"İnternetim iyi ama oyunlarda ping sorunu yaşıyorum." Diyenler. Buyrun içeri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Ne yazık ki bir çok oyunun yaşadığı problemlerden biridir bu ping sorunu. İnternetinizde hiç bir şey olmaz ama oyuna kafayı yedirir. Bir kaç önerim olacak sizlere ve eminim sorununuzu bunlardan biri çözecektir. Tamamen tecrübe ile edindiğim bilgiledirdir.

1) Öncelikle kablosuz bağlanıyorsanız bir kablo ile bağlanmayı deneyin. Kablolu bağlanıyorsanız yeni bir kablo ile deneyin. Standart yöntemdir yüksek oranda çözüm sağlar.

2) Modem sürücünüzü ve arayüz güncellemerinizi mutlaka ama mutlaka güncel tutun. Modem marka ve model numaranız ile modem sürücünüze ulaşabilirsiniz, modem arayüzünden gerekli güncellemeleri sağlayabilirsiniz. Sürücü ve arayüzü bulamayanlar internet servis sağlayıcısı ile görüşüp destek alabilirler, ücretsiz kurulum yapılacaktır.

3) Yukarıda ki maddeler tamam ama hala sorununuz devam ediyorsa muhtemelen iç tesisat kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuzdur. CAT 6 tipte bir internet kablosu işinize yaracaktır.

4) Hala mı sorun devam ediyor ? Oyunlar da download hızı önemli olduğu kadar upload hızı da önemlidir. Çünkü oyunlar oyun esnasında olan şeyleri download ederken bizim hareketlerimizi de aynı zamanda hem upload hemde download eder bu da bir internet yüküdür. İnternet paketinizi upload seçenekleri ile makul bir hız değiştirmeniz yararlı olacaktır.

Ek olarak kesinlikle DNS kullanmayın internet performansınızı müthiş seviyede düşürür.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Çok doğru bazen sunucu kaynaklı sorunlarda olabiliyor özellikle LoL de bu sorun çok fazla

• Like
Tepkiler: L4G
Hilesiz hiç bir oyun kalmayana kadar devam
Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Bilgi İçin Çok teşekkürler sık sık aynı durumu yaşıyorum

Ölümlü dünyada ölümsüz olmaya çalışmayın
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
İnternetim kötü fakat ben bile pek fazla ping sorunu yaşamıyorum xd Eline sağlık güzel konu +rep

Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Genelde oyun sunucuları ile alakalı ne kadar yakınsa o kadar iyi olacak, csgo da bazı server 30 ping veriyor başka server 80

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar gerçekten çok üzdünüz. Yorumları okuduğumda bir kaç mesaj sadece yazılmak için yazlmış. Ben böyle bir sorun yaşadığımı söylemedim. Sorun yaşayanlara çözüm önerdim ama gördüğüm kadarı ile bir kaç arkadaş forumu kirletmekle meşgul.

@RefLosT & @cglrygz & @qalnuex Sizleri raporluyorum. Hile kullanmak için forumu kirletmek yerine, yerinde ve mantıklı yorumlar atarsanız onlarda sayılıyor.

Harfler yetmedi anlaşılmama bari hâlden anla
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bilgi için Teşekkürler. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...