Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba bu sabah test yaptırdım ve sonucum maalesef pozitif çıktı aranızda atlatanlar varsa atlatırken neler yaşadılar ne yediler içtiler bi yazarlarsa çok sevinirim
Yaşamadım ama okuduğum kadarıyla her 10 dakikada bir su içmen gerekiyormuş virüs mideye inip yansın diye boğazını kuru tutma beslenmene iyi dikkat et bağışıklık sistemini koru inşallah buraya corono virüsü yendim diye post atarsın geçmiş olsun
ben koronayı atlattım aşırı hapşuruk ve burun akıntım vardı beslenmene dikkat et titizliğine dikkat et atlatırken hissetmiyosun bile benim hastalıgım 4 5 gün sürdü 1 hafta bile sürmedi
kardesim sakasi yok yasa felan bakmiyo bu illet bol bol su ic ve dinlen baskalarindan kesinlikle uzak dur sana belki zarari olmaz ama baskasinin canina maal olabilir bazilarinda tepki farkli oluyo mesela benim kuzen 1 gun kotu oldu geri kalan gun sanki hasta degilmis gibi oldu
Aşağıda bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 7 besin şu şekilde sıralanabilir:
Turunçgiller: Turunçgillerde bulunan C vitamini bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olur ve enfeksiyonlarla savaşan beyaz kan hücrelerinin yapımını artırır. En yaygın turunçgiller; greyfurt, portakal, limon, mandalina ve misket limonudur.
Brokoli: A, C ve E vitamini kaynağıdır.
Sarımsak: Taze, çiğ sarımsak antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.
Zencefil: Boğaz ağrısını ve diğer enflamatuar hastalıkları azaltmaya yardımcı olur.
Zerdeçal: Anti-enflamatuar ve hastalık önleyicidir. Zerdeçalda doğal olarak bulunan kurkumin kan şekerini dengelemeye yardımcıdır.
Yeşil çay: Enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan polifenol adı verilen antioksidan kaynağıdır.
Ay çekirdeği: Fosfor, magnezyum, B-6 ve E vitamini içerir. Ayrıca triptofan kaynağıdır. Triptofan vücut tarafından doğal bir ruh hali dengeleyicisi kabul edilen serotonine dönüştürülür. Bu sayede, ay çekirdeği kaygı ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
doktorların önerdikleri bağışıklık güçlendirici besinler bunlar bol bol ye
öncelikle çok geçmiş olsun reis bizim de komşu ailece korona oldu arkadaşım sıcak su öksürüğümü geçiriyor diyordu işine yarar umarım bir de onlar hastanede değil evde kaldılar ilaç falan vermiş doktor durumları çok ciddi değildi ama
Öncelikle geçmiş olsun
Sağlığına dikkat et ve aşırı kalorili yiyecekler yememeni tavsiye ediyorum
bol bol vitamin ve protein ile beslenmeye çalış
Allah şifalar versin