İşlemci için 45°, ekran kartı için 50° normal mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Merhabalar XFX 5500XT 8 GB ekran kartım boşta 50 derecelerde takılıyor, işlemcim Ryzen 3 3100 ise boşta 45 derecede takılıyor. Sizce normal mi yoksa veriler yüksek mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
hafif yüksek 40 altı olsa boşta güzel olurdu ama bu değerlerde normal.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
benimki uçurum bence seninki normal asdsa

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
laptopsa baya normal masaüstü için bilmiyorum

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
normal gayet bi sıkıntı yok gibi

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Sıvı soğutucu yok ise işlemci 45 derece gayet normal korkulacak hiçbir şey yok , ekran kartında boşta iken öyle ise sıkıntı var demektir. Fan kontrolü yapmanı öneririm

Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Ekran kartı oyun esnasında 70 den yukarı çıkmıyorsa iyi şuan boştaki derece bi tık fazla ama sorun olmaz

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
verilerin yüksekmiş ondan oluyor cpu% 40sa normal değil aslında benim cpu şuan %15 20 arası

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
hocam değerler iyi gibi görünüyor ama benim tavsiyem zaten yaz geliyor havalar daha da ısınacak radeon software dan ekran kartının fan değerlerini manuel olarak ayarlayabilirsiniz ekran kartının daha serin kalması açısından

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bir tık yüksek dostum kullandığın termal macuna göre değişiyor eğer uzun süredir termal macun değiştirmediysen tekrardan yenilemende çok fayda var kullandığın macunda çok önemli eğer yeni bir macun alacak isen Arctic Mx-4 almanı tavsiye ederim. Eğer bunlardan biri değil ise kasandaki hava akışını öğrenmen lazım kasan eski bir tip kasa ise kasanın bir kapağını açmanı tavsiye ederim kapalı kullanacak isen ön ve arka kısımda fan takmanı tavsiye ederim her şey var ona rağmen ısınıyor ise fan yönleri doğrumu egzoz fanların dışa doğru tepe fanların dışa doğru yan kapakta fanın varsa içe doğru ön kısımdaki fanlarında içe doğru hava vermesi lazım eğer işlemcinde kule tipi fan kullanıyor isen verdiği hava ya egzoz fana doğru bakması lazım yada tepe fanlarına doğru bakması lazım. Ekran kartında sadece macun yenilemek ve fanları temizlemek çok iyi olur macun yenilemesini 5-6 ayda bir yapsan da olur ama fanlarını mutlaka 1-2 ayda bir kere temizle. fan yönleri cidden önemli kasa içi hava akışını doğru ayarlar ve iyi bir termal macun kullanırsan şuan ki derecenden daha düşük değerler alırsın. Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
ekran kartı için hiç normal değil dostum işlemci için normal diyebilirim muhtemelen stok soğutucu kullandığın için eğer biostan oc açmadıysan ekran kartının fanları dönüyor mu boştayken en azından %25 fan hızı dönmesi gerekli boşta olsa bile 30-35 derecelerde seyir eder boştayken speed fan uygulamasını tavsiye ederim ekran kartının fan ayarlarını ayarlaman için fotoğraftaki gibi %35 fan hızıyla tam 31 derecede sabit takılıyor valoranta girerken automatic fan speed tickini kaldırıp GPU Fan kısmına 70 yazıyorum %70 fan hızıyla valorant oynuyorum 50-55 derecelerde seyir ediyor ekran kartı onun harici otomatikte bırakıyorum lole girerken bile çok yormaz lol otomatik tercih edebilirsin lolde diğer oyunlarda %100 çalışabilir bu yüzden otomatik tickini kaldırıp %70 fan hızı yapman yararına olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 74694
Ekli dosyayı görüntüle 74695
Ekran kartımın fanları zorlanmadığı sürece çalışmıyor ne zaman yük bindi o zaman çalışmaya başlıyor.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Gayet normal kanka sıkıntı etme

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
ekran kartı 70 ten aşşağısı normaldir islemciler de yapıları gereği yüksek ısıyı rahatlıkla kaldırabilir sıkıntı olmaz yani ama gene tedbirli olmakta fayda var

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
bende de 7.nesil i3 var normalde 45-50 derecelerde geziyor

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
normalde ekran kartı ısı değerinin bilgisayar herhangi bir işlem yapmıyorsa 40 altı olması gerektiğini biliyorum fakat güçlü bir ekran kartın varsa o değerleri çıkması çok normal çünkü eski bilgisayarımın herhangi bir oyuna girdiğim zaman 90 derece sıcaklığa yükselip kendi kendini kapattığını hatırlıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...