Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Konuda çok fazla yanlış bilgilendirme yapılmış. Ekran kartı için 50 derece anormal değil ki zaten 50 dereceye kadar fan dahi çalışmıyor. Sisteminiz genel anlamda biraz sıcak çalışıyor ancak bunun herhangi bir sakıncası yok. Yük altında kritik değerlere çıkmadıkça sıcaklığı göz ardı edebilirsiniz.
bence çok iyi durumda bneim işlemci ryzen 5 5600x havada sıcak olunca bilgisar 89 dereceleri görüyor
Post automatically merged:
ama benim oynadığım oyunlar işlemci bazlı olduğu için işlemcim aşırı ısınıyor stock fan yetmiyor yük altında ısınıyor diyorsan stock fanın varsa değiştirebilirsin veya kasanın ynaını falan aç ben öyle yapıyorum ısı direk düşüyor
Boşta bir pc için bir tık yüksek sıcaklıkların, burada etken şu işlemci için nasıl bir soğutucu kullanıyorsun? Stok fan mı yoksa tower tipi bir soğutucun mu var? Kasan nerede duruyor, havalandırma kanallarının önü açıkmı? Bir çok etkene bağlı sıcaklık durumu bunları belirtmeden yazdığın için normalin bir tık üstündesin bir kasa içi temizliği yapıp bir miktar ısıyı düşürebilirsin diye tahmin ediyorum.
Boşta demişsin oyun oynarken çok normal hatta fazla bile olması gerekir ama boştayken bilmiyorum benim fan hızı ayarları Ayarlı oldugu için oyunlarda 50 Dereceyi zor görüyorum şuan boştayım 30 derece ekran kartım
Eğer bir oyun oynama esnasında değerler bu ise gayet güzel değerler hiç bir sorun çıkarmaz. Ama bilgisayar boş çalışma esnasında bu değerleri alıyorsa evet biraz anormal ısınma lol gibi oyunlarda ekran kartı çok ısınmaz işlemciye daha çok yük biner fakat rdr2 rainbow six siege bf gibi oyunlarda ekran kartı 50-60 derecelere kadar çıkması normaldir