Instagram'a kayıtlı telefon numaramı değiştirdim, şifre eski telefon numarama gidiyor ne yapmalıyım tarzı soruyu internetin birçok yerinde gördük. Herkese cevap olması için bu konuyu hazırlama gereği hissettik. Bu sayede de konunun herkese cevap olacağını düşünüyoruz. Instagram'da yer alan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile Instagram hesabınıza giriş yaparken telefon numaranıza bir SMS gelir ve bu SMS'de ki kod ile giriş yapabilirsiniz. Ancak elinizden olmayan nedenlerden veya telefon numaranızı değiştirmenizin ardından bu SMS koduna ulaşamayabilirsiniz.
Sosyal medya hesapları arasında en yaygın olanı Instagram uygulamasıdır. Dünya üzerinde birçok kullanıcısı olduğu için Instagram hesap güvenliklerini de üst seviyede tutmaktadır. Instagram da ilk hesap açma işlemi yaptığınızda Instagram sizden telefon numaranızı ister ve telefon numaranıza bir onay mesajı gönderir. Bu onay mesajındaki kodu Instagram da ki alana girdiğinizde hesabınız onaylanır kullanıma açılır. Bu şekilde hesabınıza sadece kendiniz girmiş olursunuz ve Instagram başka kişilerin sizin üyeliğinize giriş yapmasını engellemiş. Ancak telefon numaranız değiştiği zaman yeni bir telefon numarasıyla hesabınıza giriş yapmakta sorun yaşarsınız. Instagram telefon numaram değişti, giremiyorum sorununun çözümü ise çok pratik ve kolaydır. Sadece birkaç adımla tekrardan Instagram hesabınıza erişebileceksiniz.
Instagram Telefon Numaramı Değiştirdim Giriş Yapamıyorum (Çözüm)
- Öncelikle Instagram hesabınıza bilgisayarınızdan giriş yapmamalısınız. Instagram'ın yardım sayfasını açmalısınız.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap. Bu linki açtığınız zaman karşınıza bir ekran çıkacak ve Instagram hesabım donduruldu yazacak. Burada hayır seçeneğini işaretlemeniz gerekir.
- Ardından karşınıza bir ekran çıkacak ve burada istenilen bilgileri girmeniz gereklidir. Instagram'a kayıt olurken kullandığınız ve halen erişebildiğiniz mailinizi yazmanız gerekir. Daha sonra mailinize Instagram tarafından bir kod gönderecektir. Bazen ülke kısmında Türkiye çıkmayabiliyor, başka tarayıcıdan deneyin. Başka tarayıcıdan deneyince sorununuz çözülecektir.
- Gelen bu kod ile yüzünüzün görüneceği şekilde bir resim çekerek Instagram'a göndermeniz gerekiyor. Bundan sonra Instagram size 72 saat içerisinde sekiz haneden oluşan şifre gönderir ve siz telefon üzerinden Instagram'a giriş yaptığınızda onay kısmında sizden istenen şifre ile Instagram'dan gelen bu şifreyi girdiğinizde hesabınız açılır.
- Daha sonra ayarlar bölümüne girerek telefonunuzdan değiştirip Instagram'a eskisi gibi giriş yapabilirsiniz. Bu işlemler ile Instagram da telefon numarası değiştirme, Instagram telefon numarası güncelleme, Instagram SMS eski telefonuma geliyor gibi sorunlarınıza çözüm bulabileceksiniz.