- Yasaklandı
-
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır
Aga ben ateistim ama islamda anlatılan yaratılış hikayesine göre şeytan çok haklı. Allah şeytani ve melekleri yaratıyor benden başkasına tapmicaksiniz diyor, sonra ademi yaratıp buna secde edin diyor, şeytan da ben senden başkasına secde etmem diyor. Şeytan adamdır
Sana Allah Din üzerinden değil de normal hayattan örnek vereyim. Sen askersin karşında general var, sana bunu askerliğe girmeden önce anlatıyorlar ne derse desin emirlerine uyacaksın, o senin üstün. Sen de evet kesinlikle uyacağım, generalin emirlerine karşı gelemem diyorsun. Generalin diyor ki sana binbaşının dediklerini yap, sen de hayır yapmam o kim ki diyorsun. E asker bunun neresinde emirlere uyuyor?
İslamiyete göre herkes için bir kader verildi, şeytana'da bir kader verildi vede o kötü olmayı seçmedi, kötü yaratıldı. Ancak benim düşüncem kötülüğün var oluş sebebi iyiliğin yokluğudur, tıpkı karanlığın olmayaşının sebebinin ışığın yokluğunun olması gibi.
Ne güzel anlattın beİslamiyete göre herkes için bir kader verildi, şeytana'da bir kader verildi vede o kötü olmayı seçmedi, kötü yaratıldı. Ancak benim düşüncem kötülüğün var oluş sebebi iyiliğin yokluğudur, tıpkı karanlığın olmayaşının sebebinin ışığın yokluğunun olması gibi.
Omuzunda 1 yıldız olan rütbelinin yat dediğinde yatıp, kalk denildiğinde kalkan askerler bulunuyor evet, ancak gökyüzünde milyarlarca yıldıza sahip tanrının dediği hiçbirşeyi yapmayan bir toplulukta yaşıyoruz.
general önce sadece benim emirlerime uyucaksiniz diyip sonra binbaşının emirlerine de uymami istiye bilir çünkü zamanin ne getirdigi belli olmaz. Ama allah zamandan bağımsız bir varlıksa önce sadce bana secde edeceksiniz diyip sonra ademede secde edin demesi kendisiyle çekişmesi anlamına gelirSana Allah Din üzerinden değil de normal hayattan örnek vereyim. Sen askersin karşında general var, sana bunu askerliğe girmeden önce anlatıyorlar ne derse desin emirlerine uyacaksın, o senin üstün. Sen de evet kesinlikle uyacağım, generalin emirlerine karşı gelemem diyorsun. Generalin diyor ki sana binbaşının dediklerini yap, sen de hayır yapmam o kim ki diyorsun. E asker bunun neresinde emirlere uyuyor?
Her ne kadar çok fazla bilgim olmasa da herkese kader verilmedi bizim dinimizdeki kader anlayışı tam olarak o olmuyor sanırım. Herkesin önünde belli yollar var, kendi seçimlerini yaparlar ve olacak şeylere katlanırlar. Eğer ki herkesin kaderi belli olsaydı günahın sevabın ne anlamı var ki? Sonuçta bizim elimizde olan bir şey olmazdı.
general önce sadece benim emirlerime uyucaksiniz diyip sonra binbaşının emirlerine de uymami istiye bilir çünkü zamanin ne getirdigi belli olmaz. Ama allah zamandan bağımsız bir varlıksa önce sadce bana secde edeceksiniz diyip sonra ademede secde edin demesi kendisiyle çekişmesi anlamına gelir
general önce sadece benim emirlerime uyucaksiniz diyip sonra binbaşının emirlerine de uymami istiye bilir çünkü zamanin ne getirdigi belli olmaz. Ama allah zamandan bağımsız bir varlıksa önce sadce bana secde edeceksiniz diyip sonra ademede secde edin demesi kendisiyle çekişmesi anlamına gelir
Oradaki secde Allah'a taparmışçasına değildir yorum farkı olabilir görüşümce. İlahi emir gibi düşünebilirsin. Bir nevi ona bağlılığını imtihan gibi.
knk nerden tutup buksen elinde kalır boşverOradaki secde Allah'a taparmışçasına değildir yorum farkı olabilir görüşümce. İlahi emir gibi düşünebilirsin. Bir nevi ona bağlılığını imtihan gibi.
Oradaki secde Allah'a taparmışçasına değildir yorum farkı olabilir görüşümce. İlahi emir gibi düşünebilirsin. Bir nevi ona bağlılığını imtihan gibi.
İslamiyete göre herkes için bir kader verildi, şeytana'da bir kader verildi vede o kötü olmayı seçmedi, kötü yaratıldı. Ancak benim düşüncem kötülüğün var oluş sebebi iyiliğin yokluğudur, tıpkı karanlığın olmayaşının sebebinin ışığın yokluğunun olması gibi.
Ablam aslında takılma sen bu konulara, islamiyete inanış gösterip ben müslümanıp diyip Kurandaki yazılı olanları uygulaman senin için yeterli.
Üstteki alıntıladığım yorumunla "Sana bir ruh bahşedildi vede o ruhu yönlendirmek senin amaç ve görevin. Ne yapacağına sen karar verirsin, kader ve kaza kavramlarını araştırmanı öneriyorum. Sana bunu yap diye emir ve zorunluluk kılınmadı, bağlı bulunduğun din sana bunları öğütlüyor. Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil. " bu yorumun hiç mi hiç birbirini tutmuyor. Birisinde demişsin ki şeytana bir kader verildi kötü olmayı seçmedi kötü yaratıldı. Diğerinde "Yani senin ne yapacağına yine sen karar veriyorsun, kaderinde ne yazıldıysa o gerçekleşiyor değil." diyorsun. Bence sen bir göz atmalısın. Çok çelişiyor yazdıkların.
Post automatically merged:
Bana çok yanlış bir düşünce. Yorumlayıp tartışmadıktan sonra, körü körüne inansak ne işimize yarar ki. Allah'ın bize verdiği beyni israf etmekten başka bir şey değil.
Tartışma güzel fakat söylediklerin çelişiyor, bu durumda konuştuğunun bi değeri kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?