360 Security – Antivirus Boost programı Google Play Store’da 100 milyondan fazla indirme sayısına sahip. Ayrıca 13 milyondan fazla kullanıcının oylaması neticesinde 5 üzerinden 4.6 gibi yüksek bir ortalamaya sahip olan 360 Security programı en iyi Android virüs programları arasında başı çekiyor diyebilirim.
360 Security – Antivirüs Boost uygulamasının; telefon hızlandırma, telefon temizleme, antivirüs taraması şeklinde 3 ana kategorisi var. Telefon hızlandırması kısmında, telefon raminizi gereksiz olarak kullanan uygulamaları sonlandırırken, temizleme kısmında telefonunuzdaki gereksiz dosyaları temizliyor. (geçici sistem dosyaları, önbelleğe alınmış gereksiz resimler, cache kayıtları v.s) Kullandığım telefonda (Galaxy S6 Edge), ilk taramam da 3gb büyüklüğünde gereksiz dosya temizliği yaptım.
Antivirüs kısmında ise, telefonunuzda yüklü olan uygulama ve dosyalar taranarak zararlı yazılım tespiti yapılıyor.
360 Security – Antivirüs Boost uygulamasında en sevdiğim özellik, uygulama kilidi. Bu özellik ile birlikte Android uygulama şifreleme işlemi yapabiliyorsunuz.