Formattan sonra oyunlarda fps düşüşü yaşıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Pcyi formatladıktan sonra çeşitli oyunlarda özellikle de lolde fpsem bir süre oynadıktan sonra düşmeye başladı normalde lolde sabit 144 alırken şuan dakika 15 20 civarında 100lere hatta 90lara düşüyor sorunu nasıl çözerim

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Bu soruna neden olacak birçok durum mevcut.

Format sonrası bios kontrollerini yaptın mı?
Driverları güncelledin mi?
Bios update attın mı?

Ayrıca bilgisayar sistem özelliklerini konuya eklersen çok daha faydalı cevaplar alırsın.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Pcyi formatladıktan sonra çeşitli oyunlarda özellikle de lolde fpsem bir süre oynadıktan sonra düşmeye başladı normalde lolde sabit 144 alırken şuan dakika 15 20 civarında 100lere hatta 90lara düşüyor sorunu nasıl çözerim
Eğer amd ekran kartına sahipsen önerilen driveri kur. Amd yeni sürücüler fps droplarina sebep olabiliyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kankı noramldır bende aynı sorunu yasıyorum normalde valo 230 fps felan guncelledım 120 ye dustu

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kanka nvdia ayarların falan eski haline gelmiştir performanstan ziyade kaliteye kaymış olabilir onları kontrol et ek olarak unlostun fps yükseltme ayarları var onu izleyebilirsin

Üye
3 HİZMET YILI
pc laptopmu ? .Grafik kartını silip guncel yuklemen gerekebılır .LAPTOP kulanıyorsan güç kulanmı maximumdaysa dengelıye al

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
pc laptopmu ? .Grafik kartını silip guncel yuklemen gerekebılır .LAPTOP kulanıyorsan güç kulanmı maximumdaysa dengelıye al
evet pc laptop hepsi güncel silip yüklemeyi daha önce denedim işe yaramdı güç kullanımı da dengelide
Post automatically merged:

kanka nvdia ayarların falan eski haline gelmiştir performanstan ziyade kaliteye kaymış olabilir onları kontrol et ek olarak unlostun fps yükseltme ayarları var onu izleyebilirsin
kalite modunda zaten ayarları hep kalitede kullanıyordum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Hangi işletim sistemini kulanıyordun daha önce windows 8 veye 7 den 10 geçtiysen fps düşmesi normaldir
10 kullanıyordum 11e geçtim
Post automatically merged:

Bu soruna neden olacak birçok durum mevcut.

Format sonrası bios kontrollerini yaptın mı?
Driverları güncelledin mi?
Bios update attın mı?

Ayrıca bilgisayar sistem özelliklerini konuya eklersen çok daha faydalı cevaplar alırsın.
pc laptop rtx3060 ekran kartı intel uhd graphics yardımcı ekran kartı i7 11800h işlemci 16 gb ddr4 ram

Son düzenleme:
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
kanka amdnin adrenalin versionunu indir driverlarını kur eğer nvidia kullanıyorsan onun sürücülerinide güncelle temizliğini yap cleanle pcyi keyfine bak

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Yüksek ihtimalle ekran kartı driverıyla alakalı bir durumdur kendi sitesinden son güncellemeyi yükleyip temiz kurulum yap dersen sorun çözülebilir.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sisteminiz SSD üzerine mi kurulu? Öyleyse oyun da aynı yere mi kurulu?
Ethernet sürücünüz güncel mi? (Online oyunlarda ciddi etkisi olur)
Oyunun format öncesi ayarları ile sonrası ayarları aynı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...