Çözüldü İşlemci ghz arttırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
1673273548748.png

bi kaç gün önce yeni bir laptop aldım da yüksek performans olarak ayarladım ancak işlemci ghz çok düşük normalde turbo ile 4.40 ghze kadar çıkabiliyor ancak oyunlarda fln sürekli 1.50 civarında nasıl arttırabilirim

Çözüm
Öncelikle şundan bahsediyim:

İşlemci GHZ arttırma değil de sabitleme yapabilirsin. Fakat arttırma olayını'da BIOS ayarlarına girip yapabilirsin.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
programını kullanarak GHZ'ni sabitleyebilirsin ancak çok tehlikelidir. Leptop kullanıcısıysan dikkatli şekilde yapmanı öneririm. Eğer durmadan ghz değişiyorsa yani oyundayken düşüp oyunda değilken yüksekse veya tam tersiyse durumu bu programla çözebilirsin.

Ancak söylediğim gibi çok tehlikelidir, video attım aşağıda izleyebilirsin.

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Hocam o çıkabilme olayı otomatik oluyor eğer o kadar güç istemiyorsa çıkmaz boşuna dert etmeyin gerekince kendi çıkar

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Merhaba işlemciniz gerektigi zamanlarda ghz ı artar şuan galiba çok bir işlev yok pc de oyun falan açarsan turbo moda falan geçiçektir

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
hepsini kullanmak istiyorsan windows+r
msconfig yaz
önyüklemeye tıkla
işlemci sayısını tik aç
sayının üstüne tıkla en yüksek sayıyı seç sonra pc yeniden başlatılıcaktır

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
oyundayken hızını max a çeker zaten ama arttırmak istiyosan programlar var afterburner

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
anakart ve işlemciyle ilgili overclock adlı videoları youtubedan izlemen lazım biraz detaylı bir işlem

Öylesine Bir Oyuncu
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
İşlemci gerekmediği sürece tüm belleği kullanmaz. Ram konusunda düzeltme yapabilirsin ama, normal şartlarda 3300 olan ram, windows tarafından 2400 de kısıtlanıyor. Bunu bios ayarları kısmından arttırabilirisin.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
AMD’nin eski nesil işlemcilerinden fazla anlamam. Ama Intel de şöyle bir olay vardır. Overclock’a izin vermez. Amd’nin özelliği ise buna izin vermesi. Ve o işlemci 3.2 GHZ’ye kadar görebiliyor. Bunu da AMD catalyst’ten yapabilirsin.

AMD A10 9600P diye youtube da aratırsan bulursun. BİOS işlerine bilmeden pek girme. Ayrıca soğutmanın iyi durumda olduğuna eminsen yap bu işlemi.

Ama işte bilmediğim için AMD’leri otomatik olarak mı çıkıyor o hıza intel gibi bilmiyorum ama mevcut hızına bakarak anlarsın zaten.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Öncelikle şundan bahsediyim:

İşlemci GHZ arttırma değil de sabitleme yapabilirsin. Fakat arttırma olayını'da BIOS ayarlarına girip yapabilirsin.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
programını kullanarak GHZ'ni sabitleyebilirsin ancak çok tehlikelidir. Leptop kullanıcısıysan dikkatli şekilde yapmanı öneririm. Eğer durmadan ghz değişiyorsa yani oyundayken düşüp oyunda değilken yüksekse veya tam tersiyse durumu bu programla çözebilirsin.

Ancak söylediğim gibi çok tehlikelidir, video attım aşağıda izleyebilirsin.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Çok artırmamanızı tavsiye ederim amd işlemcimde anakartta sorun çıktı işlemcide yaptığım overclocktan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bilgisayarın oyunda Ram'i sonuna kadar kullanıyor ve işlemcin ramden yeterince beslenemiyor. Oynadığın oyunun sistem gereksinimlerine bakıp ram ilavesi yaparsan çok yüksek ihtimalle sorunun çözülecektir.

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bilgisayarın oyunda Ram'i sonuna kadar kullanıyor ve işlemcin ramden yeterince beslenemiyor. Oynadığın oyunun sistem gereksinimlerine bakıp ram ilavesi yaparsan çok yüksek ihtimalle sorunun çözülecektir.
ramimi arttırdım sorunum çözülmedi. ancak techpowerup sitesindeki forumda okuduğum kadarıyla üretici sınırlamış bu hızı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...