Eski köy kültürü devam ediyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Eskiden ne güzel köyde yaşardık köyümüz çok kalabalıktı örf adetler ne kadar güzeldi insanların birbirine saygısı ne güzeldi sizce hala öyle mi sizin anılarınız neler?

Moderatörün son düzenlenenleri:
❤️ Elimden Geldiğince Dostlar
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
eskiden ne güzel köyde yaşardık köyümüz çok kalabalıktı örf adetler nekadar güzeldi insanların birbirine saygısı ne güzeldi sizce hala öylemi sizin anılarınız neler ?
Eskiden köydeydim çocukken ama iyi anılardı çok iyi hatırlıyorum 1 keresinde atla okulumu basmıştım :)

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Çok güzel bir yerden açmışsın konuyu aynen bizim köyde aynıydı ama şimdi köyde kimse kalmadı herkes şehire göç etti

❤️ Elimden Geldiğince Dostlar
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Çok güzel bir yerden açmışsın konuyu aynen bizim köyde aynıydı ama şimdi köyde kimse kalmadı herkes şehire göç etti
aynen reis ya artık köyde yaşayan kalmadı ama o eski köy kokusu ve ruhunu hiç kaybetmiyeceğim.

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
bizim köyde eskiden çok eylenceliydi ama değişmesinde bi sakınca görmüyorum hiçbir şey yerinde kalmaz

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
teşekkürederim ama ülkemizin genel kültürel öğeleri bunlar insanın içinde olan şeyler güzel şeyler.

Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bizimkiler Ara Sıra Köy EVine gidip Açma Isıtıyor Tandırda Çayla Güzel Oluyor Tavuklar Felan Özletiyor

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Köyü bende seviyorum hatta gidiyorum tarlamızı ekip biçiyorum sarıyor ama yanlızım ya başkakimseyok

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
köyde hayat mı bıraktılar
köye gidip traktör kaçırarak köyü gezerdik

koyunlara balya dağıtıp atılıdı
akşam eve gelirsin
kuzine soba üstünde duran düğüm yanına koyulan çaydanlık ve onun yanında pişmeye koyulan ekmekler
kuzine gözünde olan tereyağlı börek,cızırtılı çalan bir radyoda neşet ertaş çalar
ve çayını koyup evin camından uzaklara dalardın ...........
haydi köye gidelim desen köylerde de kimse kalmadı

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
eskiden ne güzel köyde yaşardık köyümüz çok kalabalıktı örf adetler nekadar güzeldi insanların birbirine saygısı ne güzeldi sizce hala öylemi sizin anılarınız neler ?
Maaledef şimdi insanlar birnirinden çok ayrık ve yabancılaştılar popüler kültürünün getirdiği etkilerden biri bence örf ve adet artık geri kafalı olarak gören bir zihniyet bile var

Burak Eren
Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
köyün kokusu suyu falan ayrı ya yemeği falan ayrı yani köy hayatı > normal hayat

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Kanka köyde yaşamadım ama Bizim mahallede öyleydi Örf ve adetleri iyidi İnsanlar birbirine düzgün davranırdı saygılı olurlardı şimdi pek kalmamış ama var öyle iyi insanlar

Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
köyler mantıksız geliyor türkiye olarak teknolojinin çok gerisindeyiz hala köy devri devam ediyor

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Köy güzellemesi yapmanın mantığı yok bunu diyen insanları toplayıp bir köye koysak 2 hafta bile dayanamazlar, eskiler eskiden güzeldi, toplum gelişiyor dünya değişiyor ayak uydurmak lazım.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ben şehirliydim ama bir keresinde düğün için 1 gece köyde kalmıştık o ineklerin kokusu ve çeşme suyu vs beni şok etmişti küçükken fnaf2 apk filan oynuyodum hatta o kadar küçüğüm sbfkşnsdf neyse küçükken hiç sevmezdim ama şimdi çok seviyorum boş zamanım oldukça köyde ananeme ziyarete gidiyorum o el yapımı salçalar zeytinler (yoğurt hariç hepsi güzel) on numara 5 yıldız.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Köylü insanın efendisidir demişti ve şimdi bakıyorum oyuna giriyorsun birşeyler oluyor bizim millet ağzına dolamış köylüüü köylüüüüü diye dalga geçip aşağılamaya çalışıyor. Yazık ya nereden nereye geldi olaylar :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...