İslamiyet ve Satanizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Başlamadan önceki amacım sizleri satana teşvik etmek değildir, sadece bilinmeyen bir kaç bilgiyi aktaracağım vede bunalım içerikli olabilir, algıya kapılıp hakaret içeren cevaplar olacak ise lütfen okumayı yarıda bırakın. Tamamen kapsamlı bir şekilde bahsetmedim vede temellerinden anlatım yaptım, yinede merak ediyor iseniz araştırarak bilgi edinebilirsiniz.

NOT: Din ve siyaset tartışmaya tamamen açık iki terimlerdir. Görüşlerinizi bildirmeniz yanlış yapılanı düzeltmekte vede olumlu bir yaklaşım yapmaktadır. Geliştirmek adına açılan tartışmadan daha üstün bir şey yoktur. Amacım bilgi vermekti vede teşvik/yönelim amacı bulunmamaktadır, tavsiyem islamiyetten sapan/saptıran kişilerin yolundan gitmemeniz adınadır.

İslamiyet: Amacı iyi ve güzele yönlendiren barış dinidir. Sağlayıcısı Hz.Muhammed(s.a.v) olup günümüzde yaygın olarak devam etmektedir. Temel amacı güzel ahlak ve saygı çerçevesi içinde huzurlu yaşamdır. İnsanoğlunu kötülüklerden arındırmak, onları iyi ve güzele yönlendirmek amacını taşır.

Satanizm: Şeytanı ve şeytana tapmayı yönelten, onu yücelten emirlerdir. İslamiyette ve Hristiyanlıkta olduğu gibi mesheplere ayrılıyor; Teistik,Laveyan olarak ayrımı mevcut. Simgesi(sembölü) Baphomet(Pentagram) ya da günümüzde ters dönmüş haçtır.

Kötülüğe tapanlar: Bunlar biraz değişik yapılardadır, genellikle sorunlu kişilerden oluşur vede kurban etme, cinayetler vs yaptırımları bulunuyor. Resmi kayıtlara göre ortalama 60.000 insan öldürüldü.
Spiritual: İçerisinde kara büyü ve çeşitli ritüeller bulundurmaktadır.
Ateistik: Şeytanın yüceltildiği, bir sembol ya da öğreti olarak kabul ederler.

Arasındaki farklar;

İslamiyet;
İyiye ve güzele yönlendirerek ruhu huzura kavuşturur.
Kişinin manevi huzuruna değer vererek onu çevresine karşı duyarlı bir varlık haline getirir.
Ölüm sonrası için ahiret hayatından öğütler vererek bunun için yapması gerekenlerden bahseder.

Satanizm;
Kişinin temel amacı kendini geliştirmektir.
Birçok çeşitleri bulunmasına rağmen ortak amacı şeytanı yüceltmektir.
Amacı tanrıyı yok var saymak değil, şeytan ile tanrıyı eşit şekilde sağlamaktır.

Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Hepsini okudum güzel bilgi satanizm den gaçın

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır

İslamiyete göre herkes için bir kader verildi, şeytana'da bir kader verildi vede o kötü olmayı seçmedi, kötü yaratıldı. Ancak benim düşüncem kötülüğün var oluş sebebi iyiliğin yokluğudur, tıpkı karanlığın olmayaşının sebebinin ışığın yokluğunun olması gibi.

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI

Sana Allah Din üzerinden değil de normal hayattan örnek vereyim. Sen askersin karşında general var, sana bunu askerliğe girmeden önce anlatıyorlar ne derse desin emirlerine uyacaksın, o senin üstün. Sen de evet kesinlikle uyacağım, generalin emirlerine karşı gelemem diyorsun. Generalin diyor ki sana binbaşının dediklerini yap, sen de hayır yapmam o kim ki diyorsun. E asker bunun neresinde emirlere uyuyor?

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Sana Allah Din üzerinden değil de normal hayattan örnek vereyim. Sen askersin karşında general var, sana bunu askerliğe girmeden önce anlatıyorlar ne derse desin emirlerine uyacaksın, o senin üstün. Sen de evet kesinlikle uyacağım, generalin emirlerine karşı gelemem diyorsun. Generalin diyor ki sana binbaşının dediklerini yap, sen de hayır yapmam o kim ki diyorsun. E asker bunun neresinde emirlere uyuyor?

Omuzunda 1 yıldız olan rütbelinin yat dediğinde yatıp, kalk denildiğinde kalkan askerler bulunuyor evet, ancak gökyüzünde milyarlarca yıldıza sahip tanrının dediği hiçbirşeyi yapmayan bir toplulukta yaşıyoruz.

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
İslamiyete göre herkes için bir kader verildi, şeytana'da bir kader verildi vede o kötü olmayı seçmedi, kötü yaratıldı. Ancak benim düşüncem kötülüğün var oluş sebebi iyiliğin yokluğudur, tıpkı karanlığın olmayaşının sebebinin ışığın yokluğunun olması gibi.

Her ne kadar çok fazla bilgim olmasa da herkese kader verilmedi bizim dinimizdeki kader anlayışı tam olarak o olmuyor sanırım. Herkesin önünde belli yollar var, kendi seçimlerini yaparlar ve olacak şeylere katlanırlar. Eğer ki herkesin kaderi belli olsaydı günahın sevabın ne anlamı var ki? Sonuçta bizim elimizde olan bir şey olmazdı.

Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Ne güzel anlattın be

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Omuzunda 1 yıldız olan rütbelinin yat dediğinde yatıp, kalk denildiğinde kalkan askerler bulunuyor evet, ancak gökyüzünde milyarlarca yıldıza sahip tanrının dediği hiçbirşeyi yapmayan bir toplulukta yaşıyoruz.

Ben toplumun bulunduğu duruma atıfta bulunmadım arkadaşın garipsediği olayı hayattan basit bir olayla açıklamaya çalıştım kendimce.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
general önce sadece benim emirlerime uyucaksiniz diyip sonra binbaşının emirlerine de uymami istiye bilir çünkü zamanin ne getirdigi belli olmaz. Ama allah zamandan bağımsız bir varlıksa önce sadce bana secde edeceksiniz diyip sonra ademede secde edin demesi kendisiyle çekişmesi anlamına gelir

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Her ne kadar çok fazla bilgim olmasa da herkese kader verilmedi bizim dinimizdeki kader anlayışı tam olarak o olmuyor sanırım. Herkesin önünde belli yollar var, kendi seçimlerini yaparlar ve olacak şeylere katlanırlar. Eğer ki herkesin kaderi belli olsaydı günahın sevabın ne anlamı var ki? Sonuçta bizim elimizde olan bir şey olmazdı.

Sana bir ruh bahşedildi vede o ruhu yönlendirmek senin amaç ve görevin. Ne yapacağına sen karar verirsin, kader ve kaza kavramlarını araştırmanı öneriyorum. Sana bunu yap diye emir ve zorunluluk kılınmadı, bağlı bulunduğun din sana bunları öğütlüyor. Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil.
Post automatically merged:

general önce sadece benim emirlerime uyucaksiniz diyip sonra binbaşının emirlerine de uymami istiye bilir çünkü zamanin ne getirdigi belli olmaz. Ama allah zamandan bağımsız bir varlıksa önce sadce bana secde edeceksiniz diyip sonra ademede secde edin demesi kendisiyle çekişmesi anlamına gelir

Savaşta yaralanan komutanın, komutayı çavuş ya da rütbeliye devr etmesi gibidir. İkisinide yapmak zorunda olan asker ancak bir asker tüm savaşın gidişatınıda değiştirebilir, savaşı kazanacak adımda atabilir savaşa kaybetmeye sebebiyette verir.

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI

Oradaki secde Allah'a taparmışçasına değildir yorum farkı olabilir görüşümce. İlahi emir gibi düşünebilirsin. Bir nevi ona bağlılığını imtihan gibi.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Oradaki secde Allah'a taparmışçasına değildir yorum farkı olabilir görüşümce. İlahi emir gibi düşünebilirsin. Bir nevi ona bağlılığını imtihan gibi.

İmtihan için sınanıyorsun, sana bahşedilen değerlerin farkına vardığında islamiyetin emir ve yasakarlına uyduğun sürece hayatında genellikle kötülükler olmaz, bunları bilmen senin için yeterli :confused:

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI

Ablam aslında takılma sen bu konulara, islamiyete inanış gösterip ben müslümanıp diyip Kurandaki yazılı olanları uygulaman senin için yeterli.

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI

Üstteki alıntıladığım yorumunla "Sana bir ruh bahşedildi vede o ruhu yönlendirmek senin amaç ve görevin. Ne yapacağına sen karar verirsin, kader ve kaza kavramlarını araştırmanı öneriyorum. Sana bunu yap diye emir ve zorunluluk kılınmadı, bağlı bulunduğun din sana bunları öğütlüyor. Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil. " bu yorumun hiç mi hiç birbirini tutmuyor. Birisinde demişsin ki şeytana bir kader verildi kötü olmayı seçmedi kötü yaratıldı. Diğerinde "Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil." diyorsun. Bence sen bir göz atmalısın. Çok çelişiyor yazdıkların.

Ablam aslında takılma sen bu konulara, islamiyete inanış gösterip ben müslümanıp diyip Kurandaki yazılı olanları uygulaman senin için yeterli.

Bana çok yanlış bir düşünce. Yorumlayıp tartışmadıktan sonra, körü körüne inansak ne işimize yarar ki. Allah'ın bize verdiği beyni israf etmekten başka bir şey değil.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Üstteki alıntıladığım yorumunla "Sana bir ruh bahşedildi vede o ruhu yönlendirmek senin amaç ve görevin. Ne yapacağına sen karar verirsin, kader ve kaza kavramlarını araştırmanı öneriyorum. Sana bunu yap diye emir ve zorunluluk kılınmadı, bağlı bulunduğun din sana bunları öğütlüyor. Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil. " bu yorumun hiç mi hiç birbirini tutmuyor. Birisinde demişsin ki şeytana bir kader verildi kötü olmayı seçmedi kötü yaratıldı. Diğerinde "Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil." diyorsun. Bence sen bir göz atmalısın. Çok çelişiyor yazdıkların.

Bana çok yanlış bir düşünce. Yorumlayıp tartışmadıktan sonra, körü körüne inansak ne işimize yarar ki. Allah'ın bize verdiği beyni israf etmekten başka bir şey değil.

Aslında keşke bizim aramızdaki konuşmayı atlamaktan ziyada soru sorup cevap bekleseydin, din çok derin bir kavram vede dinsizliğe kadar çıkartabiliyor araştırılmaya kalktığında, bu yüzden bence sen bağlı bulunduğun dininde kal gerisini boşver

#Ri
Coder
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Tartışma güzel fakat söylediklerin çelişiyor, bu durumda konuştuğunun bi değeri kalmıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Anlatacağım bakış açısıyla baktığınızda teist dinlerin varlığının ne kadar saçma olduğunu anlayacaksınız. Düşünün siz sonsuz güçte bir tanrısınız. “Ol deyince her şey oluyor.” Siz bu yetkinizi neye kullanırdınız? Allah(islamiyete göre yaratıcı) önce melekleri yaratmış ve biraz onlarla zaman geçirmeyi denemiş. Ama bu tanrıya yetmemiş ve kendisine cennet tasarlamış ne kadar güzel yaratabilirim diye. Daha sonra o cennete ademle havvayı koymuş ve demiş ki bütün nimetler serbest, yeter ki şu yasaklı meyveden yemeyin. Ademle Havva da bunu bile bile gidip o meyveden yiyiyor ve cennetten kovuluyor. Sonra tanrı düşünmeye başlıyor ben bu Ademle Havvayı nereye koyucam diye. Sonra sadece Adem ve karısının barınması için 7 günde evreni yaratıyor ve ancak milyarlarca sene sonra evren yaşanılabilir bir hale geliyor. Şimdiye kadar anlattıklarım masal gibi geldi dimi size? Neyse devam edeyim. Tanrı Ademle Havva’yı dünyaya yerleştirdikten sonra insan nüfusu çoğalıyor ve tanrı insanlardan tek bir şey istiyor:kendisine tapınılmasını. Tanrının buna ne ihtiyacı var arkadaşlar? Sonsuz güçte bir yaratıcının bizim namaz kılmamız niye ilgilendirsin. Bir anne düşünün bebeğinin kılına zarar geldi mi ağlamaya başlar,ona kıyamaz. Tanrıya sonsuz merhamet sahibi derler. Anneyle tanrının merhameti yarışamaz yani. Peki anne çocuğu hakkında bu kadar hassas iken tanrı ne diye kendisine inanmayanları azapla,sonsuz cehennemle cezalandırır? Üstelik elle tutulur bir kanıt vermediği halde. Tartışmaya açık bir konudur birazcık sizi düşündürdüysem ne mutlu bana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...