İşlemcinin APU'lu olması oyunlarda FPS düşüşü yapar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Sistemimle başlayayım:
  • Corsair 16 GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz 6MB AM4.
  • RX570 8 GB ekran kartı.
  • Power Boost vk G3403 s 650W kasa.
  • ASUS Prime B450M k AM4.
  • -WD 240GB SSD 2.5 SATA3 SSD.
  • ASUS 144 Hz monitör. Tam marka modeli bulamadım, sonradan almıştım.
Arkadaşlar bu sistem ortalama bir sistem göreceğiniz gibi,. Sadece merak ettiğim konu şu, ben en basit bir LoL oynarken bile 40 50'lere FPS düşüşü yaşıyorum. Buralarda FPS düşüşü olmadığında bile bazı oyunları 70-90 bandında FPS değerlerinde oynuyordum ki bu bilgisayarı ilk aldığımda hiç böyle değildi yani ben Elden Ring'i sabit 90-100 FPS arası değerlerle oynarken LoL'de böyle yapması neden olabilir? Bir türlü çözebilmiş değilim. Kaldı ki aynı sorun Black Desert Online için de geçerli. Yani grind ya da PvP atarken yediğim dropların haddi hesabı yok. Denediğim çözümler:
  • Riot'a ticket attım konuyu sormak için çünkü sorun o kadar enteresan ki dostlar kalite ayarını arttırıp azalttığımda bile FPS değerlerim hiç değişmiyor. Bu sorun, hiç anlayamadığım bir sorun yani benim extra high grafiklerdeki FPS'im ile extra Low'daki FPS değerim aynı.
  • Ekran kartı sürümleriyle çok oynadım, benden daha iyi sistemi olan bir arkadaşımda bu tip sorunlar yaşadığı için bilgisayarını servise gönderdi ve ona AMD'nin eski ekran kartı driverlerini yükleyerek sorunu çözdüler, aynı olayı ben yaptığımda benim açımda hiçbir şey değişmedi.
Sizlere sormak istediğim kısım ise şu, bilgisayarımı aldığım ilk günlerde bu tip sorunların hiçbirini yaşamıyorken birdenbire bu olayların olmasının sebebi ne olabilir? Yani bu sistemin LoL'de 90 FPS almadığından eminim çünkü oyuna 200'lerde başlıyorum, hiç değilse bir 144 120 bandında hadi sabit 100 bandında FPS verebilecekken ki önceden bu durum böyleyken şimdi ne oluyor da bunlar oluyor? İşlemcim APU'lu diye mi sorun yaşıyorum? Sorun tam olarak nerede?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Senin sistemin aynısı bende var sadece psu farklı.

Sorun programlarda olabilir.

Bununla ilgili kesin birşey söyleyemem ama en basit yapacağın şey amd sürücülerini tamamen silip sonra geri yükleyip radeon uygulamasından oynayacağın oyunları optimize etmen olacak.

Ayriyeten bilgisayarının virüslü olup olmadığını bir kontrol et günümüz virüsleri özellikle gpuya ağırlık vermekte.

Not: Umarım bilgisayarını güç tasarrufu moduna lmamışsındır...

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
aklima ilk gelen guc tasarruf modu benim laptop sarja takili degilken 50 fps aliyor takiliyken 300

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Oyun Modu Ayarları Var ordan kaynaklanıyor ola bilir Sorunu Yt ye yaz illaki alakalı bir video bulursun

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar vermiş olduğunuz tüm çözüm önerileri için teşekkür etmekle beraber,
- Bilgisayarım düşük güç modunda değil
- Bu olayı çözemediğim için bilgisayarıma format atmıştım ve sorun formatın başından beri böyle
- Ben, sistemimdeki sorunun daha spesifik olduğunu düşündüğüm için youtube gibi yerlerde yer alan çözümlerin bana fayda etmediğini gördüm. Hepsini de denedim gamebar vs vs vs....
- Denemediğim tek şey sanırım windows sürümünü 10 dan 8 e çekmek oldu

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
lolde egitim moduna girip gorev yoneticisinden performans kismini atabilir misin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
lolde egitim moduna girip gorev yoneticisinden performans kismini atabilir misin
Tabi ki, eğitim modunda belki öyle bi teamfight dropları yaşanmaz ama yine de minyonlar geldiğinde lanedeki sıkıntıyı da göstermiş olurum :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kanka belki farketmeksizin bir parça hafif bi oynamayla yerinden oynayıp çıkmıştır onu kullanamıyorsundur düzeltemediysen bi kontrol et eğer hepsi yerindeyse sorun yüksek ihtimalle windowsun ayarlarıyla alakalıdır bulamazsan tek çözümün format.-

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
apu işlemcideki ekran kartı olduğundan normale göre daha az fps verir

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
laptop cok ısınıyorsa oda fps düşüşü yapar pcyi yavaslatır bunun için daha hızlı dönen bir soğutma fanı alabilrisin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
büyük ihtimalle ısındığı içindir çözüm olarak soğutucu taktırabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Sistemimle başlayayım:
  • Corsair 16 GB RAM.
Arkadaşlar bu sistem ortalama bir sistem göreceğiniz gibi,. Sadece merak ettiğim konu şu, ben en basit bir LoL oynarken bile 40 50'lere FPS düşüşü yaşıyorum. Buralarda FPS düşüşü olmadığında bile bazı oyunları 70-90 bandında FPS değerlerinde oynuyordum ki bu bilgisayarı ilk aldığımda hiç böyle değildi yani ben Elden Ring'i sabit 90-100 FPS arası değerlerle oynarken LoL'de böyle yapması neden olabilir? Bir türlü çözebilmiş değilim. Kaldı ki aynı sorun Black Desert Online için de geçerli. Yani grind ya da PvP atarken yediğim dropların haddi hesabı yok. Denediğim çözümler:
  • Riot'a ticket attım konuyu sormak için çünkü sorun o kadar enteresan ki dostlar kalite ayarını arttırıp azalttığımda bile FPS değerlerim hiç değişmiyor. Bu sorun, hiç anlayamadığım bir sorun yani benim extra high grafiklerdeki FPS'im ile extra Low'daki FPS değerim aynı.
  • Ekran kartı sürümleriyle çok oynadım, benden daha iyi sistemi olan bir arkadaşımda bu tip sorunlar yaşadığı için bilgisayarını servise gönderdi ve ona AMD'nin eski ekran kartı driverlerini yükleyerek sorunu çözdüler, aynı olayı ben yaptığımda benim açımda hiçbir şey değişmedi.
Sizlere sormak istediğim kısım ise şu, bilgisayarımı aldığım ilk günlerde bu tip sorunların hiçbirini yaşamıyorken birdenbire bu olayların olmasının sebebi ne olabilir? Yani bu sistemin LoL'de 90 FPS almadığından eminim çünkü oyuna 200'lerde başlıyorum, hiç değilse bir 144 120 bandında hadi sabit 100 bandında FPS verebilecekken ki önceden bu durum böyleyken şimdi ne oluyor da bunlar oluyor? İşlemcim APU'lu diye mi sorun yaşıyorum? Sorun tam olarak nerede?
abi bende kullandım öyle bisey yasamadım
Post automatically merged:

aklima ilk gelen guc tasarruf modu benim laptop sarja takili degilken 50 fps aliyor takiliyken 300
sen iyi alıyomusn bro
Post automatically merged:

büyük ihtimalle ısındığı içindir çözüm olarak soğutucu taktırabilirsin
soğutucu önemli

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Etkilemez cunku ekran kartı takiyorsun. Ekran kartini taktiginda islemcinin grafik karti zaten devredisi kaliyor.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
işlemci ısınmış olabilir termal macun sık

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Sistemimle başlayayım:
  • Corsair 16 GB RAM.
knk kesinlikle sürücüleri güncellemelisin ve kasanın iç temizliğinden emin ol

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
işlemcinin grafiğini değil ekran kartın gücünü kullanın, o yüzden ayarlardan seçmeniz gerekiyor.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Benim Bilgisayarım Apulu azda olsa düşüş gösteriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...