET ' değil ' ZULÜM '
Neden derseniz ülkemizde yalan dolanın yeri çoktur ama işimize yarayacak bilgi ve kaynakların yerleri hem gizlidir hem de ulaşması zordur.
Ben araştırmacı gazeteci değilim kimliğim yok önüme gelen her belgeyi talep edemiyorum ben gazeteci yazar değilim önüme gelen belgeyi talep edemiyorum ben önemli veyahut ünlü veya zengin bir bireyde değilim bu yüzden gücüm zar zor yetmekte.
Siz nereden bu konuya vakıf oldunuz derseniz hem sağ taraftan hem sol taraftan gazeteci ve araştırmacıların yazı ve metinlerini okuyarak onların sunduğu kaynakları baz alarak hazırladım.
Umarım sizler için yararlı bir konu olmuştur , iyi forumlar