Evcil hayvan bakmak için ne kadar bütçeye ihtiyacım var?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Sorumlu bir şekilde benimseyin. Yeni evcil hayvan, sahibiyle uzun yıllar kalabilen (örneğin, çoğu köpek ırkının ortalama ömrü 13 yıl olan) canlı bir varlıktır ve kesinlikle ilgiye ihtiyacı olacaktır.

Üye
3 HİZMET YILI
Hayatınıza en uygun hayvanı seçin. Bir köpek yavrusu seçmek her zaman ideal değildir, çünkü ağlayabilirler ve henüz eğitilmemişlerdir, bu da daha fazla öğretim süresi gerektirir. Beden ve ırk da her kişinin yaşam tarzına göre doğrulanmalıdır.

Banlı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ilk başka yavru falan alacakssan aşılar malzemelewr falan 1000 tl faln belki daha fazla

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
aylık en az 500 lıra ayırman lazım bro

Üye
3 HİZMET YILI
Ailenizle veya aynı evde yaşayanlarla konuşun. Herkesin en azından biraz hayvanla ilgilenmesi ve onu yeni bir sakini olarak kabul etmesi gerekiyor. Ek olarak, kaçma veya kötü muamele riskinin olmaması için evin güvenliğini ve alanını kontrol etmek önemlidir.

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
köpek m ikedimi hangi evcil hayvanı alıcaksın ?

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
çok bir bütceye gerek yok hayvanın maması bakım tarağı vs çok pahalıya mal olacagını sanmam

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
sabit giderler var ama çok büyük miktarlar değil onun yanı sıra hayvanı ilk aldığın zaman aşıları çok tutuyor. aşıları hallettin desek ayda 1k gider tahminimce

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
valla dostum asgari ücretle geçiniyorum bir kediye bakabilicek para ayırabiliyorum tek başımayım

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
hangi hayvan olduğunu belirtebilir misin dost

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
hocam bende kedi var ön bi ayak gazi oldu yaşlı olduğu için yüksek kalite mamalar alıyoruz genelde düşük alınca yemiyor prenses ben genelde 15 kg alıyorum aylarca yettiyor bazen yaş mama olmasa olmaz zaten onuda toptan 12 li alıyorum genelde uyguna geliyor mamadan asla feragat etmeyin 2-3k gibi bütçe iş yapar
aşıları çipi felan çok pahalı olabiliyor bazı veterinerle işi paraya döküyor 4-5 arası bütçe ayırın derim ufak tefek malzemelerden kısma olabilir ama ucuzundan bir yatak tarak mama su kabı vb. rahatlıkla sizi götürür zaten hayvana verdiğiniz parayı bi süre sonra alışıyorsunuz

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bu bakacağın hayvana göre değişkenlik gösteren bir şey. Mesela bir kuş bakacaksan masrafı daha az. Kedi köpek gibi hayvanlar bakacaksan bunların aşısını özel mamalarını vs. için belirli bir bütçeyi ayırman lazım

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Köpek Dışının Çok Bir Masrafı Yok Dost

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
örnek bi kedi den bahsedelim maması kumu fln biraz para gözden çıkması gerekiyo mama ya da kum kalitesine göre maalesef

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Hayvana göre değişir köpek hemde cins yani golden alıyorsan yıllarca bakacaksan tabii fiyat değişimlerini hesaba katarsak yüklü bir miktarda köpeğine ayırman lazım aylık 3k falan gider

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bütçeden önemlisi sorumluluk. 10 yıl boyunca köpek bakmış biri olarak söylüyorum gerçekten çok zor. İnsan gibi ilgilenilmesi ve sevilmesi gereken canlılar. Ailenizde size destek olabilecek biri varsa bile birkere daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
bizzat kedi sahibi olarak yazıyorum ilk başta biraz masrafı oluyor tam rakam veremiyorum benim oldu sahipleneli ama sonrasında aydan aya mama falan aman aman masraf yaptıran bir şey değil ama sen yine de bakacağından emin değilsen sahiplenme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...