KEYLOG YEDIM ACIL BAKIN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
10 HİZMET YILI
BEYLER KEYLOGGER YEDIM ACIL BIRISI YARDIM ETSIN ABIM OGRENIRSE ISIM BITTI

Seçkin Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
[font='Times New Roman', Times, serif]Keylogger Tespit Yöntemi[/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif] [/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.[/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.[/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]Yöntem 3: Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Format öneririm.  [/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]Yöntem 4: Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.[/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl koruyabiliriz?[/FONT]
[font='Times New Roman', Times, serif]
1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunları da kullanın.
3)Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Klavyesini kullanmak. Ama bunu da öğrenebilen keylogger mevcuttur.
4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle download sitelerinden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
5) Deepfreze kullanarak. 
6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.
7) Bilmediğiniz mailleri açmayınız.
[/FONT]

[font=Times New Roman, Times, serif][font='Times New Roman', Times, serif]8)[/FONT][/FONT]Yeni,Güveninizin Yetmediği Sitelerden Birşey İndirmeyin.!
Denersiniz.

Uzman Üye
10 HİZMET YILI
Cvp: RE: KEYLOG YEDIM ACIL BAKIN

iCaprice' Alıntı:
Keylogger Tespit Yöntemi

Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.

Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yöntem 3: Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Format öneririm.  

Yöntem 4: Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl koruyabiliriz?

1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunları da kullanın.
3)Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Klavyesini kullanmak. Ama bunu da öğrenebilen keylogger mevcuttur.
4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle download sitelerinden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
5) Deepfreze kullanarak.
6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.
7) Bilmediğiniz mailleri açmayınız.
Denersiniz.

az sora denerım abım burda fak etmemesı lazım :/

Üye
10 HİZMET YILI
Benim Önerim Combofix indirip Bilgisayarını Temizlemen +Artık Sadece Memoryhackerstan İndiririm Demişsinde Unutma Memoryhackersta Sadece Yetkili Kişiler Paylaşım Yapmıyor Üyelerde Yapıyor Üyelerin Yaptığı Paylaşımlardada Keylogger OLma İhtimali Yüksek Elbet Tespiti Halinde Kişi Banlanır Veya
Sitenin Yetkililerin Hesabı Ele Gecirilip Onların Hesabından Onların Adına Keylogger Atabilirler Yani Kısacası Herşeye Karşı Her Zaman Dikatli OLmaya Çalış

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI

KendiHalinde' Alıntı:
Benim Önerim Combofix indirip Bilgisayarını Temizlemen +Artık Sadece Memoryhackerstan İndiririm Demişsinde Unutma Memoryhackersta Sadece Yetkili Kişiler Paylaşım Yapmıyor Üyelerde Yapıyor Üyelerin Yaptığı Paylaşımlardada Keylogger OLma İhtimali Yüksek Elbet Tespiti Halinde Kişi Banlanır Veya  
Sitenin Yetkililerin Hesabı Ele Gecirilip Onların Hesabından Onların Adına Keylogger Atabilirler Yani Kısacası Herşeye Karşı Her Zaman Dikatli OLmaya Çalış

Bizde asla böyle bişe olması mümkün değildir yöneticiler her daim kontrol edilmektedir. ve yakında yeni sisteme gececeğiz. ozaman dosyaları siteye yükliyeceksiniz. o sebepli virüstotal koymanıza gerek bile olmicak otomatik virüstotal taraması yapılacak.

Üye
10 HİZMET YILI
Öncelikle Şunu Hatırlatmam Lazım Güvenli Sistem Diye Birşey Yoktur Siz Sisteminiz Güvenli OLduğunu Düşünüyor OLabilirsiniz Lakin İlla Bir Acık Bulunur Ne Kadarda Panele İp Denetleme Koysanız Veya Tüm Shell Açıklarını Veya Sql Açıkları Veya Upload Açıklarınızı Kapattığınızı Düşünseniz bile İlla Biryerde Bir Açık Bulunur Sisteminize Sızan Kişi Databasenizi Dahi Cökeltebilir Bir Başka Değinmek İstediğim Konu İse Ne Kadar Yeni Sisteme Geçseniz Dahi Sağlam Bir Fudla Tüm Keyloggerlar Her Sistemde Temiz Gözükebilir + Hele Hele Bunu Basit Bir Hileyle Crypterlayıp Fudladıysa Bunu Anlamak Mümkün Değil Sadece Kişiden Acık Kaynak Kodunu Alıp Bakıp Anlayabilirsiniz Bu Devirde R10 Gibi Büyük Bir Site Bile Hacklendiyse Sizin Siteniz Hayli Hayli Hacklenir :)

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI

AdamOlanPRO' Alıntı:
ioz HaykırWT Haykırma Hackı Çalışıyordu Neden Sildiniza :(

Amacın dikkat çekmek senin büyük ihtimalle ya tanıdığısın ya da ta kendisisin.
Birkaç farklı konularda hep aynı yorum yazıp geçiyorsun.Dikkat et.!

Bu arada Hüseyin Abey / İoz sayın kurucu Özel mesajlara bakıyor musunuz?

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI

KendiHalinde' Alıntı:
Öncelikle Şunu Hatırlatmam Lazım Güvenli Sistem Diye Birşey Yoktur Siz Sisteminiz Güvenli OLduğunu Düşünüyor OLabilirsiniz Lakin İlla Bir Acık Bulunur Ne Kadarda Panele İp Denetleme Koysanız Veya Tüm Shell Açıklarını Veya Sql Açıkları Veya Upload Açıklarınızı Kapattığınızı Düşünseniz bile İlla Biryerde Bir Açık Bulunur Sisteminize Sızan Kişi Databasenizi Dahi Cökeltebilir Bir Başka Değinmek İstediğim Konu İse Ne Kadar Yeni Sisteme Geçseniz Dahi Sağlam Bir Fudla Tüm Keyloggerlar Her Sistemde Temiz Gözükebilir + Hele Hele Bunu Basit Bir Hileyle Crypterlayıp Fudladıysa Bunu Anlamak Mümkün Değil Sadece Kişiden Acık Kaynak Kodunu Alıp Bakıp Anlayabilirsiniz Bu Devirde R10 Gibi Büyük Bir Site Bile Hacklendiyse Sizin Siteniz Hayli Hayli Hacklenir :)

Her sistemin acığı vardır bu doğrudur ancak bunu kendinde arayarak bulabilirsin ve kapatabilirsin. o yüzden gerekli acıkları kapatabildiğimiz kadar kapatacağız.

Virüstotal i fud yöntemiyle yanıltmaya gelirsek biz kullanıcıları olabildiğince korumaya calışıyoruz. Tam anlamıyla koruma mevcut olmayacaktır hiçbir zaman bu gibi durumlarda kullanıcınında bilinçlenmesi gerekli ki zaten indirilen dosyaların hiçbirinden sitemiz sorumlu değildir. Biz sağlaya bildiğimiz güvenlikleri sağlıyoruz gerisi kullanıcıya kalmış bir durum.

Ayrıca r10 hacklenmemiştir r10 un reklam aldığı şirket hacklenmiştir ve r10'a lamerce bi saldırı yapılmıştır burdan. iyi araştırma yapınız.

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI

özel mesajlara bakmaktayım ancak gereksiz gördüklerimi cevaplamamaktayım.

Üye
10 HİZMET YILI

İoz' Alıntı:
KendiHalinde' Alıntı:

Her sistemin acığı vardır bu doğrudur ancak bunu kendinde arayarak bulabilirsin ve kapatabilirsin. o yüzden gerekli acıkları kapatabildiğimiz kadar kapatacağız.

Virüstotal i fud yöntemiyle yanıltmaya gelirsek biz kullanıcıları olabildiğince korumaya calışıyoruz. Tam anlamıyla koruma mevcut olmayacaktır hiçbir zaman bu gibi durumlarda kullanıcınında bilinçlenmesi gerekli ki zaten indirilen dosyaların hiçbirinden sitemiz sorumlu değildir. Biz sağlaya bildiğimiz güvenlikleri sağlıyoruz gerisi kullanıcıya kalmış bir durum.

Ayrıca r10 hacklenmemiştir r10 un reklam aldığı şirket hacklenmiştir ve r10'a lamerce bi saldırı yapılmıştır burdan. iyi araştırma yapınız.
önceki Yazınızda  [font='Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif]Bizde asla böyle bişe olması mümkün değildir. Dediğiniz İçin Farkedemediğiniz Cok Ufak Bir Açıkla Cok Büyük Hasarlara Yol Açılabiliyor + Yanlış Hatırlamıyorsam Sizin Söylediğiniz Saldırı 2012 Yılında Reklam Şirketine Yapılan Saldırı Lakin Benim Dediğim Saldırı 2010 Yılında Yapıldı Ve Mahkeme Kararıyla Tüm İnternet Sitelerinden O Habere Dair Herşeyi Sildiler Biraz Daha Geniş Araştırma Yaparak Bulabilirsin Hatta Haber Yabancı Sitelerdede Geniş Yankı Buldu Ve Zaten Ben İlk Yazımdada Belirtiğim Gibi Kesinlikle Tam Koruma Mümkün Değildir Ve Üyelerin Paylaştıklarından Site Sorumlu Tutulamaz [/FONT]

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI

KendiHalinde' Alıntı:
İoz' Alıntı:
KendiHalinde' Alıntı:

önceki Yazınızda  [font='Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif]Bizde asla böyle bişe olması mümkün değildir. Dediğiniz İçin Farkedemediğiniz Cok Ufak Bir Açıkla Cok Büyük Hasarlara Yol Açılabiliyor + Yanlış Hatırlamıyorsam Sizin Söylediğiniz Saldırı 2012 Yılında Reklam Şirketine Yapılan Saldırı Lakin Benim Dediğim Saldırı 2010 Yılında Yapıldı Ve Mahkeme Kararıyla Tüm İnternet Sitelerinden O Habere Dair Herşeyi Sildiler Biraz Daha Geniş Araştırma Yaparak Bulabilirsin Hatta Haber Yabancı Sitelerdede Geniş Yankı Buldu Ve Zaten Ben İlk Yazımdada Belirtiğim Gibi Kesinlikle Tam Koruma Mümkün Değildir Ve Üyelerin Paylaştıklarından Site Sorumlu Tutulamaz [/FONT]

Araştırma yapmadım ancak sadece bildiğim bu var 2010 yılında hacklenmiş baktım.

Ayrıca "Bizde asla böyle bişe olması mümkün değildir." yazmamın sebebi orda demiş olduğunuz yöneticilerin üyelerin hesaplarını ele gecirip virüslü dosya koymasıdır. Yöneticilerin ipleri ve yapmış olduğu faliyetler günlük olarak incelenmekte ve böyle bir yapıya izin verecek değiliz.

İyi forumlar.

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
kardeşim keylogger yediysen format dan başka çare yokk bilgisayarcıya götürdüm format atılar bana trojan girmişti bikere

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Cvp: KEYLOG YEDIM ACIL BAKIN

SUPERAntiSpyware Free sürümleri var indir.Güncellemelerini çeksin serverden iyice sonra settingsten sağlam ayarları tik işaretiyle seç.Şimdi hangisi diceksin belki ingilizce zaten türkçe desteği yok.Biraz ingilizcen varsa hemen sökersin.Seçtikten sonra güzel 2 tane önerdiğim tarama türü var Crictical Scan ve Complete Scan taraması var.Birde diğer adware reklam virüslerini çoğaltarak pcne zarar veren keyloglar var yani keylogun özelliklerinden pcni haşat etmeden bi bunla tarat iyice birde.ADW Cleaner ücretsiz indir, güncellemeyi çeksin başlat reklamları ve diğer malwareleri söker bi nevi yararı var.
O işlemleri yaptıktan sonra Microsoft Essential Security (MES) var gayette güzel bulup siliyor.Ve birde Windows tuşu + R tuşuna bas karşına RUN (Çalıştır) gelicek.'msconfig' komutunu yaz enterle.Hizmetlere gel az aşağısında sol çaprazda 'Tüm microsoft hizmetlerini gizle' seçeneği var onu tik işareti at.Üretici ve Hizmet altında Bilinmeyen ve şüpheli programlarınla alakası olmayan virüsler ve keylog uzantısı varsa direk tik işaretini kaldır.Sonra üstte 'Başlatma' seçeneğine gel ve orayıda incele baktın oradada şüpheliler var direk tik işareti kaldır ve 'Uygula' 'Tamam' bas daha sonra sana yapılandırma değişikliği için pc yeniden başlatmak istediğini soracak.'Evet şimdi başlat' bas pc başlasın.Geçmiş olsun.İçin halen rahat etmezse googlede aramalar yap.Win 7 felan kullanıyorsan windows defenderi güncelle aktif değilse aktif et güvenlik duvarınıda aynı şekilde.Combofix IE'deki java eklentilerini ...tiyor.Durmadan karşına bir uygulama açınca program kapat felan çıkar combofix bana göre tam çözüm değil deymez bile.
Combofix kaldırmak istersende google'de arat direk nasıl kaldırılmasını hakkında konular mevcut.
Bir çok kez keylogger ve rat yedim hem bu yöntemlerle hem de kişisel temizliklerle kurtuldum.
Herşeye direkt format doğru değil.
Neden mi?
HDD ömrünü kısaltırsın en fazla olan bu olur.
3 senelik ömrü varsa misal olarak söylim yarım yılını yersin.
Herşeye sürekli formatı önermem.

Hayırlı forumlar.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI

aliozan' Alıntı:
kardeşim keylogger yediysen format dan başka çare yokk bilgisayarcıya götürdüm format atılar bana trojan girmişti bikere

Sana girmez trojan :p  pc sistemine bulaşır.PC Teknik servis elemanıyım 4 5 senedir.
Mesleğim diyebilirim.Bilgisayarcılar nasıl ekmek kazanırız diye neler yaptıklarını bilirim bi bilsen..
Örnek vereyim mesela herif formata getiriyor aynı böyle bir durum vardı.
Bende farklı bir iş yerine girmiştim iş gününün 1.haftasında yani usta direkt format dedi.
Aldı çocuğun pc formatladı ve ben izliyorum diğer pclerle ilgileniyorum.
Tuttu BIOS girdi ve pc başlarken Keyboard ve Mouse'yi devre dışı bıraktı.
Benim gördüğümü gördü ve güldü işte ekmek böyle kazanılır dedi ben sadece güldüm kafamı olumsuz olarak salladım.
Kul hakkı ve haram ekmek kazandı farkında değil.
Bir gün o çocuk format atmayı öğrendiğinde BIOS ayarlarını bilmiyorsa CD veya Flash taktı diyelim.
Eeee? Format Boot okununca ekrana gelince > Windows kurulumu için herhangi bir tuşa basınız??
Ne klavyenin ışığı yanıyor ne mousenin  :dodgy: Basıyor basıyor olmuyor?
Yalla bilgisayarcının yolunu tut işin yoksa..
İşte bilgi eksikliği yüzüne insanları çok kullanıyor çoğu.
Hatta bir başka müşteriyede öyle yaptığını gördüm dükkan bana kaldı dışarı çıktı.Tuttum değiştirdim eski haline getirdim.
Çoğuna öyle yaptım haberi yoktu.

Neyse hayattan bir anımı paylaştım umarım bir yerlere gitmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...