hayattan eskisi kadar zevk alamamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Selam dostlar, biraz dertleşmek biraz içimi dökmek için bu konuyu paylaşıyorum.

Öncelikle kendimi tanıtmama izin verin benim ismim Mert 2001 mayıs ayında doğdum, 22 yaşında bir dostunuz, kardeşiniz olarak konuşmak istiyorum sizinle.

Sizi sıkmadan direk konuya gireceğim başlıkta okuduğunuz gibi "hayattan eskisi kadar zevk alamamak." olayını konuşmak istiyorum. %100 eminim ki bu olayı yazıyı okuyan veya okumayan çoğu arkadaşımız yaşamıştır. Hızlıca örnek vermek istiyorum;

Gözlerinizi kapatın ve bundan 10 sene öncesine dönün kiminiz 10 yaşındaydınız kiminiz 15 kiminiz 25 hepinizin yaşadığı deneyimler, edindiğiniz tecrübeler farklıydı sonuç olarak.

İlk defa bir bilgisayar oyunu oynadığınızı düşünün kimi arkadaş GTA oyunları oynadı. Kimi arkadaş CS 1.6 oynadı. Kimi arkadaş Half-Life oynadı.

Sonuç olarak "ilk defa" bir tecrübe edindiniz. Evet ilk defa bilgisayar oyunu haricinde şunu düşünün. "ilk defa aşık olmak, ilk defa arkadaşlarla takılmak, ilk defa alkol içmek, ilk defa "her hangi bir şey yapmak."

Siz dostlarıma şöyle bir örnek vermek istiyorum ilk defa league of legends isimli "rekabetçi" oyunu oynadığım zaman hep bir merak öğrenme isteği vardı içimde, sanki o içimdeki keşfetme duygusu havuzu taşırıyordu benim lole ilk başladığım zamanlarda "Oyunbros" diye bir arkadaş vardı youtube platformuna içerik çekiyordu ve inanır mısınız şu an sıkılarak izlediğim "league of legends youtuber" içeriklerini o zaman öyle bir hevesle izliyordum ki :D

Konuyu dağıtmadan şunu söylemek istiyorum. Eğer hayattan eskisi kadar zevk almıyorsan olumsuz düşünme bu tamamen normal bir şey, her gün bilgisayar oyunu oynayan kişi ile ilk defa bilgisayar oyunu oynayan kişinin, hevesi,heycanı,keşfetme isteği bir olmaz.

"BU KONU EKONOMİK/MADDİ DURUMLAR YORUMLANMADAN TAMAMEN İNSAN PSİKOLOJİSİ ÜZERİNE DERTLEŞMEK ADINA YAZILMIŞTIR. :D"

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Maalesef böyle bir gerçek var her şeyin ilki heyecan veriyor sonra her şey bayatlıyor. Hayat şartlarını düşünmezsek genel olarak haklısın hayat gitgide bayıyor insanı.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bence bu devire ayak uyduramıyorum diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bence bu dopamin reseptörlerimiz ile alakalı. Her şey çok kısaltıldı. Eskiden sıkılmadan etmeden 1 saatlik videolar bile izlerdik. Şimdi tiktokta 10 saniyelik videolar kaydırıyoruz. Eskinin tadı hiçbir şeyde yok.

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bende çok özlüyorum o günleri wolfteame başlamıştık o zamanlar deli gibi kasıyorduk efsane klan savaşları dönüyordu oyundan arkadaşlar edinmiştik ts lere girmiştik nerde o eski wolftü tayfa

psikhonevrologicheskiydispanser
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
<bu devirde bu kadar oluyor kanka> :(

Burakworld
Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
Eskiden gazoz kapaklarından tasso yaptıgımız zamanların, misket oynadığımız zamanların tadı ne bizde nede şimdiki çocuklarda yok. ulan biz eskiden ne kadar mutluymuşuz. paramız yoktu ama mutluyduk eğlenmesini bilirdik. dolu dolu günler geçirirdik.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bir alışkanlığı sonuna kadar tüketip yeni alışkanlıklara yelken açmak benim için bir çözüm oluyor genelde...

BEDEL ALLAHA ÖDENİR SİZİNKİSİ KULA MİNNET
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Eskiler eskiden güzeldi diye bir söz vardır.Gerçekten bu kadar anlamlı bir söz daha yok.Eskiden arkadaşlarla internet cafe ye gider 50 kuruşluk masa açıp.half life-fifa 07-wolftü-nfs2 oynardık.Çok eğlenirdik.Şimdi evimde pc var arkadaşlar desen her biri bir tarafta.Hiçbirşey eskisi gibi değil.Eskiler gerçekten de eskiden güzeldi.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Aynı hissleri yaşiyoruz hocam artık pek oyun oynamak hevesim bile yok sadece tiktok, reels videolari izleyip boş boş vakit geçiriyorum hiç biseye heves kalmadi

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Geçmişte takılı kalmamak lazım oda psikolojik bir sorun demek.

Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Hayatta elde edemediğin şeyler her zaman daha çekicidir.

Üye
3 HİZMET YILI
bende çok özlüyorum o günleri wolfteame başlamıştık o zamanlar deli gibi kasıyorduk efsane klan savaşları dönüyordu oyundan arkadaşlar edinmiştik ts lere girmiştik nerde o eski wolftü tayfa
burda aga bugün indirip geri girdim ogler tek atıyor yani eskisi wolf yok
Post automatically merged:

keşke banada kaybolan yıllarımı verseler

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Serotonin dopamin reseptörleri mahvolmuş da olabilir. Bir psikiyatriste görünmekte fayda var.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka artık anlatıığın gibi benim de aynı sadece oyunlar değil hayatta öyle keyif alamıyorum artık

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Evet
Post automatically merged:

herkesten uzağa bir başıma kafa rahat ses yok

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Eskiden olan şeyler şimdi olmadıgı için bizi o eskilerin gibi Bağlayacak birşey olmadıgı için Sıkıcı geliyor kral sanki herşeye sahibiz ölmeyi bekliyormuşuz gibi oluyor

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hayat eskiden mi güzeldi yoksa biz mü eskiden güzeldik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...