İngilizce öğrenmek için ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ingilizce dizileri alt yazıyla izleyip kitap okuyabilirsin

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Altyazılı film/dizi izlemeni öneririm, onun dışında yazılım ile uğraşıyorsan Türkçe kaynağın yanı sıra İngilizce araştırma yapman İngilizceni geliştirir.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sık sık kullandığın şeylerin dilini ingilizceye çevirebilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bence en iyisi özel hoca tutmak birebir dershaneden etkili olacağını düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kesinlikle dizi izle altyazılı kelimeleri çıkarmaya çalış bir süre sonra aşağı bakmamaya başlıyorsun aynı şekilde uygulamalarıda ingilizce kullanabilirsin faydasını gerçekten görürsün
gerçektende çok etkısı var gelişme açısından. benım kuzenım cocuklugundan beri yabancı dızı hastası gece gunduz ızlıyor ve bellı bı zaman snra alt yazı acmamaya basladı. tabi uzun bir süreçti ama buyuk katkısı oldu

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
dualingo ve belirli başlı dc sunuclarına girip pratik yapabilirsin yabancı arkadaş edin çok yararı olur

Uzman Üye
3 HİZMET YILI
Yabancı diziler izleyerek kursa giderek ücretli ve kaliteli uygulamalardan çalışarak.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kurslara katıl dostum bende kursa gidiyorum arada geliştirmek amaçlı kendin öğrenmeye çalışman çok zor olur gramer konularında boşluk doldurma gibi konulara takılma kelime, fiil ve cümle kurma üzerine yoğunlaşırsan ilerlersin.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
oyunlarda yabancı swlere gir muhabbet bazen sarıyo, sıfırdan öğreniyorsan ders alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Dizi filmleri altyazılı izlemen gerektiğini biliyorsundur. Ben de şöyle bir ek bilgi vereyim o zaman izlediğin içeriği türkçe altyazı ile izleme, ingilizce ses ingilizce altyazı ile izle. Yapılan arşatırmalara göre dizi / film izlerken en çok faydadan en aza göre sıralama şöyle:
1. İngilizce ses + İngilizce Altyazı
2. İngilizce ses + Türkçe Altyazı
3. İngilizce ses + Altyazı YOK

Ama sadece öyle izleyip geçmeyeceksin ben mesela orijinal ses ve ingilizce altyazılı film izlerken anladığım yerleri evet anlıyorum ama anlamadığım yerde de üşenmeden durdurup çeviriden anlamına bakıyorum.
İkinci olarak Anki uygulamasını öneririm. Kelime / cümle hatırlamak için flash kart uygulaması telefonda ve bilgisayarda var.
Bir dili düzgün ve akıcı konuşabilmek için o dildeki her şeyi bilmene gerek yok. En çok kullanılan kelimeleri bilmen yeterli.
Ayrıca kelimeden çok phrase yani cümleler / sözcük grupları da çok önemli.
Örnek olarak living the dream phrase'ini verebilirim. Bu hayal gibi bir hayat yaşamak, mükemmel bir hayat yaşamak anlamında kullanılır. Mesela güzel bir eşin iyi bir işin araban evin vs vardır ve iyi bir hayat sürüyorsundur (veya karşındaki sürüyordur). Konuşma esnasında ilk önce you are living the dream diyerek neyden bahsettiğini belirtirsin ve bunu söylerken de cümlenin geri kalanını düşünürsün.
Yani hayal gibi bir hayat yaşıyorsun, güzel bir eşin iyi bir işin var diyeceksin mesela. Hayal gibi bir hayat yaşamak burada senin kalıplaşmış cümlen olduğu için onu söylerken cümlenin geri kalanını az da olsa düşünme fırsatın oluyor. Ayrıca pratik yapmak çok önemli çoğu insan ingilizcesinin yetersiz olduğunu, yeteri kadar kelime bilmediğini vs. düşünür ve konuşamayacağını düşünür fakat ingilizce konuşabilmek için çok iyi bir ingilizcen olmasına gerek yok. sadece acemiliği üstünden atmalısın ve hata yapmaktan korkmaman gerektiğini görmelisin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...