internet seçimi hakkında bilgilendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
turk net alın arkadaşlar akk yok hızlı int alt yapı icinde olunca dowlound hızınız filan 100 oluyor ayrı ücret ödemiyorsunuz o güzel bence

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Turknet var iyi diyorlar ama ne kadar iyi bilmem. Ben Türk Telekom kullanıyorum çok da hızlı değil ama yavaşda değil

The Best Cheaters
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Öncelikle dediklerinin pek bir anlamı yok. Super online iyi olabilir ama son derece pahalı. Sen 100 tl ödüyorsun sanırsam o hıza. Fakat eğer müstakil bir evde oturuyorsan herhangi bir şekilde o hızı o fiyata alamazsın. Çünkü Super Online müstakil evlere fiber bağlamıyor. Mahallende fiber altyapısı olabilir, fakat eğer bir sitede oturmuyorsan bir anlamı olmuyor süper online için. Ben bu zamana kadar neredeyse tüm iss leri kullandım. Vodafone-SuperOnline-TTNet-Dsmart ve nicesini kullandım.
Eğer altyapın destekliyorsa, santralle aranda çok uzak mesafe yoksa, ve hat değerlerin buna bağlı olarak iyiyse, hemen hemen TTNET Harici her türlü internet sağlayıcıdan güzel hız alabilirsin.
Yani mesela senin altyapın kötü, adsl hattın var. VDSL bağlayamıyorlar. O zaman zaten en fazla 16mbps alabiliyorsun, sana kaybıyla falan 14 gibi geliyor. Upload da maksimum 2mbps. Tabi 2mbps alman çok zor en fazla 1 alırsın. Şöyle tipler var işte ben gittim türknete 50 tl verdim ve bana 7mbps hız geliyor. Gelir kardeşim, hattın kötüyse o internet sağlayıcının suçu değil.

Ama mevzu pingte bitiyor, mesela Ben vodafone Net te 32 mbps 250gb akn ile kullanıyordum eski aboneleri olduğum için 54 tl ödüyordum. Ve dotada 52 ping falan alıyordum ve sabitti. Şuan türknetteyim. 50mbps hız ve 4mbps uploadım var 60tl ödüyorum. Ama zaman zaman sunuculardaki problemlerden ve yoğunluklardan dolayı pingim 70-100 arası olabiliyor. Daha sonra düzeliyor.

Tavsiye ettiğim internet sağlayıcısı: Vodafone
Uzak durmanız gereken internet sağlayıcısı: TTNET
Fiyatı En pahalı internet sağlayıcısı: Super online (eğer fiber değilseniz)

Öncelikle neden vodafone yi tavsiye ettiğimi söyleyeyim. Vodafone net kendi altyapısını kullanıyor çünkü. Yani tekelden bağımsız. Ayriyetten artık vodafonet yavaş yavaş müstakil evlere fiber döşemeye başlıyor. Fiber döşemesi maaliyetli bir iş, fakat ucuz ve hızlı. Ayriyetten vodafonede ping değerleriniz normal, sabit seyreder. İsteseniz 10 farklı kişi 720p video izlesin evinizde, pingde gene oynama olmaz (34 mbps için konuşuyorum.)
Ayriyetten vodafone iken en fazla ayda 1-2 kere internetinizde problem olabilir. Oda bakımdan dolayı, gece 02:00 civarında ayda 2 kere bakım yapıyorlar toplam 15 dk sürüyor.

Bu yazı uzar gider, diyeceğim o ki eğer evinize internet bağlatacaksanız ve eski internet servis sağlayıcınızdan memnun değilseniz vodafoneyi arayıp altyapınızı sorgulatın. Zaten tüm internet sağlayıcıları size ne kadar hız verebileceklerini falan söylüyorlar. Ben şuan türknet kullanıyorum fakat tavsiyem kesinlikle vodafone yönünde olacaktır. 3 TL verip AKK nizide yükseltebiliyorsun. Daha ne olsun ?
ben durumları söyledim isim olarak vermedim ama bende çok firma degiştirdim en memnun oldugum neyse onu söyledim ama yazımın en basındada sunu dile getirdim her söylenene bakmayın arastırın sorun soruşturun diye gene verdigin bilgi için teşekkürler aklında soru işaretleri olanlar için söylüyorum gayet açık konuşma yapıldı burada biz sadece vesileyiz bilgimizi paylasırız en son kararı neti baglatıcak kişi yapar

The Best Cheaters
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Vodafone bence internet anlamında çok iyi bir firma.
söylemim söylemim isim vermim diyorum ama ben vodafone kullandım 8 mb/bit hız limitlerinde aldım 3 mb/bit bile zorla verebilen bir firmanın savunulması çok garip

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...