Laptop ile oyun oynarken 2. asıl ekran kartını kullanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ekran kartlarını ömru olur ve bıter buyuk ıhtımal senın bitmiştır leptop kullanmak kötu bence satt masaüstu al ben öyle yaptım benımde ömruü bıtı

Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
hocam laptopda öyle sıkıntılar olabiliyor nvdia denetim masasından varsayılan gpuyu nvdia seç intelin mobil işlemcilerindeki gpuyu varsayılan olarak kullanıyor laptop genellikle oyunda ayarlarda gpu seçme varsa nvdiayayı seçtiğine emin ol

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Aslında o ikinci ekran kartı dediğin şey 2. bir ekran kartı değil. Gpu ve cpu denen iki farklı mekanizma aslında biri diğerinin yerini tutar mı bilinmez ama senin soruna cevap olsun diye söylüyorum nvdia grafik istemcisini açıp ayarlardan önerilen yerine gpu istemcini yada programın seçimine bırakabilirsin bence otomatik ayarlarda kullanman daha iyi programın karar vermesi daha doğru olur görev yöneticisinde gördüğün değişim cpu da mı gpu da mı oluyor bu arada

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
ekran kartı ayarlarından ana ekran kartını kullanmak istediğiniz kartı seçerek sorunu çözebilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
nvidia denetim masasından oyunu seçip istediğin ekran kartıyla çalıştırabiliyorsun ordan kaynaklanıyordur

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
ekran kartı uygulamasından açacağın uygulamanın hangisiyle çalışması istediğini belirleyebilirsin ya da normal ayarlarına döndür o çalıştırır

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
benim laptopumda da şarj cihazı bağlı değilken fps çok düşüyor.

Üye
8 HİZMET YILI
Nvidia Denetim Masasından uygulamalar kısmından oyunu bulup grafik kartına atama yapmanız lazım. Otomatik olunca tespit edemiyor çoğu zaman. Bir de dizüstüler tasarruf-ekonomik modda ya da pilden yediği zamanlarda dahili zayıf olan kartı seçerek enerji tasarrufu yapıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...