İşlemcim %50 oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar oyun oynarken mesela pm emulator 90 fps net alırken bi anda işlemcim %50 kullanmaya düşüyo ve fpsm 30 fps civarlarında oluyor format attım hiç bi ayara dokunmadan oyunu yükledim denedim yine aynı sorun var bilmeyen lütfen yorum yapmasın

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bilgisayar samsung marka mı? Eğer samsung marka ise kendi uygulaması olan samsung settings'i kaldır düzelir. Bizzat bende yaşadım. Formatla düzelmiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Cihazınızın özelliklerini ve masaüstü veya dizüstü diye belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Eğer dizüstü ise güç ayarlarını kontrol edin. Tasarruf moduna alıyor olabilir.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
dizüstü bilgisayar kullanıyorsan şarjdan çıkardıgın zaman max performansı alamıyorsun aklında bulunsun. Bence bios ayarlarını kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Cihazınızın özelliklerini ve masaüstü veya dizüstü diye belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Eğer dizüstü ise güç ayarlarını kontrol edin. Tasarruf moduna alıyor olabilir.
Masaüstü GT1030 İ5 3470 3.20GHz 8GB ram
Post automatically merged:

Bilgisayar samsung marka mı? Eğer samsung marka ise kendi uygulaması olan samsung settings'i kaldır düzelir. Bizzat bende yaşadım. Formatla düzelmiyor.
samsung değil

Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
samsung marka ise eklentisinden etkileniyordur

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
İşlemcin yüksek olunca otomatik laptopta ısınıyordur soğutucu kullanırsan fps kaybı az olur.

Çağımızın Hastalığı
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba,

Konu için ekran görüntülerim ile birlikte yardımına geldim!

Bu sorunu çözeceğini düşündüğüm işlemleri sana ekran görüntüleriyle anlatacağım, çok uzatmadan başlayalım.

1. Öncelikle Windows tuşuna basın ve ardından "Güç planını düzenle" yazıp Enter tuşuna basın.
1.png

2. Gelen sayfada mavi renkli "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" butonuna tıklayın.
2.png

3. Gelişmiş güç seçeneklerini açtıktan sonra görüntüdeki gibi ayarlarınızı yapın. Bunları yaptıktan sonra 4. aşamaya geçin.
3.png

NOT! Eğer laptop kullanıyorsan, işlemcin normalden fazla ısınabilir. Bu yüzden harici bir soğutucu kullanmalısın.

4. Windows + R tuşlarına basarak "çalıştır"ı açın. Ardından açılan yere msconfig yazın ve Enter tuşuna basın.
4.png

5. Sistem yapılandırması açıldıktan sonra sırasıyla "Önyükleme" sayfasına tıklayın ve "Gelişmiş Seçenekler" butonuna tıklayın. Daha sonra 3. ok ile işaretlediğim tike tıklayın ve en büyük rakamı seçin (bu işlemcinizin kaç çekirdeğinin kullanılacağını seçer)
55555.png

Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve test et. Eğer sorun çözülürse buradan beni bilgilendirirsen sevinirim.

İyi forumlar!

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
işlemci soğutmaya onem vermelisin termal macun vesaire soguk olursa daha verimli calisir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İşlemci macununu temizleyebilrisin. Bilgisayardaki bulunun gereksiz çöp belgeler ve dosyaları temizleyebilirsin.

Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar oyun oynarken mesela pm emulator 90 fps net alırken bi anda işlemcim %50 kullanmaya düşüyo ve fpsm 30 fps civarlarında oluyor format attım hiç bi ayara dokunmadan oyunu yükledim denedim yine aynı sorun var bilmeyen lütfen yorum yapmasın
Aynı sorun bende de var işlemcinin macunu bitmiş olabilir ben macun koyduktan sonra düzeldi.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Benimde işlemci kullanımı %60 larda geziyordu boşta sıfıraldım düzeldi

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Merhaba,

Konu için ekran görüntülerim ile birlikte yardımına geldim!

Bu sorunu çözeceğini düşündüğüm işlemleri sana ekran görüntüleriyle anlatacağım, çok uzatmadan başlayalım.

1. Öncelikle Windows tuşuna basın ve ardından "Güç planını düzenle" yazıp Enter tuşuna basın.
Ekli dosyayı görüntüle 76943

2. Gelen sayfada mavi renkli "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" butonuna tıklayın.
Ekli dosyayı görüntüle 76944

3. Gelişmiş güç seçeneklerini açtıktan sonra görüntüdeki gibi ayarlarınızı yapın. Bunları yaptıktan sonra 4. aşamaya geçin.
Ekli dosyayı görüntüle 76945

NOT! Eğer laptop kullanıyorsan, işlemcin normalden fazla ısınabilir. Bu yüzden harici bir soğutucu kullanmalısın.

4. Windows + R tuşlarına basarak "çalıştır"ı açın. Ardından açılan yere msconfig yazın ve Enter tuşuna basın.
Ekli dosyayı görüntüle 76946

5. Sistem yapılandırması açıldıktan sonra sırasıyla "Önyükleme" sayfasına tıklayın ve "Gelişmiş Seçenekler" butonuna tıklayın. Daha sonra 3. ok ile işaretlediğim tike tıklayın ve en büyük rakamı seçin (bu işlemcinizin kaç çekirdeğinin kullanılacağını seçer)
Ekli dosyayı görüntüle 76947

Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve test et. Eğer sorun çözülürse buradan beni bilgilendirirsen sevinirim.

İyi forumlar!
Düzelmedi :(

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
soğutucundan kaynaklanıyo olabilir bakabiliyosan kendin bak bakamıyosan bi bilene göster

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
güç planına bak ya da miningde yapılıyordur bilemem
Post automatically merged:

güç planına bak ya da miningde yapılıyordur bilemem
pardon mining yapılmaz

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
çözüm:
Pil simgesine sağ tıkla ve güç seçeneklerı de
sırasıyla sağ taraftan güç planı oluştur/yüksek performans/ sonraki/oluştur/plan ayarlarını değiştir/gelişmiş güç ayarları/aşağı kaydırın/işlemci güç yönetimi/en düşük işlemci durumu/90 ila 100 yazın eğer ısınmadan kapanırsa 80 yazın en yüksek işlemci yerinede 95 yazın ısınmadan kapanma problemi çözülür.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
İşletim özelleriklerini söylemen gerekiyor vede thermal macunu kontrol et değişmesi gerekebilir aynı şekilde toz vb gibi durumlarda ısınmaya yol açar birde fanın dönme hızı veyahut hiç dönmeme gibi durumlar olabilir buda fps kaybını açıklar

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
İşletim özelleriklerini söylemen gerekiyor vede thermal macunu kontrol et değişmesi gerekebilir aynı şekilde toz vb gibi durumlarda ısınmaya yol açar birde fanın dönme hızı veyahut hiç dönmeme gibi durumlar olabilir buda fps kaybını açıklar
cpu max 68 derece oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
soğutucun yoksa bi soğutucu al baya yardımı dokunuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...