Google ın arkada çalışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar şimdi size eskiden olmayıp yeni yeni windows güncellemeleri ile olan bir şeyi göstermek istiyorum bilgisayarımı her açtığımda alttaki resimdeki gibi bir sürü google açılıyor ama aslında google açık değil kapatıp açsam yine bir şey değişmiyor
görev yöneticisinden kapatmak zorunda oluyorum hep ne yapmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    4.7 KB · Görüntüleme: 62
da best
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Büyük ihtimal arka planda çalışan bir uzantı indirmişsin chrome'un uzantılarını kontrol et.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dostum her pc'de google chrome bu şekilde alt alta ramden kullanım yapar
bu diğer tarayıcılar içinde geçerlidir

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba,

İşletim sistemi (Örneğin Windows) tüm programları ayrı bir kapsamda çalıştırır. Böylece bir programda oluşan hata diğerini etkilemez. Örneğin Word uygulaması çökerse sadece Word kapanır. Başka bir program kapanmaz.

Google Chrome'da bu şekilde çalışır.

Diğer tarayıcılarda farklı olarak Google Chrome pek çok işletim sistemi işlemini kullanarak o an aktif ziyaret ettiğiniz siteleri farklı işlemler içinde çalıştırır.

Böylelikle açık olan web sitelerinden birinde çalışacak zararlı bir kod sadece o işlemin çalıştığı chrome.exe'yi etkileyecektir.

Chrome web uygulamalarını ve uzantıları ayrı birer işlem olarak çalıştırır. Böylelikle bunlardan birinde olacak hata diğerlerini etkilemez.

Çalışan uzantı ve açık olan tab /sekme sayısı kadar Chrome.exe dosyasını görev yöneticisinde görebilirsiniz.

Chrome.exe sayısı 5, 10,15,20 kadar olabilir bu o an açık sekme ve uzantı sayısına eşittir. Diğer tarayıcılar bunu yapmaz. Yani diğer tarayıcılar sadece bir işlem çalıştırır. Google Chrome 3 farklı tür işlem oluşturur.

Tarayıcı, Çeviriciler, Eklentiler

Tarayıcı: pencereleri, sekmeleri kapsar.

Çeviriciler: HTML, CSS, resim çevirimlerini kapsar.

Eklentiler: Flash, Quicktime, Adobe Reader gibi eklentileri kapsar.

Eğer çok fazla sekme açar, çok fazla uzantı, eklenti yüklerseniz bilgisayarını yavaşlar. Çalışan chrome.exe sayısı 20 ile limitlidir. 20 limiti geçilirse mevcut işlemler mevcut işlemler üzerinden yeniden kullanılmaya başlanır. Bu işlemlerin her biri kendinden sorumludur bu sebepten chrome.exe’lerden biri yani işlemlerden biri çökerse diğerleri etkilenmez.

Chrome neden birden fazla işlem barındırıyor sorusunun diğer cevabı da güvenliktir. Her web sitesi güvenilir değildir. Bazı web sitelerinde zararlı kodlar bulunur. Google Chrome sizi bu zararlı kodların etkisinden korumak veya zararın etkisini azaltmak için uygulamaları ayrı işlemlerde çalıştırır.

İşte bu sebepten görev yöneticisi açtığınızda birden fazla, hatta çok sayıda chrome.exe dosyasını görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur. Virüsün varlığına işaret değildir.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bende görev çubuğunda google simgesi var ordan arkaplanda çalışmasını kapatbiliyorum sendede olmalı dene

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Google Chrome eklentileri ile ilgili sorunlar olabilir, veya malware yemişsindir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Şey yap görev yöneticisini aç en üstte işlemler seçili ordan başlangıcı seç
başlangıçta olan goggleleyi devre dışı bırak

The One Farmer
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Its common for all-depended extensions!

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Bunlar sekme veya client sayıları değil, chrome ile ilgili farklı işlem yürütüyor olabilir.

Üye
Ödüller
5
10 HİZMET YILI
Büyük bir ihtimal chromdaki reklamları engellemediysen onlar bu sorunu yaratıyor olabilir

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
gogle eklentisi varmı goglede aç gogleyi sağ üste bak

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
sağ alttaki oktan kapatabiliyor olman lazım ama yoksa sorunun ne olduğunu bilmiyorum

Üye
9 HİZMET YILI
windows güvenlik duvarıyla bi taratırsan veya görev yöneticisinden işlmelerden kapatmayı dene dostum

Graphic Designer
Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Merhaba: Görev Yöneticisinden Kapatmanız Gerekmekte. Ek Olarak Hizmetlerden Kapatmanız Gerekir.

Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
gorev yonetıcsınde google varsa arka planda kapatabılırsın

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Google virüs kapmış olabilir bendede olduydu

Google sil ondan sonra tekrar yükle sıfırlama ayarlarına gir googledan

Üye
5 HİZMET YILI
Benım bilgisayarımda bunu farkettım ve her format attıktan sonra görev yonetıcısınden kontrol ettım chrome ne zaman kullansam aynı sey oluyor bir sorun oldugunu dusunmuyorum temiz pc de bile var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...