Çözüldü Grafik düşürsemde FPS değişmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
rtx 3050 ekran kartım ve i5 12.nesil 1240p işlemcim var ancak oyunlarda düşük ayarlarda 150-200 fps alırken ultra ayarlarda da aynı fpsi alıyorum hatta warzone da dlss açıkken bile fpsim değişmiyor bunun sebebi ne olabilir ram 8gb ramin etkisi olur mu?

Çözüm
oyun işlemcinde darboğaz yapıyor ama bu sorun işlemcin ile ilgili değil oyunun optimizasyonuyla ilgili render tek thread üzerinden yapıldığı için oyundaki hesaplamalar entityler vs bir gecikme olusturduğu için renderde yavaslama oluyor yani işlemcinin yaptığı işlemin hızı ekran kartına yetişemiyor ne yaparsan yap aynı fps i alıyorsun.
Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
rtx 3050 ekran kartım ve i5 12.nesil 1240p işlemcim var ancak oyunlarda düşük ayarlarda 150-200 fps alırken ultra ayarlarda da aynı fpsi alıyorum hatta warzone da dlss açıkken bile fpsim değişmiyor bunun sebebi ne olabilir ram 8gb ramin etkisi olur mu?
benim bildiğim overclock yapman lazım. cünkü dlss de bile %80 alırsın.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartı ayarlarında ve oyun ayarlarında FPS'ye etki edebilecek VSync gibi bir ayar açık kalmadıysa yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.

We Love TESLA ⚡️
Kurucu
Ödüller
16
10 HİZMET YILI
oyun işlemcinde darboğaz yapıyor ama bu sorun işlemcin ile ilgili değil oyunun optimizasyonuyla ilgili render tek thread üzerinden yapıldığı için oyundaki hesaplamalar entityler vs bir gecikme olusturduğu için renderde yavaslama oluyor yani işlemcinin yaptığı işlemin hızı ekran kartına yetişemiyor ne yaparsan yap aynı fps i alıyorsun.

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ama her oyunda aynı olması normal mi lolde bile 100 fps alıyor sistem

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Monitörun le bi alakası yok ram yetersiz olduğundan işlemcin ve ekran kartından yeterli verim alamıyorsun o problem bendede var dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...