Kumar bağımlığım var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar kumar bağımlılığım var borcum yok ama elime geçen her parayla kumar oynuyorum kendime engel olamıyorum ne yapmalıyım.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dostum kazanma arzusu insanın gözünü kör ediyor maalesef
bende ara sıra kendimi tutamayıp kuponlara biraz basıyorum ama bizimkisi zevk oyunu oluyor
bağımlısı olmak çok kötü eğer çok kaybettiysen bu işten ne olursa olsun uzak dur dostum
Paranı iyi yerlerde değerlendirmeye bak

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
dostum kazanma arzusu insanın gözünü kör ediyor maalesef
bende ara sıra kendimi tutamayıp kuponlara biraz basıyorum ama bizimkisi zevk oyunu oluyor
bağımlısı olmak çok kötü eğer çok kaybettiysen bu işten ne olursa olsun uzak dur dostum
Paranı iyi yerlerde değerlendirmeye bak
bi ara kendime hakim olmuştum fakat evde kalınca insanin bir oynayası geliyor birde benim oynadığım normal kumar değil farklı kumar internette bunu oynayıp videoya çekenler var onları izledikçe gözümü kazanma arsuzu sarıyor

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bi ara kendime hakim olmuştum fakat evde kalınca insanin bir oynayası geliyor birde benim oynadığım normal kumar değil farklı kumar internette bunu oynayıp videoya çekenler var onları izledikçe gözümü kazanma arsuzu sarıyor
işte o kazanma duygusu insanı her zaman kör eder ve sen kazanacağını zannedersin hep ama sistem her zaman kazanır dostum bunu unutma

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ne yapacağını en iyi sen bilirsin fakat sana bir tavsiye verebilirim kumarın yerini başka, faydalı, şeylerle doldur kumar oynadığın vakitleri bul ne zaman kumar oynamak istediğini tespit et -yani seni tetikleyen şeyleri- tetikleyicileri ortadan kaldır "Dopamin" hakkında çok daha fazla bilgi edin, bir de kumarı ne kadar erken bırakırsan iyi bu tüm bağımlılıklar için geçerli belki şuan bir şey kaybetmedin fakat ilerde çok şey kaybedebilirsin yazıyı fazla uzun tutmak istemiyorum faydam olduysa ne mutlu..

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
ne yapacağını en iyi sen bilirsin fakat sana bir tavsiye verebilirim kumarın yerini başka, faydalı, şeylerle doldur kumar oynadığın vakitleri bul ne zaman kumar oynamak istediğini tespit et -yani seni tetikleyen şeyleri- tetikleyicileri ortadan kaldır "Dopamin" hakkında çok daha fazla bilgi edin, bir de kumarı ne kadar erken bırakırsan iyi bu tüm bağımlılıklar için geçerli belki şuan bir şey kaybetmedin fakat ilerde çok şey kaybedebilirsin yazıyı fazla uzun tutmak istemiyorum faydam olduysa ne mutlu..
kanka discord falan varsa verirmisin biraz konuşalım hem bende biraz bilgi sahibi olmuş olurum

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Hocam en iyi ilacı namaza başlamaktır. Ve ayrıca kötü şeylerle kendini meşgul etme farklı şeylerle oyalan

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ben bıraktım internet üzerinden milli piyangonun oyunlarını oynuyordum çok para kaybettim :D sonra bıraktım umarım bırakırsın sende

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kumar çok sorun ya allah yardımcın olsun

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Rehavete kapılma derim muhtemelen kazanma arzusu ile oynuyorsun ve o seni daha çok oynamaya teşvik ediyor o yüzden kafandan direk silmen lazım bu duyguyu başka şeylerle ilgilen başka şeylere harcamaya bak derim paranı yararlı şeylere.

사람들은 죽을 것을 알면서도 왜 사는가
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kendine farklı hedefler koy, kendine güven, gerekirse psikologdan tavsiye al kazanma arzusunu yok etmeye çalış.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kumar işlerinde sistem sürekli karlı çıkar eğer kendini çok kaptırırsan hem sistem kazanır hem sen kaybedersin. O yüzden kendine sürekli hatırlat sistemin sürekli kazandığına.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Kolay para kazanma arzusu çok beladır güzel gözükür kısa zamanda kazansan da uzun zamanda donuna kadar alırlar. Zenginlerin çoğu insanların bu duygusunu kullanmayı bildikleri için zengindir.

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
''Bağımlılığım Var'' derken bu konuyu yenmen için gerekli olan ilk ve en büyük adımı atmış bulunuyorsun aslında bunun için seni tebrik ederim. Kumarda diğer bağımlılıklardan farksızdır aslında ve yapılabilecek en güzel şey profesyonel destek almaktan geçiyor. Ancak hayır ben öncesinde kendi irademle bazı şeyler denemek istiyorum diyorsan, en etkili yöntemlerden bir tanesi kumarı hayatında ki daha olumlu bir şeyle yer değiştirmek olacaktır. Buda senin yaşamın, ilgin ve merak duyduğun yapmaktan keyif aldığın şeylerle alakalı. Basit bir örnek verecek olursak, ''çikolatanın sana çok büyük bir haz verdiğini ele alalım. Her kumar oynamak istediğinde çikolata tüket. Böylece beynin arz, talep ilişkisi kurarken ''Kumardan aldığı hazzı'' çikolatayla bağdaştıracak, ve bu bağdaştırmanın sonucunda canın kumar değil çikolata tüketmek isteyecek''. Ve unutulmaması gereken bir husus şu, bilinçaltı kalıcı etkileri (bir kişiye bağlanmayı, bağımlılığı v.s) ortalama 40 gün içerisinde oluşturur. Buna bakarak, kumara başlamanın da, bırakmanın da eşiği 40 gündür diyebiliriz. Her ne yolu denersen dene, eşik her zaman 40 gündür bunu unutma ve planlamasını buna göre yap. Umarım bu küçük bilgi ışığında olumlu, güzel sonuçlar alırsın. Forumda denemelerini ve deneyimlerini okuyacağımız bir konu görmeyi çok isterim bundan 40 gün sonra :)

Not: @Mr Oxic arkadaşımızın yorumuyla benzer bir yorum yaptığımı yorumu yaptıktan sonra farkettim ancak onun uzatmak istemediği noktalara değindiğimi düşünüyorum. Dopamin konusunda haklı ancak, dopamin konusunun farkındalık oranı insan beyninde çok yüksek seviyelerde olduğu için çoğu kişi dopamin perhizini bireysel olarak kendisine uygulamakta başarısız olur böyle durumlarda ve kişi kurtulmak istediği şeyin daha da fazla içine düşebilir. Bu konuda profesyonel destek şart. Aynı konu sevgi, aşk meselelerinde de geçerlidir. Sevgi=dopamin, dopamin=bağımlılık dolaylı yoldan sevgi=bağımlılıktır. Bu denklemleri çözmek bizlerin üstündedir çünkü araya nör adrenalin, seretoninde girer, her bağımlılıkta olduğu üzere. Ve buraya kadar okuyan arkadaşım evet, dopamin bir ilaç olsaydı aşk acısı çekenlere günde 3 sefer vursaydık 10 günde aşk acısından kurtulurlardı. Ama bu sefer aşıya bağımlı olurlardı. İnsan beyni çok karmaşık bir organ açtıkça açılıyor. Konu uzadıkça uzaar gider.

S.a ben forumun çakma psikoloğu

Son düzenleme:
Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Paranı kumar oynamak yerine biriktirmeyi dene yakın zamanda ne kadar biriktireceğini görürsün ve gerçekten bir hata yaptığını anlayacaksın sonunda keşke yatırmasaydım diyeceksin ama sonunda mutlu olucan bunu dene hiç olmazsa helal paran cebinde kalıcak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...