İslamiyet ve Satanizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Anlatacağım bakış açısıyla baktığınızda teist dinlerin varlığının ne kadar saçma olduğunu anlayacaksınız. Düşünün siz sonsuz güçte bir tanrısınız. “Ol deyince her şey oluyor.” Siz bu yetkinizi neye kullanırdınız? Allah(islamiyete göre yaratıcı) önce melekleri yaratmış ve biraz onlarla zaman geçirmeyi denemiş. Ama bu tanrıya yetmemiş ve kendisine cennet tasarlamış ne kadar güzel yaratabilirim diye. Daha sonra o cennete ademle havvayı koymuş ve demiş ki bütün nimetler serbest, yeter ki şu yasaklı meyveden yemeyin. Ademle Havva da bunu bile bile gidip o meyveden yiyiyor ve cennetten kovuluyor. Sonra tanrı düşünmeye başlıyor ben bu Ademle Havvayı nereye koyucam diye. Sonra sadece Adem ve karısının barınması için 7 günde evreni yaratıyor ve ancak milyarlarca sene sonra evren yaşanılabilir bir hale geliyor. Şimdiye kadar anlattıklarım masal gibi geldi dimi size? Neyse devam edeyim. Tanrı Ademle Havva’yı dünyaya yerleştirdikten sonra insan nüfusu çoğalıyor ve tanrı insanlardan tek bir şey istiyor:kendisine tapınılmasını. Tanrının buna ne ihtiyacı var arkadaşlar? Sonsuz güçte bir yaratıcının bizim namaz kılmamız niye ilgilendirsin. Bir anne düşünün bebeğinin kılına zarar geldi mi ağlamaya başlar,ona kıyamaz. Tanrıya sonsuz merhamet sahibi derler. Anneyle tanrının merhameti yarışamaz yani. Peki anne çocuğu hakkında bu kadar hassas iken tanrı ne diye kendisine inanmayanları azapla,sonsuz cehennemle cezalandırır? Üstelik elle tutulur bir kanıt vermediği halde. Tartışmaya açık bir konudur birazcık sizi düşündürdüysem ne mutlu bana.
kardeş o kadar yorma kendini, dinini sorgulamak isteyen sorgular ve Kendi gerçekliğini bulur, adam sorgulamadan inanmak istiyorsa bişey yapamazsın

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Anlatacağım bakış açısıyla baktığınızda teist dinlerin varlığının ne kadar saçma olduğunu anlayacaksınız. Düşünün siz sonsuz güçte bir tanrısınız. “Ol deyince her şey oluyor.” Siz bu yetkinizi neye kullanırdınız? Allah(islamiyete göre yaratıcı) önce melekleri yaratmış ve biraz onlarla zaman geçirmeyi denemiş. Ama bu tanrıya yetmemiş ve kendisine cennet tasarlamış ne kadar güzel yaratabilirim diye. Daha sonra o cennete ademle havvayı koymuş ve demiş ki bütün nimetler serbest, yeter ki şu yasaklı meyveden yemeyin. Ademle Havva da bunu bile bile gidip o meyveden yiyiyor ve cennetten kovuluyor. Sonra tanrı düşünmeye başlıyor ben bu Ademle Havvayı nereye koyucam diye. Sonra sadece Adem ve karısının barınması için 7 günde evreni yaratıyor ve ancak milyarlarca sene sonra evren yaşanılabilir bir hale geliyor. Şimdiye kadar anlattıklarım masal gibi geldi dimi size? Neyse devam edeyim. Tanrı Ademle Havva’yı dünyaya yerleştirdikten sonra insan nüfusu çoğalıyor ve tanrı insanlardan tek bir şey istiyor:kendisine tapınılmasını. Tanrının buna ne ihtiyacı var arkadaşlar? Sonsuz güçte bir yaratıcının bizim namaz kılmamız niye ilgilendirsin. Bir anne düşünün bebeğinin kılına zarar geldi mi ağlamaya başlar,ona kıyamaz. Tanrıya sonsuz merhamet sahibi derler. Anneyle tanrının merhameti yarışamaz yani. Peki anne çocuğu hakkında bu kadar hassas iken tanrı ne diye kendisine inanmayanları azapla,sonsuz cehennemle cezalandırır? Üstelik elle tutulur bir kanıt vermediği halde. Tartışmaya açık bir konudur birazcık sizi düşündürdüysem ne mutlu bana.

Yaptığın çağrışım tartışma konusuna giriyor, ben bilgilendirme konusu açmak istemiştim. Vede "teist" değil "deist" olucaktı orada bir imla hatası varda önemli değil. Öncelikle yaratılan ilk ruhani varlık meleklerdir (bilinen ile) vede dünyaya ilk önce insanoğlu ya da dinazor vs değil cinler inmiştir. Dünyaya sahip çıkamadakları ve daha kötü bir hale getirdikleri için farklı bir boyuta taşınıp adem ile havva indiriliyor, tabi bu dünyayın heryerine değil adem tepesi idi sanırsam. Her yerde ve coğrafyada farklı kültürel etkileşimler yaşandı, bir yer karanlık çağı yaşarken diğer yer cilalı taş devrini yaşıyordu.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Yaptığın çağrışım tartışma konusuna giriyor, ben bilgilendirme konusu açmak istemiştim. Vede "teist" değil "deist" olucaktı orada bir imla hatası varda önemli değil. Öncelikle yaratılan ilk ruhani varlık meleklerdir (bilinen ile) vede dünyaya ilk önce insanoğlu ya da dinazor vs değil cinler inmiştir. Dünyaya sahip çıkamadakları ve daha kötü bir hale getirdikleri için farklı bir boyuta taşınıp adem ile havva indiriliyor, tabi bu dünyayın heryerine değil adem tepesi idi sanırsam. Her yerde ve coğrafyada farklı kültürel etkileşimler yaşandı, bir yer karanlık çağı yaşarken diğer yer cilalı taş devrini yaşıyordu.
aga sen daha teist ile deistin farkını bilmiyon nasıl olacak bu işler

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
“teist” herhangi bir imla hatası yok
(teist: peygamberleri ve kitapları olan tek tanrılı dinlere inanan kişi)

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI

Ben yazım yanlışk olduğunu sanmıştım, tesit inancıda varmış ona bakmadım, 15 tatilden sonra kitap alacağım bir islam aliminin "Sizin taptığınız ayaklarımın altındadır" diyordu, El-Miruni(yanlış biliyor olabilirim) altında para sandığı bulunuyordu. Ondan bir kaç kesit yazmayı düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Ben yazım yanlışk olduğunu sanmıştım, tesit inancıda varmış ona bakmadım, 15 tatilden sonra kitap alacağım bir islam aliminin "Sizin taptığınız ayaklarımın altındadır" diyordu, El-Miruni(yanlış biliyor olabilirim) altında para sandığı bulunuyordu. Ondan bir kaç kesit yazmayı düşünüyorum
insan mensup olduğu inancı nasıl bilmez :)
Post automatically merged:

bir yer karanlık çağı yaşarken diğer yer cilalı taş devrini yaşıyordu.
buda evrimin apaçık kanıtıdır

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
insan mensup olduğu inancı nasıl bilmez :)

Benim inandığım dinde hak din dışında inanışlar sergilenmiyor, bir insan neden toteme taparki :) vede tesitliğin islam ile bağlantılı olduğunu düşünüyorsan atalarının dönemine dön bir bak, ateistliğin fazlalık ve azlığına.

Ben yatıyorum, yarın ya da başka bir zaman devam ederiz duş almam gerekiyor vede telefon internetinden giriyorum yani bu gecelik son mesajım, iyi geceler.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
youtube a kırmızı hap 1 yazın ve inandiginiz dini sorgulayin, sonucunda isterseniz inanmaya devam edin, yeterki sorgulamadan dupe düz inanmayın

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Benim inandığım dinde hak din dışında inanışlar sergilenmiyor, bir insan neden toteme taparki :) vede tesitliğin islam ile bağlantılı olduğunu düşünüyorsan atalarının dönemine dön bir bak, ateistliğin fazlalık ve azlığına.
tesit değil teist teist aa anlayamadın bir türlü

Banlı Üye
8 HİZMET YILI

Ben yatıyorum, yarın ya da başka bir zaman devam ederiz duş almam gerekiyor vede telefon internetinden giriyorum yani bu gecelik son mesajım, iyi geceler.
aga sen teistligi yanlış anlamışsın ama neyse

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI

teist: peygamberlere ve dine inanan
ateist: teist olmayan

iyi geceler diliyorum

lise felsefe kitaplarındaki “din felsefesi” bölümüne bakmanı tavsiye ediyorum. o konuda bu kavramlar arasında ki farkları öğretiyorlar

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Bu inanç muhabbetleri beni her zaman kendisine bağlamıştır ben birisine veya birisi bana saatlerce anlatsın bıkmadan usanmadan dinleyebilirim. Sorgulamayı ve bu konu hakkında ki başka görüşleri dinlemeyi seviyorum.

Aslında evet hoş, ancak tartışmaya çok fazla açık olduğu için kavga çıkma oranı daha çok büyüyor. Bunu sadece islamiyete bağlı kalan birisine anlatmak istediğinde "evet öyle" diyip geçer ancak yaptığıda pek farksız değildir. Bir önceki konuşmalarımızda var şuanda yatmam gerekiyor başka zaman sorduğunda anlatırım detaylıca şimdilik yatıyorum iyi geceler.

Donator
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır
yaratmasaydı hiç olmicaktı **

Tahsin Yavuz
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır
knk bence bi tanrı var ya nasıl kendiliğinden var oluyor anlamadım sen de bi konu aç hele bu arada müslüman değilim

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
knk bence bi tanrı var ya nasıl kendiliğinden var oluyor anlamadım sen de bi konu aç hele bu arada müslüman değilim
Bilim felsefesinde bir şeyin açıklamasının daha tatmin edici(doğruluğu kabul gören) olması için o açıklamanın açıklamasına ayriyeten ihtiyaç duyulmaz. Böyle bir açıklama bilim felsefesi açısından gerçekten yeterli ve iyi bir açıklamadır.
Örneğin:
Siz Anadolu'nun bir köyünde toprağın altında bir küp altın bulsanız, bu bir küp altının orada kendiliğinden var olamayacağı için arkasında bir zihin, bir irade olduğunu anlarsınız. Bu olayın arkasında bir insanın yattığını bilirsiniz bu yüzden ayrıca o insanın oraya nasıl geldiği veya hangi eliyle o küpü oraya koyduğunu açıklama ihtiyacı duymazsınız. O küpün gerçekten de orada olması bu küpü koyanın ardına bir zihin olduğunun yeterli açıklamasıdır.

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Sorgulamak isteyen kendide sorgulayabilirdi bence. :bear: Satanizm hakkında hiç bilgim yoktu bu konu yararlı oldu eyw.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...