Çözüldü Fanlardan aşırı ses geliyor neden olabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çözüm
hayr labtobun içini açmayı düşünmedim açarsam tekrar kapatamam diye korkuyorum
bu tür işleri çok yapmadıysan hiç bulaşma laptop açıp toparlamak çok riski. ben teknik servislik yapıyorum ilk başladığım zamanlarda kendi laptobum dahil 3-4 tane laptobu bozmuştumdur ya açarken çentiği kırılır ya da vidaları kaybedersin, içinde unutur kısa devre yaptırıp anakartı yakarsın. o yüzden hiç bulaşma bir bilgisayarcıya göster :) ayrıca içini açmadan Bios tan rpm ayarı yapabiliyorsan biraz fan hızını düşürmeyi denemelisin.
bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
bu tür işleri çok yapmadıysan hiç bulaşma laptop açıp toparlamak çok riski. ben teknik servislik yapıyorum ilk başladığım zamanlarda kendi laptobum dahil 3-4 tane laptobu bozmuştumdur ya açarken çentiği kırılır ya da vidaları kaybedersin, içinde unutur kısa devre yaptırıp anakartı yakarsın. o yüzden hiç bulaşma bir bilgisayarcıya göster :) ayrıca içini açmadan Bios tan rpm ayarı yapabiliyorsan biraz fan hızını düşürmeyi denemelisin.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
fanın gücsüz olabilir
temiz olmayabilir
fanın herhangi bi yerinde sorun olabilir
veya bilgisayarı cok zorluyorsundur

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
pc'nin içini hiç temizlemediysen fanın soğutma bloğu olan bir alüminyum bir blok vardır.Buradaki hava hava kanalları tıkalı kalmış ise temizlemen gerekir dostum

bir kaç vida sökmekten ,korkma korkarım ben yapamam diyorsan da bilgisayarcıya temizlet derim
bilgisayarın arkası açılmış iken termal macun değişimi de yapılırsa iyi olur çünkü

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Fanın yüksek güçte çalışıyor olabilir quickcpu dur yada bios ayarlarından fan hızını düşürürsen sorun çözülür bence.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
fan temizliği yap birde fanların içine bisiklet teker yağları olur onlardan dök içine daha rahat döner

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...