The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Ödüller
- 10
- Sosyal
4 HİZMET YILI
Volkswagen, son zamanlarda elektrikli araç batarya üretimindeki varlığını artırmak için büyük yatırımlar yapmaktadır. Şirket, Çin'de Gigafactory adlı batarya üretim tesisi açtı ve Almanya'da da bir tesis kurmayı planladığını duyurdu. Ontario'da açılacak olan fabrika, VW'nin Kuzey Amerika'daki ilk batarya üretim tesisi olacak. Şirket, hükümetin verdiği teşviklerin, Ontario'nun cazip bir yer olmasının yanı sıra, Kanada'nın enerji bölgesi olarak kabul edilmesi ve nükleer enerji kaynaklarına erişimi gibi faktörlere dayandığını belirtti.
Ontario, düşük karbonlu araçlar için bir üretim merkezi haline gelme yolunda ilerliyor. İki yıl önce, Ford Motor Co, Oakville, Ontario'daki fabrikasına elektrikli araçlar üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Şirket, burada, akıllı ve bağlantılı araçlarla donatılmış Mustang Mach-E gibi elektrikli araçlar üretecek. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda, General Motors da Oshawa, Ontario'da bir elektrikli araç fabrikası kuracağını duyurmuştu.
Kanada hükümeti, bu tür yatırımların ülkenin karbon ayak izini azaltmasına yardımcı olacağını ve aynı zamanda yeşil ekonomiyi geliştireceğini belirtiyor.