Kilo vermek ve kas yapmak hakkındaki sorularınızı cevapları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
İyi günler forum bugün kilo vermek isteyen arkadaşlar için kendilerine yardımcı olabilecek bir
konu hazırladım.
(Her kişinin bünyesi farklıdır en mantıklı seçim diyetisyene gitmektir ben sadece kendi yaptıklarımı yazacağım)

1- Beslenmeye dikkat etme

Spora ilk başladığımda kas için değil fazla kilomu atmak için başlamıştım, hocanın yaptığı ölçümlerde
yağ oranım ortalamanın bayağı üstünde çıkmıştı hoca bile şaşırmıştı

O gün kendime ufak bir diyet programı hazırlayıp spora başlamıştım program şöyleydi

Sabah- Kuru üzüm kuru incir falan kuru gıdalar
Öğlen- Tavada yarım çay kaşığı yağ ile kızartılıp haşlanmış tavuk bonfile (150 gram)
Akşam- 1 Tabak çorba

Bu program beni çok rahat bir günde götürüyordu.
Sizde bu programı kendinize göre uyarlayabilirsiniz

2- Hangi spor aletlerini kullanacağını bilme

Ben ilk salona geldiğimde her zaman kardiyoya girip 45 dakika koşu bandı, bisiklet yaptım
ardından karın ve kol ağırlıklı egzersizlere başladım zaten 6 yaşımdan beri deliler gibi
bisiklet-paten sürdüğüm için bacak kaslarım yeterince vardı
İlk zamanlar 6 kiloluk dambıllarla çalışırken 2. 3. haftalarda 12 20 kiloluk dambıllara geçiş yapmıştım
2 yıl boyunca kendi işyerimizde sürekli mal taşıdığım ve çektiğim için omuz kaslarım gayet yerindeydi
hatta gören bazı kişiler omuzmu çalışıyorsun diyordu
Sizde zorlandığınız spor aletlerine ağırlık verebilirsiniz

3- Evde egzersizler

Hergün olmasada ara sıra üşenmediğim sürece akşama doğru 50 şınav-mekik ve
10 dakika plank yapıyordum
ilk denemelerde en fazla 1-2 dakika plank yapabilsemde sonradan 15 20 dakikaya çıkarttım

Sonuç

Bunların sonucunda ayda 7-8 kilo vererek 2 ayda istediğim forma kavuşmuştum bundan sonra
sporu saldım zaten dikkatli beslenme alışkanlığı edindiğimden ve sürekli bisiklet sürdüğümden
birdahada kilo almadım muhtemelen almayacağımda

Not

Anlattıklarım çok üşendirici, sıkıcı, yavaş bir süreç gibi gözüksede benim için çok hızlı geçti ve
eğlendirici geçti eminim çoğu kişide aman ne uğraşıcam diyecek ama sadece bir gün bunları yapınca
sonraki günler istemesende yapacaksın benim yaptıklarımın aynısını kuzenimde yaptı
ilk başta 1 hafta gider sonra bırakırım desede ondada alışkanlık oldu ve oda çok fit bir forma kavuştu

Uğraşamam demeyin sizde bir gün sadece bir günlüğüne deneyin ne kadar eğlenceli, insanı sıkmayan bir aktivite olduğunu anlayacaksınız
eğlenceli olmasa neden insanlar spor salonunda yıllarını geçirsin?

Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur iyi günler​

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Güzel tavsiyeler

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam eski bir mitolojik varlığa benzeyen birisi olarak söylüyorum herkesin işine yarayabileceğini düşündüğüm bazı konulara değinmişsiniz, elinize sağlık yararlı bir yazı çalışması olmuş.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
ben yaglı şeyi cok tüktiom nasıl yapıcam ki

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
güzel tavsiyeler teşekkürler hocam

No Life King
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
What I usually do is just not eat in the moring and eat less in the after noon, its pretty hard tho

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İyi günler forum bugün kilo vermek isteyen arkadaşlar için kendilerine yardımcı olabilecek bir
konu hazırladım.
(Her kişinin bünyesi farklıdır en mantıklı seçim diyetisyene gitmektir ben sadece kendi yaptıklarımı yazacağım)

1- Beslenmeye dikkat etme

Spora ilk başladığımda kas için değil fazla kilomu atmak için başlamıştım, hocanın yaptığı ölçümlerde
yağ oranım ortalamanın bayağı üstünde çıkmıştı hoca bile şaşırmıştı

O gün kendime ufak bir diyet programı hazırlayıp spora başlamıştım program şöyleydi

Sabah- Kuru üzüm kuru incir falan kuru gıdalar
Öğlen- Tavada yarım çay kaşığı yağ ile kızartılıp haşlanmış tavuk bonfile (150 gram)
Akşam- 1 Tabak çorba

Bu program beni çok rahat bir günde götürüyordu.
Sizde bu programı kendinize göre uyarlayabilirsiniz

2- Hangi spor aletlerini kullanacağını bilme

Ben ilk salona geldiğimde her zaman kardiyoya girip 45 dakika koşu bandı, bisiklet yaptım
ardından karın ve kol ağırlıklı egzersizlere başladım zaten 6 yaşımdan beri deliler gibi
bisiklet-paten sürdüğüm için bacak kaslarım yeterince vardı
İlk zamanlar 6 kiloluk dambıllarla çalışırken 2. 3. haftalarda 12 20 kiloluk dambıllara geçiş yapmıştım
2 yıl boyunca kendi işyerimizde sürekli mal taşıdığım ve çektiğim için omuz kaslarım gayet yerindeydi
hatta gören bazı kişiler omuzmu çalışıyorsun diyordu
Sizde zorlandığınız spor aletlerine ağırlık verebilirsiniz

3- Evde egzersizler

Hergün olmasada ara sıra üşenmediğim sürece akşama doğru 50 şınav-mekik ve
10 dakika plank yapıyordum
ilk denemelerde en fazla 1-2 dakika plank yapabilsemde sonradan 15 20 dakikaya çıkarttım

Sonuç

Bunların sonucunda ayda 7-8 kilo vererek 2 ayda istediğim forma kavuşmuştum bundan sonra
sporu saldım zaten dikkatli beslenme alışkanlığı edindiğimden ve sürekli bisiklet sürdüğümden
birdahada kilo almadım muhtemelen almayacağımda

Not

Anlattıklarım çok üşendirici, sıkıcı, yavaş bir süreç gibi gözüksede benim için çok hızlı geçti ve
eğlendirici geçti eminim çoğu kişide aman ne uğraşıcam diyecek ama sadece bir gün bunları yapınca
sonraki günler istemesende yapacaksın benim yaptıklarımın aynısını kuzenimde yaptı
ilk başta 1 hafta gider sonra bırakırım desede ondada alışkanlık oldu ve oda çok fit bir forma kavuştu

Uğraşamam demeyin sizde bir gün sadece bir günlüğüne deneyin ne kadar eğlenceli, insanı sıkmayan bir aktivite olduğunu anlayacaksınız
eğlenceli olmasa neden insanlar spor salonunda yıllarını geçirsin?

Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur iyi günler​
Teşekkürler yararli bir konu sağol

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Ellerine sağlık, kas yapmak isteyenlere ufakta olsa yardımı dokunacaktır.

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
spora başlamayı düşünüyordum iyi geldi teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Çok teşekkürler bu sıralar çok kiloma takmıştım ve spora başlamak istiyordum bu yazı bana iyi bir rehber oldu.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ellerine sağlık bilgili olmuş ve sonra yazdığın gibi gerçektende alışkanlık oluyor, geliştiğini gördükten farkettikten sonra bağımlılık oluyor artık :D

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Meraklı olanlar için gerçekten yararlı bir konu. Bir de steroid, creatin ve gainer hakkında da kısa bir özet paylaşırsan sevinirim hocam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...