Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
fl studio'ya yeni başladım hobi olarak beat yapıyorum nasıl olmuş
2009 - 2010 yıllarında bende FL ile uğraşıyordum. Tavsiyem simple geçişlerin birbirini tamamlayacak şekilde olsun. Yani temelde sabit çalan o kısa tonun başı ve sonu birbiri ile örtüşüp kesintisiz ve akışkan bir ses sağlasın. Burada senin simple'da kopma var. Sonra drum loopları hazır kullanmak yerine kendin üretken olmaya çalış elin kolaya alışmasın. Bu programı kullandıkça daha da gelişirsin ama uzun uğraşlar vermen gerekiyor. Pattern sayısını artırıp müzik içeriğini zenginleştirmeye çalış sürekli aynı sesler ve ritimler dinleyiciyi boğar. Piano roll kısmından kendi simple'ını oluşturmaya ve orda birşeyler üretmeye çalış. Kick, bass, ve hit leri çok patlatmamaya özen göster. Birde başlarda projelerini düşük Bpm lerde çalış orda işleri oturtmaya başlayınca Bpm e yaptığın tarza göre gaz verirsin. İyi bir müzik kulağın varsa yaptığın şeyin iyi ya da kötü olduğuna karar verirsin. Bu hemen olacak bir şey değil daha çok uğraş uğraştıkça daha güzel oluyor yaptıkların. Bol şanslar iyi çalışmalar..