Çözüldü Grafik düşürsemde FPS değişmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
rtx 3050 ekran kartım ve i5 12.nesil 1240p işlemcim var ancak oyunlarda düşük ayarlarda 150-200 fps alırken ultra ayarlarda da aynı fpsi alıyorum hatta warzone da dlss açıkken bile fpsim değişmiyor bunun sebebi ne olabilir ram 8gb ramin etkisi olur mu?

Çözüm
oyun işlemcinde darboğaz yapıyor ama bu sorun işlemcin ile ilgili değil oyunun optimizasyonuyla ilgili render tek thread üzerinden yapıldığı için oyundaki hesaplamalar entityler vs bir gecikme olusturduğu için renderde yavaslama oluyor yani işlemcinin yaptığı işlemin hızı ekran kartına yetişemiyor ne yaparsan yap aynı fps i alıyorsun.
Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartı ayarlarında ve oyun ayarlarında FPS'ye etki edebilecek VSync gibi bir ayar açık kalmadıysa yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
rtx 3050 ekran kartım ve i5 12.nesil 1240p işlemcim var ancak oyunlarda düşük ayarlarda 150-200 fps alırken ultra ayarlarda da aynı fpsi alıyorum hatta warzone da dlss açıkken bile fpsim değişmiyor bunun sebebi ne olabilir ram 8gb ramin etkisi olur mu?
hocam ram in 8 olması kötü onu 16 yapsan birazdaha iyi olur bu kadar darboaz olmaz sistem

dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
darboğaz yapıyor bilgisayarın rami 16 gb yap ve ekran kartı ayarlarıyla pcnin kaç çekirdek kullandığına kesinlikle göz atıp bütün çekirdeklerle işlemciyi kullan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...