Çözüldü FPS'im Durduk Yere Düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
FPS'im durduk yere düşüyor, bunu nasıl çözebilirim? Görev yöneticisinden CPU'ya bakıyorum, %49 yazıyor, fazla da değil. Her şeyi kapatınca yine aynı oluyor. Antivirus'ler ile falan alakası var mıdır?

Çözüm
Aslinda bir çok nedeni olabilir
İşlemci kullanımı %49 falan diyorsun ama o kadar kullanımda bile ısınıp kendini durduruyor olabilir bir arkadaşım yaşamıştı devamında tamirciye götürüp
• termal macun değişimi
• fanlarda temizlik + bakır çubukta kayma olmuş onu duzeltmislerdi
Aslında benzer bir sorunu bende yaşadım valorant oynarken işlemcim %50 %55 civarı takılırken ramimde %70lerdeydi ama benim sistemimde 4gb ram vardı valorant 900mb falan ram kullanabiliyordu ve 120 FPS civarı almama rağmen durduk yere droplar giriyordu çözümü
Ramim 4gbiken +8gb ekleyerek 12gba yükseltmekte buldum valorant şu anda 1.5 2 arası ram yiyor önce termal macun değişimi ve fan temizliğini öneririm sonra belki sistemle alakalıdır o kısım kendi bileceğin iş...
Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Ben anlık drop yaşadığımda bir kaç şekilde düzeltebiliyorum bunları deneyebilirsin. Oyunlar FPS'i ekran hz göre sabitle ya da VSYNC açıp kullan. Bilgisayarın işlemcinin verdiği gücü yeterli kullanamıyordur. ThrottleStop uygulaması ile işlemcini kısıtla , biraz performans düşüklüğü sağlar fakat sorunu çözer.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
termal macun yenileme ve genel temizleme yap önce baktın çözülmedi sistedeki parçaların arasındaki uyumu kontrol et darboğaz olablir

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
donanımın nedir darboğaz olabilir
yok darboğaz olması cok zor kaç yıldır kullanıyorum
Post automatically merged:

Soğutma sistemin eskimiş olabilir bilgisayarı aç temizle termal macunu yenile
1050 i7 var

Ben anlık drop yaşadığımda bir kaç şekilde düzeltebiliyorum bunları deneyebilirsin. Oyunlar FPS'i ekran hz göre sabitle ya da VSYNC açıp kullan. Bilgisayarın işlemcinin verdiği gücü yeterli kullanamıyordur. ThrottleStop uygulaması ile işlemcini kısıtla , biraz performans düşüklüğü sağlar fakat sorunu çözer.
sadece oyunda olsa yine iyi discord da falan da oluyor

Soğutma sistemin eskimiş olabilir bilgisayarı aç temizle termal macunu yenile
denerim sağ olasın

termal macun yenileme ve genel temizleme yap önce baktın çözülmedi sistedeki parçaların arasındaki uyumu kontrol et darboğaz olablir
tamamdır teşekkür ederim

steamde cpucores maximize your fps diye bir program var benim işime yaramıştı belki seninde yarar
sağ olasın

donanım özelliklerini paylasırmısınız?
1050ti i7

Like a diamond 💎
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Driverları kontrol et, eğer sorun hala devam ediyorsa darboğaz oluyordur sistem.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
nvdia güncellemelerini kontrol et, termal macun ve fan temizliklerine bak. benimde aynısı oluyordu ekran kartım tabaka tutmuş tozdan. kasayı komple açıp detaylı temizlik yapmayla başlayabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Aslinda bir çok nedeni olabilir
İşlemci kullanımı %49 falan diyorsun ama o kadar kullanımda bile ısınıp kendini durduruyor olabilir bir arkadaşım yaşamıştı devamında tamirciye götürüp
• termal macun değişimi
• fanlarda temizlik + bakır çubukta kayma olmuş onu duzeltmislerdi
Aslında benzer bir sorunu bende yaşadım valorant oynarken işlemcim %50 %55 civarı takılırken ramimde %70lerdeydi ama benim sistemimde 4gb ram vardı valorant 900mb falan ram kullanabiliyordu ve 120 FPS civarı almama rağmen durduk yere droplar giriyordu çözümü
Ramim 4gbiken +8gb ekleyerek 12gba yükseltmekte buldum valorant şu anda 1.5 2 arası ram yiyor önce termal macun değişimi ve fan temizliğini öneririm sonra belki sistemle alakalıdır o kısım kendi bileceğin iş
(Not: PC içi temizlik yapmayı deneyebilirsin)

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...