Haftada kaç gün spor salonuna gidilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar, selamlar. Fitness'a başlayacağım; evde spor geçmişim var, EgeFitness Sparcatus yapıyordum ve gelişim kaydetmiştim. Artık yazılacağım ama bazı bilgilerle ilgili video bulamıyorum. Şimdi ben 3 gün mü, 4 gün mü, 5-6 gün mü yapmalıyım? Çoğu sporcu haftada her kası iki kez çalışın diyor. O yüzden 5 gün yaparsam sıkıntı yaşar mıyım? Sizce nasıl başlamalıyım ve hangi gün hangi kas grubu çalışılmalı? Bir arkadaş itiş, çekiş, bacak dedi. Eğer 5 gün antrenman yaparsam, itiş Pazartesi, çekiş Salı, bacak Cuma, itiş Cumartesi, çekiş mi olacak? Bana öneri verir misiniz veya bir YouTube videosu ihtiyacım var? Şimdiden sağ olun.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
  • Pazartesi (İtiş Günü): Göğüs, omuz, triceps (örneğin bench press, shoulder press, tricep dips).
  • Salı (Çekiş Günü): Sırt, biceps, karın (örneğin pull-ups, rows, bicep curls, crunches).
  • Çarşamba (Bacak Günü): Quadriceps, hamstring, gluteus (örneğin squats, lunges, deadlifts).
  • Perşembe (Dinlenme veya Hafif Kardiyo): Aktif dinlenme veya hafif kardiyo.
  • Cuma (İtiş Günü): Göğüs, omuz, triceps.
  • Cumartesi (Çekiş Günü): Sırt, biceps, karın.
  • Pazar (Dinlenme): Tam dinlenme veya hafif aktiviteler.
ben böyle çalışıyorum belki işine yarar.

1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Evde antrenman yapıyorsan ve belirli bir fitness geçmişin varsa, haftada 3-5 gün antrenman yapmak idealdir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
salonda daha rahat olur 4-5 gün arası gidersen 1 gün bacak yap düzenli beslen efsane olur

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
kardes acik konusayım biz rastgele yapıyoruz sadece günde bölge belirli oluyor ondan sonra aklına ne gelirse 3 4 set 15 tekrar veya kaldırabildigin agir kilo ile 4 5 tekrar yap set aralarında iyi dinlen 1 2 dk kadar dinlensen yeter biz böyle yapıyoruz etkisi de var yani disiplin sana bağlı bişe zaten diyecek fazla bi sözüm yok ama orda sana hoca tutmadıysan eğer kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum hoca da zaten ilk gün hareketleri gösterir beleş hoca ise eğer ikinci gün yok olur basladıgın ilk zaman 2 3 gün tam vücut agırlıksız veya az agırlık ile gir vücut alissin ondan sonra dediklerimi uygularsın eğer istersen sadece göğüsten sonra 1 gün dinlenme yapıyoruz

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
gün içerisinde neler yaptığına göre değişebilir ama ben spor vakitlerimi haftada 4 gün yapıyordum ve ara günlerimi yapıp kas dinlendirmesi yapıyordum

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Deneyimlerime göre haftanın 6 günü spor salonuna gitmenizi öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
çok sağlam bi vucut yapmak istiyorsan haftada 5-6 gün net gitmen gerekir bunu tıpkı bir iş gibi düşün haftada sadece 1-2 gün kendine izin vermelisin he diyorsan ben orta halli olayım 3 gün de yeterli olur fakat antrenman geneli 1 yada 1 saaat 15 dakikayı bulur senin bunu 1.30 saat 1.45 saate çıkarman gerekir boy kilo endeksini de unutmadan antrenman programı oluşturmalısın aksi takdirde hastaneye gitmeni istemem

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
2.5-3 senedir spor yapıyorum ilk 1 sene sadece deneme yanılma yaptım diğer senelerde ufak ufak deneme yanılmaya devam ettim en çok verim aldığım program haftada 5 gün güray aydın hipertrofi antrenmanı oldu cidden yüksek meblağlara satılması gereken ama ücretsiz olan bir program, bu arada ilk 3-4 ay hipertrofi antrenmanı yerine güç odaklı 5e5 4e5 gibi antrenmanlar yapman yoksa 4 ayda kazanacağın gücü ileri zamanlarda 7 8 ayda zor bela kazanmaya çalışır pişmanlığını çekersin

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
akşamları 1-1,5 saat çalışmak şartı ile haftanın 6 günü, 1 gün ise kasların dinlenmesi için ara verilmeli.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Haftanın 5 günü gidersin 2 gün dinlenme payı bırakırsın kendine

Üye
Sosyal
1 HİZMET YILI
Haftada 1 gün dinlenme idaeli olandır bence 3 gün için salona gitmeye gerek yok evde dumbell halter setiyle aynı işi görürsün :d

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...