Onaylı Üye
Masaüstü GT1030 İ5 3470 3.20GHz 8GB ramCihazınızın özelliklerini ve masaüstü veya dizüstü diye belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Eğer dizüstü ise güç ayarlarını kontrol edin. Tasarruf moduna alıyor olabilir.
samsung değilBilgisayar samsung marka mı? Eğer samsung marka ise kendi uygulaması olan samsung settings'i kaldır düzelir. Bizzat bende yaşadım. Formatla düzelmiyor.
Aynı sorun bende de var işlemcinin macunu bitmiş olabilir ben macun koyduktan sonra düzeldi.Arkadaşlar oyun oynarken mesela pm emulator 90 fps net alırken bi anda işlemcim %50 kullanmaya düşüyo ve fpsm 30 fps civarlarında oluyor format attım hiç bi ayara dokunmadan oyunu yükledim denedim yine aynı sorun var bilmeyen lütfen yorum yapmasın
DüzelmediMerhaba,
Konu için ekran görüntülerim ile birlikte yardımına geldim!
Bu sorunu çözeceğini düşündüğüm işlemleri sana ekran görüntüleriyle anlatacağım, çok uzatmadan başlayalım.
1. Öncelikle Windows tuşuna basın ve ardından "Güç planını düzenle" yazıp Enter tuşuna basın.
Ekli dosyayı görüntüle 76943
2. Gelen sayfada mavi renkli "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" butonuna tıklayın.
Ekli dosyayı görüntüle 76944
3. Gelişmiş güç seçeneklerini açtıktan sonra görüntüdeki gibi ayarlarınızı yapın. Bunları yaptıktan sonra 4. aşamaya geçin.
Ekli dosyayı görüntüle 76945
NOT! Eğer laptop kullanıyorsan, işlemcin normalden fazla ısınabilir. Bu yüzden harici bir soğutucu kullanmalısın.
4. Windows + R tuşlarına basarak "çalıştır"ı açın. Ardından açılan yere msconfig yazın ve Enter tuşuna basın.
Ekli dosyayı görüntüle 76946
5. Sistem yapılandırması açıldıktan sonra sırasıyla "Önyükleme" sayfasına tıklayın ve "Gelişmiş Seçenekler" butonuna tıklayın. Daha sonra 3. ok ile işaretlediğim tike tıklayın ve en büyük rakamı seçin (bu işlemcinizin kaç çekirdeğinin kullanılacağını seçer)
Ekli dosyayı görüntüle 76947
Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve test et. Eğer sorun çözülürse buradan beni bilgilendirirsen sevinirim.
İyi forumlar!
güç planına bak ya da miningde yapılıyordur bilememArkadaşlar oyun oynarken mesela pm emulator 90 fps net alırken bi anda işlemcim %50 kullanmaya düşüyo ve fpsm 30 fps civarlarında oluyor format attım hiç bi ayara dokunmadan oyunu yükledim denedim yine aynı sorun var bilmeyen lütfen yorum yapmasın
pardon mining yapılmazgüç planına bak ya da miningde yapılıyordur bilemem
çözüm:Arkadaşlar oyun oynarken mesela pm emulator 90 fps net alırken bi anda işlemcim %50 kullanmaya düşüyo ve fpsm 30 fps civarlarında oluyor format attım hiç bi ayara dokunmadan oyunu yükledim denedim yine aynı sorun var bilmeyen lütfen yorum yapmasın
cpu max 68 derece oluyorİşletim özelleriklerini söylemen gerekiyor vede thermal macunu kontrol et değişmesi gerekebilir aynı şekilde toz vb gibi durumlarda ısınmaya yol açar birde fanın dönme hızı veyahut hiç dönmeme gibi durumlar olabilir buda fps kaybını açıklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?