Dostlar merhaba, kodlamayı öğrenmeye başlamayı düşünüyorum son zamanlarda. Geniş bir altyapım var. Phyton biliyorum lakin ben C++ veya C# öğrenmeyi amaçlıyorum lakin size sormak istediğim soru, benim yapmak istediğim uygulama örnek olarak hile diyelim. Ben bu hileyi en iyi ve profesyonel olarak öğrendikten sonra ileri tarihlerde nasıl yazabilirim? Hangi programlama dilini seçmeliyim?
Öncelikle C++ şart ama tek başına yeterli olmuyor bazı durumlarda c# la beraber kullanman gerekebiliyor, bunların haricinde python Java gibi diller hakkında da bilgin olursa gayet iyi olur. Sadece dil bilmek yetmez aynı zamanda oyun kodlama mantığına da hakim olman gerekiyor, mesela duvar Arkası görüş yapicaksin dil biliyorsun ama kodlamacinin duvar arkası görmeyi nereye nasıl kodladigini bilmiyorsan dil ise yaramaz.
Öncelikle C++ şart ama tek başına yeterli olmuyor bazı durumlarda c# la beraber kullanman gerekebiliyor, bunların haricinde python Java gibi diller hakkında da bilgin olursa gayet iyi olur. Sadece dil bilmek yetmez aynı zamanda oyun kodlama mantığına da hakim olman gerekiyor, mesela duvar Arkası görüş yapicaksin dil biliyorsun ama kodlamacinin duvar arkası görmeyi nereye nasıl kodladigini bilmiyorsan dil ise yaramaz.
Hocam endüstri standartı olduğu için C++ ortaya hep atılıyor ancak önemli olan Reverse Engineering bilmek ve oyunların nasıl yapıldığından haberdar olmaktır. Kendiniz bir oyun yapmayı öğrenin OpenGL ile basitçe mesela dil fark etmez. Oyunların nasıl çalıştığı açısından size çok şey katacaktır. Oyunların nasıl yapıldığını öğrendikten sonra Reverse Engineering öğrenin, bunun için CheatEngine, IDA Pro gibi yazılımlara dalmanız ve address arayıp bir çok kodu reverse engineering yapmanız gerekiyor. Ardından C++ veya C# ile bir oyunun mantığını kavrayıp hile tutorial'ları izleyip kendiniz de geliştirmeye ve tecrübe kazanmaya başlayabilirsiniz.