Ekranın Widescreen olması fps değerini etkiler mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar iyi forumlar, ihtiyacımdan dolayı bir monitör almak istiyorum genelde Total war gibi rahat oyunlar oynuyorum bu yüzden bir Widescreen ekran almakta sorun olmayacağını düşündüm fakat şöyle bir sorum var, ekran kartım ROG rx5600xt güzel fps değerleri alıyorum her türlü oyunda ama Widescreen bu fps oranını etkiler mi acaba ? yani sonuçta gördüğüm alan artıyor bu yüzden ciddi fps sorunları yaşar mıyım merak ediyorum.
Eğer etmeyeceğini düşünüyorsanız bildiğiniz kaliteli malzemedir dediğiniz bir ekran önerebilir misiniz ? 2700 ile 3500 arası bütçem var.

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Pixel 2 katına çıkacağı için evet. Fps değerin az da olsa düşebilir. Ekran kartın iyi olduğu için çok değer kaybedeceğini sanmıyorum. 2700 ila 3500 arasında ki bütçede widescreeen monitör bulman maalesef çok zor. Normal gaming monitörlerin fiyatları o kadar zaten kankam

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ciddi misin ya biraz bakındım aslında ekranlar var widescreen bu fiyatlara ama dediğin gibi gaming monitörü olmayabilir o widescreenler üzdü
Pixel 2 katına çıkacağı için evet. Fps değerin az da olsa düşebilir. Ekran kartın iyi olduğu için çok değer kaybedeceğini sanmıyorum. 2700 ila 3500 arasında ki bütçede widescreeen monitör bulman maalesef çok zor. Normal gaming monitörlerin fiyatları o kadar zaten kankam

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
FPS değeriniz fark edeceğiniz ölçüde azalmayacaktır alabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Widescreen monitors are not good if you ever wanna get into FPS gaming such as CS:GO, Valorant or Apex because you won't be able to cover much of your screen / the refresh rate being low. But it all comes down to what kind of games you like and stuff.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hocam wide-screen alacağınıza 27 inç monitor de bakabilirsiniz

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI

Acer Nitro XV242YPbmiiprx

Uygun 23inç bi bak istersen düşünebilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Fps değeri ciddi bir şekilde oynayacaktır fakat sisteminiz düşük düzeyde ise fark edilebilir seviyelere çıkabilir

BİR TÜRK
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
etkiler tabikide farkı farkedersin aldıktan sonra.

Uzman Üye
4 HİZMET YILI
fps biraz düşer ama görüntü çözünürlüğünü azaltarak onu dengeleyebilirsin. Sadece biraz daha kalitesiz gözükür ama mousenin hareketi bile gözle görülür fark olur

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
çok etkilemez max 10 20 fps aralıgında düşüş yaşaya bilirsin

Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
tabiki etki etmekte arka planda çalışan uygulamalar daha fazla işlemcını yoruyor ve oyun içi fpsın 60 sa örnegın 30 40 a kadar düşebiliyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
FPS değeriniz fark edeceğiniz ölçüde azalmayacaktır alabilirsiniz.
Birçok yorum farklı söylüyor, sanırım siz oynadığım oyun tarzına odakla bunu söylediniz değil mi çünkü arkadaşlar da ciddi fps farkı yaşanır diyor da.
Post automatically merged:

Widescreen monitors are not good if you ever wanna get into FPS gaming such as CS:GO, Valorant or Apex because you won't be able to cover much of your screen / the refresh rate being low. But it all comes down to what kind of games you like and stuff.
Thank you, m playing just like Total War etc. so fps not quite my type i will try Widescreen i think.
Post automatically merged:

Hocam wide-screen alacağınıza 27 inç monitor de bakabilirsiniz
Hocam bunu ben de düşündüm elimde şu an 24 inç bir monitör var fakat gaming değil yani gaminge özel bir monitöre geçerken widescreen alıp şöyle tatlı bir ortam yaratmak istedim 27 inç ile mümkün mü bu acaba ?

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hocam bunu ben de düşündüm elimde şu an 24 inç bir monitör var fakat gaming değil yani gaminge özel bir monitöre geçerken widescreen alıp şöyle tatlı bir ortam yaratmak istedim 27 inç ile mümkün mü bu acaba ?
Neden olmasın ki 70CM'lik uzunluğu var gaming 27inc düşünebilirsiniz

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
mantık kolay aslında pixeli düşür fps artar yükselt düşer

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
widescreen geniş ekran olduğu için mantıken farklı bir çözünürlüğü işlemeye çalışcak bu da beraberinde fps düşüklüğüne sebep olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...