- Moderatör
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
İnsanlar neden yalan söyler? Bunun üzerine tartışalım.
İnsanlar bence hayatlarını karşıya daha güzel göstermek ve kendini yüceltmek için yalan söyler. Kendini yüceltmekten kastım karşıya daha güzel ve kendi hayatının ondan iyi olduğunu falan.
Yalan söylemeye alışmak diye iğrenç bir durum var. Önce zararsız olduğunu düşünüp küçük yalanlar söylersin. Sonrasi ise kendiliğinden gelir, her sıkıştığında yalana sarılırsın. O sebeple büyük küçük demeden her türlü yalandan sakınmak lazım. Sonra önünü alamıyorsunuz.
olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek
Toplum tarafından dışlanmamak için hepimizin yapmış olduğu
Dinler olmasa kaos olurdu herhalde.
Bir insan neden bunu önemser sizce?
Uyumlu olabilmek için bence. Herkesin güldüğüne gülerek kendimizi o ortamda hissetmek, ben de buradayım diyebilmek için.
Yalnız kalmama ihtiyacı denebilir o zaman.
Kesinlikle tam olarak böyle. Siz ne düşünüyorsunuz?
Peki neden buna ihtiyaç duyuyoruz?
Bir insan neden bunu önemser sizce?
Her şeyi dine bağlamamak lazım bence. Bazı ülkeler var ki ateistlik ve deistlik oranı çok yüksek ancak gene de bir düzen var.
Güzel göstermek, olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek veya o anki mecburiyet.
Kişinin kendini topluma kabul ettirme çabası olduğunu düşünüyorum, çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sebebi de ben nasılsam öyle kabul edilmek isterim. Sırf kabul edilmek uğruna kişiliğimden ödün vermek istemem.
Yaratılan en karmaşık canlılarız. Çok da takılmamak lazım. Dinler olmasa kaos olurdu herhalde.