Ekran kartı fiyatları -- Nereye Gidiyor Bu Durum...?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostlar selamlar,

Bu konu hakkında cidden bilgisi olan veya harbi harbi araştıranların cevap vermesi gereken bi soru sormak istiyorum. ( elbetteki herkes yorum yapabilir fakat yorum yapacaklar ki özellikle araştıran dostlar için diyorum verdikleri bilginin kaynağınıda verirse çok sevinirim ve ayrıca bu konu herkesi ilgilendiriyor, herkes de bilgilenmiş olur diye düşünüyorum. )

Sorum şu olacak, şuan ekran kartları fiyatları akıl almaz derecede uçuk, 1-2 ay önce 3k olan ekran kartı şimdi 9k dan aşağı fiyatı yok nerdeyse. İkinci el piyasası da el değmez şekilde uçmuş durumda. Sebep olarak da şunlar söyleniyor ; Covid 19 , Mining yapanlar çok fazla sayıda ekran kartı alması, Stokların olmaması vs. vs. vs. Bu saçma ve mantık dışı olan durum ne zaman biter de eski fiyatlarına döner bu ekran kartları ?

Teşekkürler şimdiden.

Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bunun sebebi coinler fiyatları uçtuğu için herkes mining için ekran kartı alıyor ve stok kalmıyor kısaca ethereum bitcoin vs düşerse fiyatlar ucuzlar

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dostum elektronik olan bütün cihazlar dövize endeksli hepsi
bir ekran kartının fiyatının biraz düşmesi için o ekran kartının
bir üst nesili çıkması gerekiyor ki bir alt kademe de kalan ekran kartı ucuzlasın biz zaten ekran kartı alırken iki tane almış alıyoruz aslında biri bize biri de vergiye

birde miningciler piyasanın içine diyor biraz da
;)

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Hocam bu durumun sebebi tüm Bilgisayar parçalarının dışarıdan gelmesi ve dövize bağlı olması. Döviz arttıkça ve düştükçe oda ona göre hareketleniyor. Bu aralar bu yatırım işlerine aşırı pumplama yaptıkları için insanlar "Ben neden mining yapmıyorum ki hayvan gibi para?" diyor ve bir sürü ekran kartı alıyor. Türkiye'de ki stoklar zaten aşırı uçuk değil, 6k'nın üstündeki tüm ekran kartları hatta daha düşükleri sınırlı sayıda getiriliyor satmaz diye. Bu durumun düzelmesi için mining'in bu rehabetten düşmesi ve döviz kurlarının düşmesi lazım.

Şu Soluduğun Gerçekler Bu Leş Dünyanın’ta Kendisi
Süper Üye
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hocam bu durumun sebebi tüm Bilgisayar parçalarının dışarıdan gelmesi ve dövize bağlı olması. Döviz arttıkça ve düştükçe oda ona göre hareketleniyor. Bu aralar bu yatırım işlerine aşırı pumplama yaptıkları için insanlar "Ben neden mining yapmıyorum ki hayvan gibi para?" diyor ve bir sürü ekran kartı alıyor. Türkiye'de ki stoklar zaten aşırı uçuk değil, 6k'nın üstündeki tüm ekran kartları hatta daha düşükleri sınırlı sayıda getiriliyor satmaz diye. Bu durumun düzelmesi için mining'in bu rehabetten düşmesi ve döviz kurlarının düşmesi lazım.
mining e youtube daki gibi sağlam bir vergilendirme koyup insanlara full ceza kesse devlet bunun önü açılır biraz rahatlar ama ülke ekonomisi iyi olmadığı için büyük farklar olmaz yine de vergi cezası gelmeli minnig olayına

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Bitcoin piyasası tavan yaptı haliyle ekran kartı üreticileride bu fiyatı göz önünde bulundurarak fiyat koyuyor mantık şöyle işliyor; üreten benim ekran kartımı alıp bıtcoın kasıp satanlarda şu kadar kazanç elde ediyor bende yumurtlayan tavuğu veren olarak istedigim fiyatı çekebilirim gibisinden düşünüyorlar diye tahmin ediyorum.

maestec
Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Yan komşumuz Iraq vs TR

AMD RX580 8GB
Iraq :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
| 180 Dolar : 1264,63 TL
Tr :
| Tr 5329 TL ? :D

Asus Rog RX5700XT
Iraq :
| 400 Dolar : 2810 TL
Tr :
| 11900 Tl :D
Hiç bir elektronik ihtiyacımı tr den karşılamıyorum telefon,bilgisayar,elektronik parça v.s
Merak ettiginiz sorular varsa sorabilirsiniz ırakta 8 sene kalmışlıgım var devamlı olarak gitmekteyim.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Boşa mı müziği var, türkiye; Say tüm vergileri!, dolar vesayre çok kötü düzelmez ki bu, anca ileri de diyeceğimde artık geçer gider, bu gidişle 2 seneye dolar 11 lira.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
mining yapanların ekran kartları elinde sonunda bozulacak onlar kar edemeyip bitcoin etherium vs düşmeden maalesef evde kalınca millette alternatif para olarak mining görüyolar

Scott Mccall
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
şuan dolar düştü aslında tam pc toplamalık dönem

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Yan komşumuz Iraq vs TR

AMD RX580 8GB
Iraq :
| 180 Dolar : 1264,63 TL
Tr :
| Tr 5329 TL ? :D

Asus Rog RX5700XT
Iraq :
| 400 Dolar : 2810 TL
Tr :
| 11900 Tl :D
Hiç bir elektronik ihtiyacımı tr den karşılamıyorum telefon,bilgisayar,elektronik parça v.s
Merak ettiginiz sorular varsa sorabilirsiniz ırakta 8 sene kalmışlıgım var devamlı olarak gitmekteyim.
Şimdi Iraktan alsam garanti sorunu falan olur mu?

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Benim düşüncem miningcilerin çok fazla ekran kartı alması ve piyasada ekran kartı kalmamasından dolayı stoklar bitti ve fiyatlar tavan :(

Üye
5 HİZMET YILI
Bunun nedeni dışarıya bağlı olmamiz dolar euro ne kadar yukselirse yada alcalirsa fiyatla ona göre oranlı artıp azalıyor

``Arkamda duramayan herkes karşıma geçsin``
Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
etheryum piyasasını takip edersen son 1 ayda 1000 lerden 1800 e çıktı eğer 1000'in altına düşmesse malesef bu böyle devam edicek :(

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
sanal para birimleri arttıkça fiyatlarda artıyo herkes madencilik yapmaya başladı internet kafeciler bile başlamış dün denk geldim

maestec
Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Şimdi Iraktan alsam garanti sorunu falan olur mu?
İphone cihazlarda uluslararası garanti durumu var ekran kartlarında aynı durum mevcutmu bilemiyorum.

Bunun nedeni dışarıya bağlı olmamiz dolar euro ne kadar yukselirse yada alcalirsa fiyatla ona göre oranlı artıp azalıyor
Tamam da aynı kart yurt dışında 180 dolar türkiyede 5 bin tl yani 700 dolar bu işin altında dolar euro yok bence satıcılar da sorun var.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
İphone cihazlarda uluslararası garanti durumu var ekran kartlarında aynı durum mevcutmu bilemiyorum.

Tamam da aynı kart yurt dışında 180 dolar türkiyede 5 bin tl yani 700 dolar bu işin altında dolar euro yok bence satıcılar da sorun var.
Sorunun ben de satıcılar da olduğunu düşünüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Hem insanların pandemi nedeniyle evde kalması ve eth madenciliğiyle birlikte kartlara olan talepler aşırı derece arttı ve üreticelere stok yetiştiremiyor bu yüzden kartlarda iyice pahalandı. Pandeminin geçmesiyle ve ya azalmasıyla birlikte yüksek ihtimalle yavaş yavaş normale dönmeye başlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...