fidye virüsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KATARİNA
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
fidye virüsü yedim nasıl düzeltirim lutfen sadece yardımcı olabilecekler söylesin yorum kasanlar gelmesin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum Kaspersky dene olmassa Sol shift tuşuna basılı tutarak pc yi yeniden başlat ve format at yardımcı olduysam ne mutlu bana

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
dosyalar şifreli adamın belki öneml dosyaları var format çözüm değil.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Fidye virüsü yediysen kurtulamazsın o PC artık iptal Bilgisayarı formatlamak tek çözüm. ha verilerim var diyorsan Formatlarken metin belgesi farklı kaydet ayarı ile verilerini manuel olarak taşıyıp yedekleyebilirsin. biraz uğraştırır ama veri kaybın olmadan format atabilirsin. indirdiğin saçma sapan programlara da dikkat et.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
fidye yediysen mecbur format reis

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kanka bildiğim kadarıyla format zorunlu. Klasörler şifrelendiyse belki virüs programları işe yarayabilir. Kaspersky en iyilerindendir. Öneririm yani. Geçmiş olsun

Süper Üye
6 HİZMET YILI
fidye virüsü yedim nasıl düzeltirim lutfen sadece yardımcı olabilecekler söylesin yorum kasanlar gelmesin.
Kardeşim fidye virüsü hakkına maalesef ki tecrübeliyim :)
2-3 ay önce pubg mobile hilesi yapacam diye pcye indirdiğim dosyadan fidye virüsü kaptım. Çok ilginçtir ki D diskine virüs bulaşmıyor diye önemli dosyalarımı hep D diskine atardım. Bu fidye virüsü tam tersi D ye bulaştı C sapasağlam kaldı. Sonuç olarak bütün dosyalarımı kilitledi. Dosyların sonunda bir uzantı olması lazım mesela bendeki .nppp idi. Öncelikle dosyalarını kurtarman çok aşırı zor bunu anlaman gerekli. Ama yinede elinden geleni yapmak için uzmanım. nete girip dosya uzantını araştır belki çözümü vardır. Benimkinin çözümü yoktu bende hiç uğraşmadan pcdeki herşeyi komple sildim süpürdüm sıfırdan format attım pc yi yeni almış gibi yaptım. Ama şöyle bir durumda var ben nolur nolmaz diye yıllar öncesinden önemli fotoları videoları usb belleklere yedeklemiştim. İyiki de yedeklemişim hayatımı kurtardılar. Cidden çok kötü bir virüs türü. 2 gün yemekten kesildim pc yi düzelteceğim diye. Kardeşim Allah yardımcın olsun dediklerim haricinde bir çıkış yolu maalesefki bulamayacaksın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hamida olmur ay qaa

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kanka bilgiseayarını güvenli modda başlat o başlatırken bütün sorunları düzeltiyor

Üye
7 HİZMET YILI
Şifrelenen dosyaları geri almanız imkansız, fotoğraf ve video tarzı dosyalarınız varsa yardımcı olabilirim, format attıktan sonra bi program ile bi odada kurtarabilirsiniz, geçmiş olsun ...

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kuzenime de olmuştu ama bana danışmadan format attırmış piyasada kaspersky ve malwarebytes'ı öneriyolar kurtardım diyenler var ama ne derece etkili olur bilmiyorum eğer kurtarabilirsen dosyalarını tekrar taratıp güvenli bir şekilde flash bellek yada bir diske kaydetmeni öneririm iyi günler kolay gelsin

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Benden önceki arkadaşlar da değinmiş konuya, bu virüs gerçekten çok can sıkıcıdır. Dosyaları antivirüslerin yarısından fazlası kurtaramıyor diyebiliriz. Sen tertemiz at formatını geç. Bundan sonra da daha dikkatli olman dileğiyle..

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
pc'ye sayamadığım kadar format attım bu kahrolası virüs yüzünden ya para yatıracaksın ya da format başka çare yok

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Onedrive'a yedeklediysen yedeği yüklemeye çalış. Kesin çözüm istiyosan pc'yi sıfırla.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
benim 1000 den fazla resim klasörüm şifrelendi orada bir not defteri var orada bir site olması lazım 5bin tl kadar para istiyorlar onlarında şifreyi vermedikleri ve o paraya konulduğu söylenildi demem o ki allah yardımcın olsun

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
KATARİNA
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
pc'ye sayamadığım kadar format attım bu kahrolası virüs yüzünden ya para yatıracaksın ya da format başka çare yok
abi şimdi sen haklısın da bazıları yorum kasmaya gelmiş yok onu yükle çözülür yok onu yukle tara kaldır en iyisi felan bu ne ya ben dogru duzgun az mesaj görüorum burda youtubede çözümü varda ing kötü diye yapamıorm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...