Hacklendim !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendi Ölümüm Benden Kaçmaya Devam Ediyor
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
merhabalar bundan bir kaç gün önce hacklendim fakat bir sorun yaşamadan direk format vs. attım ama hackleyen kişi de halen IP adresim vs. mevcut sanırım bir program var mı direk tek tıkla ıp mi vs. bana bu şekilde ulaşabileceği şeyleri tamamen değiştirmek için
(program olması şart)

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Format atınca IP değişir, statik IP'ne ulaştıklarını düşünmüyorum. Bir virüs programı indir tara güzelce. Aksilik çıkarsa tekrar konuşalım.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Birtane program var , adını hatırlayamadım simdi bulursam eklerim, yüklediğin windows sürümüne göre olması gereken dosyaları format attıktan sonra eşleştiriyor hem dosya ismi hem boyut hemde dosya sayısına göre 1 tane bile olmaması gereken bir şey olsa hemen çıkarıyor önüne o şekilde kurtulabilirsin anca

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kardeşim bir tamirciye götür olmadıysa bir virüs programı indir bir tarat bak bi

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Nerden anladın hacklendiğini format attıkdan sonra

사람들은 죽을 것을 알면서도 왜 사는가
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Temiz format (tüm diskleri biçimlendir) : PC IP değişir.
Modem reset : IP değişir.
Malwarebytes önerebilirim (bir virüs programı ile tekrar tarama yap)
Yeni mail adreslerine geçiş yap ki seni bulamasınlar.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bilgisayarda önemli bir şey yoksa format at geçsin yoksa malwarebytes diye program var onunla virüs tarama yap

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
trojan vs. virüsler için kaspersky indirip bir tarat ya da uğraşmak istemiyorsan format at ip değiştirmek içinde modem reset tuşuna 5 saniye basılı tutarak ip ni değiştirebilirsin

MualliM
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hard Format + Modem Reset + Güzel Güncel Bir Antivir işini görecektir, artacaktır bile senin durumun için.

Hard format ile bilgisayarın temizlenir.

Modem reset ile ip ve diğer network adreslerin değişir.

Güncel Antivir ile online bir güvenlik sistemin olur.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dostum geçmiş olsun umarım bu önerileri tamamladığında kurtulmuş olursun

edit: hacker'a forum üzerinde iş mi teklif etsek nasılsa bizi görüyor

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Bu işlemleri yapan kişiler genelde üç/beş SK(Script Kiddie) oluyor.
Dert etmen gereken bir durum yok, sniff (izleme) işlemleri IP adresi üzerinden yapılmaz.
Herhangi birisinin, senin IP adresini bilerek yapabileceği şeyler çok kısıtlıdır. Bilgisayarına bulaşan şey senin bildiğinin aksine zora sokacak, fidye/korsan/tarayıcı gibi özellikler barındıran cinsten değil. Bu tarz işlemler gerçekleştirecek birisi inan bana seninle vakit harcamaz, harcarsa ruhun bile duymaz.
Birkaç Lamer arkadaşın sana farkında olmadan ufak çaplı auto public bir oltalama yapmıştır sen de farkında olmadan yemişsindir. Ya da girdiğin herhangi bir browser üzerinden %37'lik Basic Trojan almışsındır. Bunlar dert edilecek şeyler değil, BIOS loglarına Updater olarak işlenecek bir mw senin tanıdığın insanlarda veyahut çevrende bulunan kişilerde olabilecek bir yazılım değil. Bu tarz yazılımlar kurumsal olarak (Örnekler: Pegasus) işlem yapan firmalar tarafından büyük CFF açıkları ile bulunur ve satılır.
İnternetten buldukları birkaç program ile seninle eğlenmeye, uğraşmaya çalışan (uğraştıklarını zanneden diyelim) 16-17 yaşında SK'ler sadece.
Bilgisayarını formatladıktan sonra eğer için rahat değilse, ki; benim yegane tavsiyem hiç o güzel canını sıkmaman yönünde. Yine de içim rahat etsin diyorsan, BIOS Upgrade ederek sorunu tümü ile çözebilirsin.
IP adresini bilmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Public IP adresi ile Yerel IP adresi farklıdır. Tehlikeli işlemler Router IP üzerinden işleme alınır, fake auto atabilecek fiziksel erişimde olmadığı sürece handshake yakalayamayacağı için Router(modem) reboot ile tüm sorunu ortadan kaldırabilirsin.

İçin ferah olsun güzel kardeşim, iyi forumlar :)

Son düzenleme:
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Çok titiz bir insansan eğer Harddiski çöpe at yeni birtane hardisk al kurulum yap devam et knk

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
1030 için uygun hem ilerde ekran kartınıda yükseltmek istersen 1060 ya da 1080 serisine felan onlarlada uyumlu olur,
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
inceleyebilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Antivirüse gerek yok her indirdiğin dosyayı bir microsofta ait dosya bile olsa virüstotale koy o zaten hızlı şekilde tüm virüs programlarında taratıyo.Fakat temiz olsa bile trojan olarak gösterebilir,mesela opera gx'te unsafe virüsü gösteriyo unsafe kayıt altına alıyor demek.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Malwarebytes tavsiye ederim trojan vs. herşeyi temizliyor ama başka virüs programları ile taramada yaptır 1 tanesi ile daha sonra sıkıntı çıkmaz ama temiz bir format daha iyidir :)

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam ip adresinle hiç bir şey yapabileceğini sanmıyorum statik ip'ne ulaşamazlar bence. Sana tavsiyem asla virüs programını kapatma gerekirse 2 tane kullan ve güvenli sitelerden dosya indir o kadar onun dışında bir sorun çıkmaz zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...