laptop klavye sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
klavyemdeki bazı tuşlar çalışmıyor. laptopun hiçbir arızası yoktu birden esc, bazı numaralar yazmamaya başladı. kopyala yapıştır yapıyorum neden böyle olmuş olabilir?
markası casper

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
tuş switchleri bozulmuş olabilir ya da lehimlerde sıkıntı olabilir nem vb nedenlerden

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Birçok dizüstü bilgisayar kullanıcısı, dizüstü bilgisayar klavyesiyle ilgili bir sorun yaşıyor. Dizüstü bilgisayar klavyesindeki bazı tuşlar düzgün çalışmayabiliyor. Endişelenme, bunların birkaç çözüm yolu mevcut. İlk olarak sana farklı bakış açısı katabilecek bir çözümden bahsetmek istiyorum. Eğer olurda sorun ortadan kalkmazsa farklı alternatifler deneyebiliriz. Fakat sorunun muhakkak çözülecektir.

1. Dizüstü bilgisayarını kapat.
  2. Tüm çevresel aygıtları (flash disk, harici monitör vb.) dizüstü bilgisayarından çıkar.
  3. Güç kablosunu dizüstü bilgisayarından çıkar.
  4. Pili dizüstü bilgisayarından çıkar (çıkarılabiliyorsa).
  5. Dizüstü bilgisayarındaki güç düğmesini 15 saniye basılı tut.
  6. Pili dizüstü bilgisayarına tekrar tak.
  7. Güç kablosunu dizüstü bilgisayarına yeniden bağla.

Şimdi dizüstü bilgisayarını aç ve bunun dizüstü bilgisayar klavyeni düzeltip düzeltmediğine bak.

Yukarıdaki adımlar sana yardımcı olmadıysa deneyebileceğin başka bir yol daha var:
    • Kontrol alt yüzeyin'de (Dizüstü'nün alt kısmında yer alır) iğne deliği reset düğmesi mevcuttur.
    • Eğer bilgisayarında mevcutsa, dizüstü bilgisayarının donanım sıfırlaması için o iğne deliğine basabilirsin.

Sorun çözülürse bilgilendirmeyi, çözülmez ise tekrar iletişime geçmeyi unutma :)

İyi forumlar dilerim.

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Merhaba,

Birçok dizüstü bilgisayar kullanıcısı, dizüstü bilgisayar klavyesiyle ilgili bir sorun yaşıyor. Dizüstü bilgisayar klavyesindeki bazı tuşlar düzgün çalışmayabiliyor. Endişelenme, bunların birkaç çözüm yolu mevcut. İlk olarak sana farklı bakış açısı katabilecek bir çözümden bahsetmek istiyorum. Eğer olurda sorun ortadan kalkmazsa farklı alternatifler deneyebiliriz. Fakat sorunun muhakkak çözülecektir.

1. Dizüstü bilgisayarını kapat.
  2. Tüm çevresel aygıtları (flash disk, harici monitör vb.) dizüstü bilgisayarından çıkar.
  3. Güç kablosunu dizüstü bilgisayarından çıkar.
  4. Pili dizüstü bilgisayarından çıkar (çıkarılabiliyorsa).
  5. Dizüstü bilgisayarındaki güç düğmesini 15 saniye basılı tut.
  6. Pili dizüstü bilgisayarına tekrar tak.
  7. Güç kablosunu dizüstü bilgisayarına yeniden bağla.

Şimdi dizüstü bilgisayarını aç ve bunun dizüstü bilgisayar klavyeni düzeltip düzeltmediğine bak.

Yukarıdaki adımlar sana yardımcı olmadıysa deneyebileceğin başka bir yol daha var:
    • Kontrol alt yüzeyin'de (Dizüstü'nün alt kısmında yer alır) iğne deliği reset düğmesi mevcuttur.
    • Eğer bilgisayarında mevcutsa, dizüstü bilgisayarının donanım sıfırlaması için o iğne deliğine basabilirsin.

Sorun çözülürse bilgilendirmeyi, çözülmez ise tekrar iletişime geçmeyi unutma :)

İyi forumlar dilerim.
selam aynı hatayla benle karşılaşıyorum fakat benim tek bir tane tuş ile sıkıntım var o da tab tuşu oyunlarda olsun google da olsun diğer uygulamaya hızlıca geçmek için alt + tab tekniğini kullanıyorum fakat çalışmıyor yazdığınız çözümü yapmaya çalıştığım halde durum olumsuz

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
selam aynı hatayla benle karşılaşıyorum fakat benim tek bir tane tuş ile sıkıntım var o da tab tuşu oyunlarda olsun google da olsun diğer uygulamaya hızlıca geçmek için alt + tab tekniğini kullanıyorum fakat çalışmıyor yazdığınız çözümü yapmaya çalıştığım halde durum olumsuz
Merhaba @yusuftrking1 ,
Bahsettiğin problem key sword ile ilgili bir durum. Tek bir tuş kombinasyonunun çalışmaması mekanik arıza ya da temas engelleyici bir problemin olabileceğini gösterir. Farklı çözümler var ancak çözüm yolu olacağını düşünmüyorum.

Üye
4 HİZMET YILI
maybe switches are broken try to go to the nearest shop to be able to fix it

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...