Kardeşim bence bir hedef belirle mesela kaymakam olmak istiyorsun o yönde ilerleyeceksin onun için bu hedefe kitlenip anayasa idare ceza mevzuatı iyuk gibi dersleri sırasına göre pomodoro yöntemine göre çalış yani 20 dakika çalış 5 dakika dinlen çay iç vs gibi
öncelikler büyük insanların yaşantisini ve hangi aşamalari atlatıp bu seviyelere geldiklerini araştırmalısın sonra kendine inanmalı ve bunları örnek alarak yavaştan başlayabilirsin
Kişisel gelişim kitapları fasa fiso onu başta söyleyeyim. Kararlı ve azimli biri ol, karakterin tamamen oturduğunda tamam ya ben böyleyim demek ki dediğinde kötü de olsa bunu kabullenmeyi öğren. Sana iyi gelmeyen her şeyden uzaklaş(bir oyun bile olsa). Yoksa kardeşim soğuk soğuk terleyip geleceğini düşünürsün. Benim gibi... Dediğimi yap, yaptığımı yapma
Kardeşim önce videolarını izle kafana yatan dans türünü belirle bir halay ekibin demi yoksa bir salsa ya da hiphop tarzı mı. Tarzını belirle özel kursları almak çok kolay tarzını belirlemelisin bence
Bir insan kendini herhangi bir konuda nasıl geliştirebilir nasıl bir yol haritası çıkarmayı öğrenebilir ? Mesela Ders çalışmayı istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum bu bir örnekti. Her hangi bir x konusunda bir insan yol haritasını nasıl çıkarmalı ne yapmalı bu konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var lütfen yoluma ışık tutarmısınız