Hile kodlamak için hangi yazılım dili öğrenilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dostlar merhaba, kodlamayı öğrenmeye başlamayı düşünüyorum son zamanlarda. Geniş bir altyapım var. Phyton biliyorum lakin ben C++ veya C# öğrenmeyi amaçlıyorum lakin size sormak istediğim soru, benim yapmak istediğim uygulama örnek olarak hile diyelim. Ben bu hileyi en iyi ve profesyonel olarak öğrendikten sonra ileri tarihlerde nasıl yazabilirim? Hangi programlama dilini seçmeliyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Öncelikle C++ şart ama tek başına yeterli olmuyor bazı durumlarda c# la beraber kullanman gerekebiliyor, bunların haricinde python Java gibi diller hakkında da bilgin olursa gayet iyi olur. Sadece dil bilmek yetmez aynı zamanda oyun kodlama mantığına da hakim olman gerekiyor, mesela duvar Arkası görüş yapicaksin dil biliyorsun ama kodlamacinin duvar arkası görmeyi nereye nasıl kodladigini bilmiyorsan dil ise yaramaz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle C++ şart ama tek başına yeterli olmuyor bazı durumlarda c# la beraber kullanman gerekebiliyor, bunların haricinde python Java gibi diller hakkında da bilgin olursa gayet iyi olur. Sadece dil bilmek yetmez aynı zamanda oyun kodlama mantığına da hakim olman gerekiyor, mesela duvar Arkası görüş yapicaksin dil biliyorsun ama kodlamacinin duvar arkası görmeyi nereye nasıl kodladigini bilmiyorsan dil ise yaramaz.
Çok teşekkür ederim yanıtın için, dediğin gibi yapacağım

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
C++ veya C# ile kodlanıyor kanka

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Hangi yazılım dili değil yazılım dilleri olması gerekiyor C++ şart ama Python Java gibi dillerin de önemi çok büyük.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
c++ Cheat Engine bundan alıp c++ da yapabilirsin

Haslan
Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Hocam endüstri standartı olduğu için C++ ortaya hep atılıyor ancak önemli olan Reverse Engineering bilmek ve oyunların nasıl yapıldığından haberdar olmaktır. Kendiniz bir oyun yapmayı öğrenin OpenGL ile basitçe mesela dil fark etmez. Oyunların nasıl çalıştığı açısından size çok şey katacaktır. Oyunların nasıl yapıldığını öğrendikten sonra Reverse Engineering öğrenin, bunun için CheatEngine, IDA Pro gibi yazılımlara dalmanız ve address arayıp bir çok kodu reverse engineering yapmanız gerekiyor. Ardından C++ veya C# ile bir oyunun mantığını kavrayıp hile tutorial'ları izleyip kendiniz de geliştirmeye ve tecrübe kazanmaya başlayabilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Java kesinlikle gerekiyor bence mobil veya PC içinde değişir illaki

Seçkin Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Udemy ile c++ dersleri alabilirsin. Github üzerinden de açık kaynak kodlarına erişebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...